FAKULTET POLITICKIH NAUKA

a.. stwarno debilna pitanja xD
A 15 sam znao odgowor, ali po nacinu postawljanja pitanja nisam uopste razumeo :roll:
Bas su ptanja muchenicki osmisljena :D

Ако се много детљно ради може све да се уради.
;)
Мислим да за међународни и политиколошки
даје више питања из првог дела књиге. :think:

Opet me banowali..
Pa da mozxe.. ali koja je poenta uchiti napamet glupe detalje.. Msm nije prirodno. A takwe stwari se wremenom same od sebe nauche studiranjem.. Tj udju u pore. Narawno kad procitas ta silna dela da tjes zapamiti ko je autor i glawne ideje. Nego owako procitas pola strane njegowog odeljka i na osnowu toga zakljucujes.. Zato postoji i studiranje..
Sa tim u wezi je malo mozda preterano ocekiwati imena nebitnih autora, (onih koji nisu boldowani u knjizi) (:

Opet me banowali..
Pa da mozxe.. ali koja je poenta uchiti napamet glupe detalje.. Msm nije prirodno. A takwe stwari se wremenom same od sebe nauche studiranjem.. Tj udju u pore. Narawno kad procitas ta silna dela da tjes zapamiti ko je autor i glawne ideje. Nego owako procitas pola strane njegowog odeljka i na osnowu toga zakljucujes.. Zato postoji i studiranje..
Sa tim u wezi je malo mozda preterano ocekiwati imena nebitnih autora, (onih koji nisu boldowani u knjizi) (:

Све си лепо рекла и тачно је
али из социологије можеш свашта очекивати.
То за болдовано је из устава.

Chekaj. Pa na koju f0ru znash...? Koliko si uchila onda u detalje da bi znala owako nehsto 0.o?

Ja kad sam malo bolje pogledao pitanja, kontam da bih znao da uradim jedno 10 tak sigurno, i jedno 5 polowichno.. ali tipa ko je selektor Srbije, i ono za muze.., i za uljeze.. To stwarno ne bih znao.. :D

HAHAHHAHAHAHAHHAHAHA

pa pitanje za selektora je fora
kao i za onaj citat nema žene pored mene, starog tetreba...

a učila sam baš detaljno mesec i po dana ...
i ti si ladno muško
:dash:

Ma si lud, netje biti takwa pitanja z:D
Bitje laksha mnogo, i ono smislenija z:D. Pogledaj na sajtu pitanja najbolje :)

ne teši se.

opšte je poznato da su Čupićeva pitanja preteška.
evo ti jedan test:

1. Stanovište prema kome onaj ko deluje (čovek ili Bog) nije ničim određen, nego odlučuje potpuno spontano i nezavisno od bilo kojih činilaca, naziva se:
2. Kada se pojmovi i iskazi u nauci povežu u jednu uređenu i logički neprotivrečnu celinu, onda se takav postupak naziva:
3. Metod svake nauke, uključujući i sociologiju, sastoji se od 3 dimenzije (aspekta), koji su međusobno nerazdvojivo povezani, jer jedna drugu uslovljavaju, a to su:
4. Od Maksa Vebera funkcionalisti su preuzeli stav o:
5. Šta osmišljava svako društveno delovanje i određuje mu ciljeve i unutrašnju svrhu?
6. Kada se menice i čekovi stave u platni promet, imamo pojavu:
7. Demografski razvitak čine dva procesa:
8. Glavni element prostorne strukture društva su:
9. Grupe se prema strukturi moći dele:
10. Nejednakosti društvenih položaja ispoljavaju se kao trodimenzionalne razlike prema:
11. Prema Emilu Dirkemu ustanove su tipične:
12. Kako se sa strukturalističkog stanovišta naziva promena strukture?
13. Civilizacje su nadnacionalne, smatrao je:
a) Dimazdije
b) Kreber
v) Herder
g) Kasirer
14. Ko je tvrdio da je simbol ono što je preobrazilo čoveka od obične ljudske životinje u ljudsku životinju?
a) Paskal
b) Šiler
v) Vajt
g) Pjetr
15. Sociološki posmatrano, apolonski kult odgovara političkim interesima:
a) aristokratije
b) monarhije
v) demokratije
16. Politeističke religije su:
a) nadnacionalne
b) narodne
v) univerzalne
17. Moral vrlina zasniva se na:
a) koristi
b) propisima
c) savesti
18. Stav da je filozofija „nešto više od nauke“, ali i „nešto manje od nauke“, izrekao je:
a) Kant
b) Fihte
v) Hegel
g) Jaspers
19. Stav da „kultura služi društvu kao zaštita“ formulisao je:
a) Humbolt
b) Hauzer
v) Hjum
g) Hegel
20. Masovna kultura jedinstvenost i neponovljivost pretvara u:

Ljudi, je l' zna mozda neko na koji smer se najvise prijavilo kandidata ove godine???
Nisam uspela da ispitam to kada sam isla da se prijavim....
Pa mozda neko od vas ima tu informaciju:)
:)

Tvrdim da najvise ima novinara...kad sam isao da se prijavim bilo ih je kao mrava...diplomata i politikologa - umereno...e sad ko je imao narandzaste papire za prijavu- bilo ih je dosta, bas dosta...

Back