FAKULTET POLITICKIH NAUKA

Ja sam prekjuce pocela sa pripremama, jer sam tad zavrsila sa skolom. Mrzim kad mi ljudi panice da nema vremena, naucila sam 50 str za dva dana i svih pet tabela, srpski znam onako precicu gramatiku i citanke i ustav cu procitati par puta i to je dovoljno... Samo ne panicite, pogotovo vi sto se fazon spremate vec mesecima :D ne kapiram takve majke mi...

Ja sam prošle godine polagao i nisam prošao, ali se nisam nešto preterano ni spremao da budem iskren. Imao sam 20 bodova na prijemnom, a da ništa nisam učio. Ove godine sam više spremao, a posebno poslednje dve nedelje i mislim da prijemni nije mnogo težak ako imate neko elementarno znanje i ako se posvetite makar dve tri nedelje učenju. Da li sam u pravu, videćemo :D

E da te pitam, posto je poznato da od sociologije mozemo svasta da ocekujemo, kolike su sanse da istorija ove godine iznenadi? Mislim ako znas/znate kako je bilo proslih godina, ko sastavlja pitanja itd. :)

Sa istorijom ne bi trebalo da bude problema. Sastavlja ih Saša Mišić (buđavi asistent na predmetu Savremena politička istorija; ovaj epitet jer je odvratan kao osoba, ali kao što ste vidjeli ne traži mnogo) i godinama se vrte pitanja na isti fazon, takva daje poslije i na kolokvijumu (ko je bio sa kim u savezu, period vladavine- ključnih ličnosti samo, obavezno da pitanje sa pripajanjem oblasti, godine i mjesta sklapanja mira, za vrijeme čije vladavine je bio neki bitan događaj, godine ustava koji su uveli značajne promjene, ako postoje neki posebni nazivi za neke događaje, to umije da da, tipa kad je bila Kristalna noć...) ;)

Knjiga iz sociologije je najvece ***** koje sam u zivotu video,koliko sam sa zadovoljstvom ucio istoriju,toliko mi je muka kad uzmem sociologiju u ruke...
Dok izvuces nesto vazno iz teksta treba pola sata!
Da li iko zna koliko otprilike treba bodova da se upise smer politikolog na budzet,a koliko za samofinansiranje?

Back