FAKULTET POLITICKIH NAUKA

Ne bih se slozio s tobom. Ako tebe interesuje znanje, onda mozes da odes na Tibet,da rasprostes sator, da primis lamaizam i da se posvetis politikologiji i filozofiji. Nema veze na kom si faxu sa tim koliko ces nauciti...

aha, da
ali što bi išao na faks + se dodatno cimao
kada na nekom drugom faksu to dodatno cimanje je ustvari redovno
i dobijaš ga kvalitetnije i u većim količinama

i to što pričaš za Tibet, nema veze sa vezom
stvari duha su drugi fah, ovo je glupo zemaljsko znanje.

joj, nači
meni je ovaj fakultet tako nekako labav i fegetski
da sam počela da spremam prijemni za filozofiju...
toplo ti preporučujem, ako te znanje, a ne zanimanje, zanima
da upišeš nešto teže ;)

hahahah , labav i fegetski x) .. Svidjaju mi se predmeti bas, probacu pa cemo da vidimo sta je i kako ! :D

Inace, ppl, znate li gde ja mogu da nadjem na netu literaturu koja treba za prijemni?
onako spisak knjiga i autora lepo crno na belo :):) Jer kad sam zvala telefonom fpn rekli su da pogledam u Informatoru na sajtu, ali ja to nikako ne mogu da nadjem prevrnuh ceo sajt. ::confused:

hvala :))))))) pozz

Dobra vest je sto sam nasla leteraturu, ali je iz 2003/2004 godine-losa vest !! xD
Da li je moguce da nisu updejtovali sajt 5 godina ?!?!
Jel se nesto promenilo sto se tice prijemnog ? evo link do stranice,pa plz pogledajte .. :) Hvala ! :)
http://www.fpn.bg.ac.yu/pages/p_id3/data/uslovi.pdf

Ove godine za prijemni je trebalo:
Za medjunarodni i poltikoloski smer:
1. Istorija za III razred gimnazije drustvenog smera (Rados Ljusic)
2. Istorija za IV razred (Kosta Nikolic, Nikola Zutic, Momcilo Pavlovic)
3. Sociologija za III razred strucnih skola i IV razred gimnazije (Sreten Petrovic, Milovan Mitrovic)
4. Ustav i prava gradjana za cetvrti razred gimnazije i III i IV razred srednjih strucnih skola (Stevan Lilic, Svetislava Bulajic) + Ustav Republike Srbije (I II i V deo)

Za novinarski smer:
1. Sociologija za III razred strucnih skola i IV razred gimnazije (Sreten Petrovic, Milovan Mitrovic)
2. Ustav i prava gradjana za cetvrti razred gimnazije i III i IV razred srednjih strucnih skola (Stevan Lilic, Svetislava Bulajic) + Ustav Republike Srbije (I II i V deo)
3. Citanka od I do IV razreda
4. Gramatika srpskog jezika od I do IV (Zivojin Stanojcic, Ljubomir Popovic)
5. Teorija knjizevnosti (Ivo Tartalja)
6. Pravopis srpskog jezika (M. Pizurica, J. Jerkovic, M, Pesikan)

Za socijalnu politiku i socijalni rad:
1. Sociologija za III razred strucnih skola i IV razred gimnazije (Sreten Petrovic, Milovan Mitrovic)
2. Ustav i prava gradjana za cetvrti razred gimnazije i III i IV razred srednjih strucnih skola (Stevan Lilic, Svetislava Bulajic) + Ustav Republike Srbije (I II i V deo)
3. Psihologija za II razred gimnazije (Nikola Rot, Slavoljub Radonjic)

Cao svima!
Prodajem -POVOLJNO- potrebnu literaturu za prijemni (medjunarodni smer),
kao i neke od knjiga koje se koriste u semestru I :

1.Cupic,-Politika i zlo-
-Sociologija-
2.Veselinov, -Politicka ekonomija-
3.Simeunovic, -Uvod u pol.teoriju-
-Rider-
-Novovekovne pol. ideje u Srba-

U pitanju su nove knjige,
pa zainteresovani/buduci studenti, javite se! :)

Cao svima... ;) Planiram da upishem sledece godine FPN, smer novinarstvo pa ako neko moze da mi kaze utiske sa faxa i da li je tezak prijemni za ovaj smer...Cega najvishe ima iz srpskog(mislim gramatike,pravopisa ili teorije knjizevnosti)...???
sto se tice novinarstva ok je,ali previse politike posebno ako te to ne zanima ali nadam se vremenom sve vise strucnih predmeta:)za prijemni nama je bilo dosta iz teorije knjizevnosti,bilo je i pravopisa a gramatike ne puno i to je bilo lako,ali zato dobro procesljaj istoriju knjizevnosti:think::D

Back