FAKULTET POLITICKIH NAUKA

2. Kada se pojmovi i iskazi u nauci povežu u jednu uređenu i logički neprotivrečnu celinu, onda se takav postupak naziva:
3. Metod svake nauke, uključujući i sociologiju, sastoji se od 3 dimenzije (aspekta), koji su međusobno nerazdvojivo povezani, jer jedna drugu uslovljavaju, a to su:
4. Od Maksa Vebera funkcionalisti su preuzeli stav o:
5. Šta osmišljava svako društveno delovanje i određuje mu ciljeve i unutrašnju svrhu?
hvata me frka...:(:roll:jel zna neko pod 2 i 5 odgovore?jel ovo rad?

@Sanjalica_

2.
Sociološki zakon

3.
Teorija (teorijski aspekt)
Logika (logički aspekt)
Tehnika (tehnički aspekt)

4. Kulturnom koncenzusu

5. Društvena podela rada

par pitanja iz istorije, koje ne mogu da odgovorim :(((

1. Ko je prosirio Ruske granice do Crnog Mora ( jel to Katarina? )

2. Dosavsi na Balkansko poluostrvo Sloveni su zatekli? ( Hazare, Romeje, Grke, Varjage )

3. Kako se zvao otpadnicki pokret od crkve u srednjem veku ( jel to ono sa Martinom Luterom...protestanti? )

4. U kom crnogorskom gradu je odrzana skupstina 28.11.1918?

5. Nemacka na pocetku II Svetskog rata nije uspela da okupira koju od sledecih zemalja: Francusku, Dansku, Norvesku, Svedsku?

aj pls pomoc...:)

@Sanjalica_

2. Dosavsi na Balkansko poluostrvo Sloveni su zatekli? ( Hazare, Romeje, Grke, Varjage )

3. Kako se zvao otpadnicki pokret od crkve u srednjem veku ( jel to ono sa Martinom Luterom...protestanti? )

5. Nemacka na pocetku II Svetskog rata nije uspela da okupira koju od sledecih zemalja: Francusku, Dansku, Norvesku, Svedsku?

1. i ja mislim da je Katarina
2. Romeje
3. jeretici!?
4. U podgorici
5. Svedsku
:)

@Sanjalica_

2.
Sociološki zakon

3.
Teorija (teorijski aspekt)
Logika (logički aspekt)
Tehnika (tehnički aspekt)

4. Kulturnom koncenzusu

5. Društvena podela rada

1.Katarina do Crnog, Petar Veliki do Baltika
3. protestanti
4. Podgorica, al što?
ako je zbog proglašenja Jugoslavije, onda je to 26og, ne 28og
5. Švedsku

samo mi kaži
jesu li ovo pitanja sa PRAVNOG?

Evo izasla rang lista

http://www.fpn.bg.ac.rs/main/focus/rangliste_2009.htm

261 za medjunarodni...ne mogu da verujem koliko ljudi ima sa 40 bodova!

samo prijemni da odradim dobro... :(((

Da, mada koliko sam lose istripovao u pocetku sada sam jos i dobar, kapiram da uspeh u skoli nista ne mora da znaci, postoje skole u kojima je nemoguce bukvalno nabaciti Vukovu diplomu, a postoje opet one u kojima je to poprilicno lako, tako daaa, zanemarite to.

+ tu je psiholoski efekat koji ce 100% drmnuti mnoge, na foru "imam 40, opusteno cu na prijmenom" pa ce se mnogi okliznuti.

Jos jednom, uspeh moze, ali ne mora uopste mnogo da znaci.

Opusteno:whistling:

Sve informacije za raspored sedenja i rang listu:

http://www.fpn.bg.ac.rs/main/focus/upis_2009_10.html

Rang liste:

Raspored:

http://www.fpn.bg.ac.rs/main/focus/raspprijemni_2009.htm

@superdamnglam i Jeckilly

hvala za odgovore... pitanja su ova odavde...sto je neko postovao za sociologiju, istoriju i ustav, a odakle su stvarno ne znam...

2. za ova plemena ne mogu da nadjem nigde ( Hazari nisu 100% ~ oni su kod Volge...Grci nisu pleme...e sad...negde sam procitao da su Romeji ustvari naziv za ljude koji su pripadili istocno-hriscanskom mentalitetu, a Varjage ili Varjazi su vikinski narod, koji je operisao na potezu Kaspijsko jezero Bagdad i Crno more jos neki grad...po ovome jesu Romeji ali da li neko zna 100% :? :S :)

3. jesu li protestanti ili jeretici ( ja mislim protestanti jer su oni predvodjeni Martinom Luterom bla bla bla...a jeretici su sveopsti otpadnici od crkve )
________

jel istina da se iz godine u godinu neka pitanja ponavljaju, a nekad su i vrlo slicne kombinacije?

btw ja sam u novom amfiteatru ( prizemlje ) to je valjda onaj gde su dokumente predavali za nov. i soc. smer...?

______

evo jos par pitanja za ove koji hoce da pomognu :) :

1. Na kojoj konferenciji posle II S.R. je izvrsena podela sveta ( Jalta? )

2. Bune 1956. zbog komunizma bile su u:
_____
_____

[-.-]Milosh;10224540:
Da, mada koliko sam lose istripovao u pocetku sada sam jos i dobar, kapiram da uspeh u skoli nista ne mora da znaci, postoje skole u kojima je nemoguce bukvalno nabaciti Vukovu diplomu, a postoje opet one u kojima je to poprilicno lako, tako daaa, zanemarite to.

+ tu je psiholoski efekat koji ce 100% drmnuti mnoge, na foru "imam 40, opusteno cu na prijmenom" pa ce se mnogi okliznuti.

Jos jednom, uspeh moze, ali ne mora uopste mnogo da znaci.

Opusteno:whistling:

Da...to je mac sa dve ostrice ako si vukovac...svaki put je tako...misli dovoljno mi je 30 bodova, ne moram da ucim, a posle zveketic i ne upise...mada ima i onih koji iskidaju ma imaju 99.99 na upisu :) ( mada je mali broj takvih )

Sve informacije za raspored sedenja i rang listu:

http://www.fpn.bg.ac.rs/main/focus/upis_2009_10.html

Rang liste:

Raspored:

http://www.fpn.bg.ac.rs/main/focus/raspprijemni_2009.htm

@superdamnglam i Jeckilly

hvala za odgovore... pitanja su ova odavde...sto je neko postovao za sociologiju, istoriju i ustav, a odakle su stvarno ne znam...

2. za ova plemena ne mogu da nadjem nigde ( Hazari nisu 100% ~ oni su kod Volge...Grci nisu pleme...e sad...negde sam procitao da su Romeji ustvari naziv za ljude koji su pripadili istocno-hriscanskom mentalitetu, a Varjage ili Varjazi su vikinski narod, koji je operisao na potezu Kaspijsko jezero Bagdad i Crno more jos neki grad...po ovome jesu Romeji ali da li neko zna 100% :? :S :)

3. jesu li protestanti ili jeretici ( ja mislim protestanti jer su oni predvodjeni Martinom Luterom bla bla bla...a jeretici su sveopsti otpadnici od crkve )
________

jel istina da se iz godine u godinu neka pitanja ponavljaju, a nekad su i vrlo slicne kombinacije?

btw ja sam u novom amfiteatru ( prizemlje ) to je valjda onaj gde su dokumente predavali za nov. i soc. smer...?

______

evo jos par pitanja za ove koji hoce da pomognu :) :

1. Na kojoj konferenciji posle II S.R. je izvrsena podela sveta ( Jalta? )

2. Bune 1956. zbog komunizma bile su u:
_____
_____

Ovo je boza
1. Jalta (Teheran je bio tokom II s.r)
2. Madjarskoj, '68 u Cehoslovackoj, oba puta tenkovske okupacije

nije mi dobro
172
bolje da nisam ni videla
u subotici ukupno nema ovoliko vukovaca
a sad njih toliko navrlo na medjunarodni smer
nadam se da je milosh u pravu
u mojoj gimnaziji, jedinoj u subotici, od 250 djaka, bilo je 8 vukovaca
a kontam da ima mnogo losijih skola u kojima nije bilo tesko kao u mojoj
iskreno se nadam

divno. pada kisa. pa lepo mi je neko rekao da su je najavili.

Back