FAKULTET POLITICKIH NAUKA

Ja sam. Jesi ti upala?
Inače, moje mesto se uopšte nije promenilo, isto kao i na onoj prvoj listi 22. a videla sam da i neki posle imaju iste pozicije, tako da kontam da je sve to dobro ispregledano, ovo pišem za buduće generacije :) Ali sigurna sam da se neće svi pojaviti, tako da držim vam fige ;)

heheh..mislila sam da li neko vec studira.. ;) jesam,ja sam 28. ni meni se nije promenilo ali sam cula da nekima jeste.. cak su i smanjivali poene :roll:

Da li se upis placa? Mislim ovde nista nisu napomenuli
За упис треба поднети:
- два обрасца ШВ-20 (купују се у скриптарници),
- индекс (купује се у скриптарници),
- две исте фотографије (3,5 х 4,5), једну залепити на образац шв-20,
а другу у индекс.
- оригинал признаницу о уплати 100,00 динара на жиро-рачун Факултета: 840-1838666-35; модел 97, позив на број: 52080.
сврха уплате: финансирање Универзитетског центра за развој каријере и саветовање студената,
- оригинал признаницу о уплати 267,00 динара на жиро-рачун:
840-1838666-35
сврха уплате: осигурање за школску 2010/2011. годину (није обавезно).

Mislim na budzetske studente. I koliko je index?

Da li se upis placa? Mislim ovde nista nisu napomenuli
За упис треба поднети:
- два обрасца ШВ-20 (купују се у скриптарници),
- индекс (купује се у скриптарници),
- две исте фотографије (3,5 х 4,5), једну залепити на образац шв-20,
а другу у индекс.
- оригинал признаницу о уплати 100,00 динара на жиро-рачун Факултета: 840-1838666-35; модел 97, позив на број: 52080.
сврха уплате: финансирање Универзитетског центра за развој каријере и саветовање студената,
- оригинал признаницу о уплати 267,00 динара на жиро-рачун:
840-1838666-35
сврха уплате: осигурање за школску 2010/2011. годину (није обавезно).

Mislim na budzetske studente. I koliko je index?

ja sam sinoc procitala u blicu da se na FPN placa upisnina od 4.500, za budzetske studente...sad, ne znam da li je to tacno, ali sve je moguce :S

da, ne placa se nista...

e sad, verovatno negde pise ali me mrzi da trazim, sta cemo sa udzbenicima, gde ih nabaviti i sl?

Као што рекосмо на форуму студената за уџбенике, које купујете сами, се стрпите. Ниједан вам не треба у првих месец дана, а ниједан вам не треба у оригиналу већ у копији, а 80% уџбеника које вам спомену не треба уопште.

Moze li neko od studenata da mi kaze koji su uslovi da ostanes na budzetu? Znam da se moraju ,,ocistiti'' ispiti iz prve godine, ali ne znam koji prosek moramo imati?

Mislim da si sigurno na budzetu ako ocistis sve ispite na godini, ako skupis 60 poena. Nama jos uvek vazi 48, pa se gleda prosek, jer ce verovatno biti dosta ljudi sa 48, ali ne verujem da ce vama gledati. Nisam siguran u ovo sto pricam, ali mislim da ce tako biti.:)

Mislim da si sigurno na budzetu ako ocistis sve ispite na godini, ako skupis 60 poena. Nama jos uvek vazi 48, pa se gleda prosek, jer ce verovatno biti dosta ljudi sa 48, ali ne verujem da ce vama gledati. Nisam siguran u ovo sto pricam, ali mislim da ce tako biti.:)

Teorijski, po novom zakonu ne mora da znaci da ces biti na budzetu automatski ako skupis 60 bodova. Na kraju svake godine vrsice se rangiranje i budzetskih i SF studenata za budzetska mesta na narednoj godini. Tako da ti mozes imati i 60 bodova, ali ako se skupi njih 30, 40, ili koliko vec, koji takodje imaju 60 bodova ali bolji prosek ocena, ti ces ispasti.

Naravno, moguce je i da niko ne ocisti godinu, pa da se svi upisu sa samo 48 bodova i krs prosekom.

Dosta zavisi od konkurencije, ali je ipak sve u tvojim rukama, ako ucis i polazes ispite bice dobro :cool:

Back