FAKULTET POLITICKIH NAUKA

sto se tice mog smera ima 13 mesta..ja ipak idem mozda se neko od njih ipak ne pojavi DAJ BOZE! jel ima nekog na forumu da je medju ovih 13 a da nece da se upise u pon? haha znam da necu dobiti odg lol
a sto se tice toga da prosire listu..hm neverujem da ce ove god posto ja upisujem hahaha a i ako prosire ko zna kad ce to biti..samo da se sve zavrsi do kraja j*e*b*e*n*o*g jula ne mogu vise da se cimam dal cu uspeti ili necu, hocu pravi raspust a ne da se nerviram svaki drugi dan..super je to sto opet kao imam neku sansu ali dokle vise..neodgovorni su bre jako..to sve moze da se zavrsi za 2 dana a ne ovako..sad ce u pon ovima sto su ispod crte upali da kazu dodjite tad i tad na upis i takooo! pa ako se neko ne pojavi od njih opet ce biti dodjite tad i tad ne znamo jos nista bla bla! nista oni kao ne znaju....idu mi na k* !

Verujte jurili smo gore i dole, ali od prosirivanja ne ocekujte nista..
Prvo nam je prodekan Ana Čekerevac rekla da fakultet NE SME da zove i trazi ikakvo prosirenje zbog akreditacije, niti da pokrene ikakvu inicijativu, te da je sve na nama... Preko 100 kanditata, kao i roditelja je potpisalo tu peticiju koja je odneta ministarstvu. Nas 15ak je cak otislo do ministarstva prosvete i drug, drugarica i ja smo uspeli da odemo na razgovor sa nacelnikom visokog skolstva i obrazovanja Majom Vesovic, tako nekako, ona nam je zena rekla da fakultet mora da uradi nesto, da on zove i cak uporedila to sa davanjem dzeparca, gde nam je rekla:" Pa to bi bilo kao da ja vama dajem novac za izlazak, a vi ga niste ni trazili."
Kasnije smo cak imali tu srecu da ispred ministarstva presretnemo MINISTRA PROSVETE Obradovica, koji nam je potvrdio reci ove nacelnice da fakultet mora da uradi nesto po tom pitanju i da ni mi, a ni ministarstvo nemamo osnovu da pricamo o prosirenju, UKOLIKO GA FAKULTET NE POTRAZI. Rekao je da je akreditacija problem, jer ona moze da odredi optimalan broj brucosa, ali je kao rekao da ima nade, ali da je sve u fakultetu.
I tako se grupica nas kasno popodne uputi kod prodekana Ane, udjemo u njenu kancelariju i naslusamo se takvih nebuloza, cak nam je pricala da ako smo romi, invalidi i iz drugih zemalja, mozemo mimo prijemnog da upisemo u drugom roku, kako nema potrebe da se nadamo, jer su i profesori protiv prosirenja.. Cak je rekla i to da ako bude prosirenja, fakultet nema uslove da skoluje veliki broj brucosa ispod crte...(KAKO DA NE, prosle godine je imao...?!)
Sve u svemu, jedno VELIKO nista. Naslusali smo se takvih apsurda, lazu iz ministarstva, lazu sa fakulteta, ceo dan proveli u jurnjavi od coveka do coveka..
Svakako smo bar potvrdili to -> da je prosirenje skoro nemoguce.

Isti slucaj za prosirenje liste je i na medicini....I tamo se pisala peticija,dekan nije hteo da uzme,kaze da se to nosi ministarstvu,ministarstvo je reklo da bez zahteva fakulteta oni nista ne mogu,i sve tako u krug......Tesko da ce ista biti od toga.....Mi smo cudna generacija...A do prosle godine je moglo za 200 mesta da se prosiri lista i na medicini,za 400 na FON-u i ko zna jos koliko na ostalim fakultetima,a sad od jedanput ne moze.....:dontunderstand:

ma previse oni filozofiraju potpisalo bi nas i vise od stotinu sa FPN-a ali nismo svi iz bg-a neki su i po trista i nesto kilometara daleko potpisacemo neku online ako treba svi do jednog.KOJE su to sarene laze fakultet nema uslova sta imace ih ako bude u drugom upisnom roku mesta jer treba od svakog ponovo uzeti kesa i cimati se oko svih tih zajeb...ja, a sad kao ne mogu a do sad su mogli da prosiruju vise mi je svega toga dosta.U DRZAVI U KOJOJ JE PROSECNA PLATA 200e ONI TRAZE ZA SVE TE DAZBINE SKOLARINU i sve to oko 1000e bez svih drugih troskova i kada ljudi skupe pare neciji roditelji ni sami ne znaju od kud, i spremni su da to uloze u obrazovanje oni ih u tome sputavaju.Neki su se od nas mucili i po stranim zemljama da bih zaradili sebi za skolovanje cetiri god nebitno koliko,jer naravno ovoj nasoj drzavi treba jeftina radna snaga a ne ljudi sa visokim obrazovanjem govorim o svim oblastima E TO JE ONO STO JE ZALOSNO!!!Sretno drugari ne mogu oni bas tako lako da nas ucutkaju kako su se ponadali.

Poslednja izmena:

Back