FAKULTET POLITICKIH NAUKA

sto se tice novinarstva ok je,ali previse politike posebno ako te to ne zanima ali nadam se vremenom sve vise strucnih predmeta:)za prijemni nama je bilo dosta iz teorije knjizevnosti,bilo je i pravopisa a gramatike ne puno i to je bilo lako,ali zato dobro procesljaj istoriju knjizevnosti:think::D

Hvala...:hvala: Joj,to za politicke predmete sam videla na njihovom sajtu,ali nadam se da nisu bash toliko dosadni...A iz srpskog cu morati sve da dobro proceshljam,jer mi kod nashe profesorke skoro nishta nismo radili,a nash jedini cas gramatike je bio komedija,ili bolje reci tragedija... :dash: Tako da cu uskoro morati da pocnem da se spremam...Koliko je tebi trebalo da se spremish za prijemni...?I da,kakav je test iz sociologije,cula sam da ima puno detalja???

Ima novinarstvo..Ima socijalni rad..itd..itd..Taj faks i dalje ljude uci da gledaju iz svih uglova i sa svih strana a ne jednostrano....

Odeljenje se zove ``Odeljenje za socijalnu politiku i socijalni rad``, a sto se tice novinarstva, ono je usko povezano sa politikom, tako da mi je i dalje besmisleno da nekog smara politika a da je upisao ovaj fax na bilo kom smeru. A slazem se da ne bi trebali politikolozi i novinari da imaju ista predavanja i predmete, ali mislim da je to samo prva godina, doci ce sve kasnije na svoje.

Ima li ko od vas spreman seminarski od ovih tema posto mi rok istice sjutra vece. hvala puni i pozdrav.:rumenko:

1. Što je politika?
2.Što je politička znanost (politologija)?
3. Što je politologijski trokut (policy, polity, politics)?
4. Što je politička teorija?
5. Politika kao umijeće vladanja
6. Politika kao javni poslovi
7. Politika kao sporazum i suglasnost
8. Politika kao moć i raspodjela resursa
9. Što je vladavina?
10. Aristotelova klasifikacija oblika vladavine
11. Što je to polis?
12. Pojam apsolutizma
13. Pojam totalitarizma
14. Režimi suvremenog svijeta
15. Pojam moći (snage, sile)
16. 'Lica' moći
17. Pojam autoriteta
18. Pojam vlasti
19. Pojam legitimnosti
20. Pojam interesa
21. Što su to politički ideali?
22. Pojam slobode
23. Pojam jednakosti
24. Pojam pravednosti
25. Pojam solidarnosti
26. Pojam tolerancije
27. Pojam mira
28. Pojam sigurnosti
28. Što je ideologija?
29. Političke ideologije
30. Političke ideologije u 21. stoljeću
31. Velike političke ideologije suvremenog svijeta

izrada UNIKATNIH SEMINARSKIH, DIPLOMSKIH, MATURSKIH, MAGISTARSKIH, DOKTORSKIH radova, PROJEKTOVANJE I GRAFICKI radovi iz svih oblasti

- izrada unikatnih radova na zadatu temu

- PowerPoint prezentacije

- Graficki radovi i graficki dizajn (izrada radova i kursevi - Corel, Ilustrator, Photoshop)

- Web design (izrada sajtova i kursevi - HTML, CSS, javascript - Flash, Dreamweaver)

- Projektovanje

- SEO (optimizacija sajtova i bolje pozicioniranje na pretrazivacima)

- E-marketing

- Izrada CV radnih biografija i biznis planova

BRZO, KVALITETNO, POVOLJNO, KREATIVNO

Ivan:

062 96 08 476

ivanjoksimovic@gmail.com

Zavrsavam ovu raspravu tako sto cu da ponovim ono prvo sto sam rekao. Ja ne mogu da shvatim da neko upise Fakultet politickih nauka,a da ga smara politika. Sta cu kad sam glup. :neutral:

aj cao
izgleda da nas ima malo vise kojima politika nije najinteresantnija.Ni meni nije jasno zasto ne postoji fakultet samo za novinarstvo:roll:a nazalost,vec receno,ozbiljnije novinarstvo za sad ima samo na ovom fakultetu.

Ne razumem, kako neko moze da upise Fakultet politickih nauka, a dosadni su mu predmeti koji imaju veze s politikom???

u čemu je problem? ne živi u iluziji da svi upisuju ono što žele. ljudi se ne žene/udaju uvek za one koje žele, a kamoli neke druge stvari.
to što ljudi zaslužuju da dobiju u životu nema nikakve veze sa onim što stvarno dobiju.
tako da može da bude dosadno, a neko može i namerno da upiše taj faks da bi prevazišao tu dosadu i da bi se možda malo približio celoj priči.

Back