BadBlueBoy
Aktivan član
- Poruka
- 1.528
proveri na infostudu.....
kako to...?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
proveri na infostudu.....
Ćao svima! Da li bi mi neko pouzdano mogao reći koji su autori udžbenika iz psihologije, sociologije i ustava za polaganje prijemnog za smer socijalni rad i politika? Znam da su neki već ovde pisali... Ali koliko se sećam nisu bili sigurni... Iz Sombora sam i bilo bi mi cimanje da idem u Bgd samo zbog informatora. Šta je u njemu bitno, tj. da li da ga ipak nabavljam.
A što se udžbenika tiče imam Nikola Rot, psi. Milovan Mitrović, socio. a iz ustava imam 2 udžbenika Stevan Lilić i još neko starije izdanje Radošin Rajović. POMAGAJTE!!!!
Ima li neko primere nekih testova od ranijih godina i da li je moguce da se ponove neka pitanja od ranije.....pomagajte ljudi ja nemam pojma sta da ucim, a nemoguce je sve da se nauci za tako kratko vreme.Inace ja cu socijalni![]()
za psihologiju i sociologiju su ti autori a ustav i prava gradjana autor je Slavko Tadic
a sto se tice informatora jedina korisna stvar je to sto je dat primer testa ostalo sve ima na internetu![]()
Pa posto sam ja vijala prosek od čitavih 4,71 u 4.god.gimnazije, nisam stigla sve do preključe da krenem sa učenjem za fax. Plus maturski rad i ostalo... Inače sam kampanjac i kako god znam i umem moram da naučim za mesec dana. Iz srednje nosim oko 36 bodova, mislim... Pa videćemo. Akcenat ću staviti na psihologiju i sociologiju, a ustav ako stignem... Ima samo 10 pitanja i verujem da bi ih i na sreću potrefila. I ne verujem da ću nabavljati taj treći udžbenik, jer jedan što imam je baš novo izdanje. A kako to da važi pravilo da budu izdanja iz 2006, kad je psihologija Nikola Rot, od pre Hrista...
sta mislite da li moze ustav da se uci iz knjige Lilic,Bulajic,posto sam nju radila u skoli i mnogo mi je lakse jer vec poznajem tu knjigu? kolike su razlike u odnosu na tadicevu?
I ja sam isti, jos uvek nisam poceo da ucim, samo sto ja iz skole imam 30 poena tako da za budzet nemam sanse a ako hocu da upadnem moram ovih mesec dana bas da "zagrejem stolicu".Ti ces socijalni koliko vidim?Pa srecno sa ucenjem![]()
Da, planiram socijalni... A što se čuvenog udžbenika tiča, ustav je ustav i ne znam šta bi moglo da bude drugačije, a i kao što rekoh, to je samo 10 pitanja, neću se ja mlatiti sa tim, ali zato psi i socio sam i rasturala u srednjoj,pa planiram i na prijemnom... Zašto misliš da nemaš šanse za budžet, gledaj prošlogodišnju listu, ako uradiš dobro prijemni, naravno da imaš šanse. Ali znam, treba uuuuučiiitiii xD
mislim da nemam sanse zato sto mi trebaju minimum 45 poena na prijemnom bar je toliko trebalo prosle godine a ove mozda bude i vise....a za mesec dana da naucim cele 3 knjige malo je nemoguce pogotovo za lenjivce poput mene![]()
vidim da dosta vas pocinje sad da uci...koje smerove upisujete, cisto da vidimo svi kolika je konkurencija?
...bar okvirno
vidim da dosta vas pocinje sad da uci...koje smerove upisujete, cisto da vidimo svi kolika je konkurencija?
...bar okvirno
sto se tice drugog upisnog roka..da li je prosle god ostalo mesta na smeru soc pol i soc rad? inace jer ostaje mesta na ovom faxu...da li ima sanse u tom 2 upisnom roku?
nije ostalo mesta!sve zavisi od broja prijavljenih!prosle god prijavilo se nas 218 a 100 je bila kvota..Pa su nam prosirili kvote za 20 mislim.Ne ostaje mesta, bas zbog velikog broja prijavljenih i prosirivanja..opet, sve zavisi od broja prijavljenih.