FAKULTET POLITICKIH NAUKA

Mene zanima jedno! Kako ce ljudi koji imaju informator (u kome pise da ne moraju biti overene kopije), znati da SAD MORA, ako nemaju internet! Nemaju svi net! I sta, oni ako odu bez overenih kopija, vratice ih sa faxa?!?!?!? Koji debiliziam ***, ko jos daje ORIGINAL na uvid i trazi OVERENE kopije!!! Overena kopija je isto sto i original, tako da samo izmisljaju neke gluposti da bi nas cimali za dzabe! Mnoogoooo sam se iznervirao danas oko ove gluposti!!!! Koji ce im ku*ac onda original?!?!'! UZAS!!!!!!

joj
baš nemate osećaja..
pitanje koji je 9.član Ustava RS
je kao da su te pitali koja je najvažnija delatnost u Životu
a ti kažeš prehrana
:roll:

pitanje može da bude
koji je glavni grad Srbije
koji je najviši sud Srbije
kome odgovara predsednik skupštine
kada mogu da se sazovu vanredna zasedanja
i tako ..

Mene zanima jedno! Kako ce ljudi koji imaju informator (u kome pise da ne moraju biti overene kopije), znati da SAD MORA, ako nemaju internet! Nemaju svi net! I sta, oni ako odu bez overenih kopija, vratice ih sa faxa?!?!?!? Koji debiliziam ***, ko jos daje ORIGINAL na uvid i trazi OVERENE kopije!!! Overena kopija je isto sto i original, tako da samo izmisljaju neke gluposti da bi nas cimali za dzabe! Mnoogoooo sam se iznervirao danas oko ove gluposti!!!! Koji ce im ku*ac onda original?!?!'! UZAS!!!!!!

ako imaju overene kopije, a ne treba - tu nema problema, još bolje ako su overene
ali ako imaju bez pečata, a trebaju overene - to je već problem ..

i ne ponašaj se kao primitivac
ne priliči jednom budućem politikantu

to je birokratija, uvek takva bila i ostala

ako imaju overene kopije, a ne treba - tu nema problema, još bolje ako su overene
ali ako imaju bez pečata, a trebaju overene - to je već problem ..

i ne ponašaj se kao primitivac
ne priliči jednom budućem politikantu

to je birokratija, uvek takva bila i ostala

Prvo, ne kaze se politikant nego POLITIKOLOG!!!
Drugo, ja necu biti politikolog nego ZURNALISTA!!!!
Trece, odgovor ti nije na mestu, ako ne poznajes nekoga primitivno je da kazes za nekoga da je primitivan na osnovu jedne poruke!!!! tako da to ti je uzasna konstatacija za jednog ''politikanta''....
Ja dobro znam sta sam napisao, i znam kakav je zakon, i da je ORIGINAL ISTO sto i OVERENA KOPIJA, pa ako vec traze overene kopije, nema potrebe za ORIGINALIMA, a od Fakulteta politickih nauka ocekujem dobro poznavanje zakona!!!

Vidimo se na prijemnom!

p.s. Srecno svima!

Prvo, ne kaze se politikant nego POLITIKOLOG!!!
Drugo, ja necu biti politikolog nego ZURNALISTA!!!!
Trece, odgovor ti nije na mestu, ako ne poznajes nekoga primitivno je da kazes za nekoga da je primitivan na osnovu jedne poruke!!!! tako da to ti je uzasna konstatacija za jednog ''politikanta''....
Ja dobro znam sta sam napisao, i znam kakav je zakon, i da je ORIGINAL ISTO sto i OVERENA KOPIJA, pa ako vec traze overene kopije, nema potrebe za ORIGINALIMA, a od Fakulteta politickih nauka ocekujem dobro poznavanje zakona!!!

Vidimo se na prijemnom!

p.s. Srecno svima!

ne seriiiiiiii da se kaže politikolog..

politikolog - osoba koja je stručnjak u oblasti političkih nauka, ali ne mora nužno da se bavi politikom niti da bude politički orijentisana
politikant - osoba koja nije stručnjak u oblasti političkih nauka, ali je politički orijentisana i progresivna, često koristi politiku za mahinacije, prenebregavajući njeno izvorno značenje

nadam se da ti je sad malo jasnije
moj budući novinaru ;)

Poslednja izmena:

Ma ja mislim da neće ni da ti gledaju dal ti je overena kopija il nije. Ja cu da overim za svaki slučaj, ništs me nekošta osim čekanja u redu sat vremena, ali navikao sam se već na to.

ne seriiiiiiii da se kaže politikolog..

politikolog - osoba koja je stručnjak u oblasti političkih nauka, ali ne mora nužno da se bavi politikom niti da bude politički orijentisana
politikant - osoba koja nije stručnjak u oblasti političkih nauka, ali je politički orijentisana i progresivna, često koristi politiku za mahinacije, prenebregavajući njeno izvorno značenje

nadam se da ti je sad malo jasnije
moj budući novinaru ;)

Buraz, je l' ti citas to sto pises?!?!?!? :klap:
Nemoj molim te, da mi pucas od znanja tu na netu, nego svoje znanje usmeri ka prijemnom ispitu!!! Na pada mi napamet da sad ulazim u polemiku sa tobom, moj buduci kolega, nego ako se ikad budemo upoznali, a verovatno hocemo, svet je mali, onda cemo nastaviti ovu ''strcnu'' diskusiju :)

A do tada, zelim ti da upises ovaj fax i da se ostvaris i kao ''politikolog'' i kao ''politikant'' :worth: :) :D :p

Veliki pozdrav moj buduci kolega, i vidimo se na faxu!! :bye: :bye: :bye:

Buraz, je l' ti citas to sto pises?!?!?!? :klap:
Nemoj molim te, da mi pucas od znanja tu na netu, nego svoje znanje usmeri ka prijemnom ispitu!!! Na pada mi napamet da sad ulazim u polemiku sa tobom, moj buduci kolega, nego ako se ikad budemo upoznali, a verovatno hocemo, svet je mali, onda cemo nastaviti ovu ''strcnu'' diskusiju :)

A do tada, zelim ti da upises ovaj fax i da se ostvaris i kao ''politikolog'' i kao ''politikant'' :worth: :) :D :p

Veliki pozdrav moj buduci kolega, i vidimo se na faxu!! :bye: :bye: :bye:

prvo, ja sam žensko
ne obraćaj mi se sa "buraz"

drugo, znam šta pišem, ja sam svoje stavove obrazložila definicijama
dok, sa druge strane, ti si jako slab u argumentaciji i sklon afektaciji

pa ti namećeš atmosferu u kojoj šatro vladaš mnom, a ja ne znam šta govorim ..
znaš ono - famozni dvojac - štap i šargarepa;)

spremanje gotovo, već uveliko traje preslišavanje
doviđenjce

prvo, ja sam žensko
ne obraćaj mi se sa "buraz"

drugo, znam šta pišem, ja sam svoje stavove obrazložila definicijama
dok, sa druge strane, ti si jako slab u argumentaciji i sklon afektaciji

pa ti namećeš atmosferu u kojoj šatro vladaš mnom, a ja ne znam šta govorim ..
znaš ono - famozni dvojac - štap i šargarepa;)

spremanje gotovo, već uveliko traje preslišavanje
doviđenjce

Slušaj srećo, ''mani se ćorava posla'' što kaže naš narod i radi nešto korisno!
Imao sam isti takav slučaj u odeljenju koji je sve te termine bubao napamet! Prestani da se pred ovim momcima i devojkama ovde foliras da si neka ''zrela'' i ''odrasla'' osoba, nego ponasaj se u skladu sa svojim godinama tj. normalno!

I da, jos nesto...... Jos ti duso nisi naucila dovoljno ''definicija'' i strucnih termina da bi mene ''argumentovala''. Ja odlicno znam sta znaci politikolog a sta ''politikant'', ne trebaju mi definicije za to! A moja stvar je da li cu biti novinar ili necu! Za razliku od tebe imam iskustva u radio novinarstvu tako da me tvoje misljenje zanima koliko i kisele kise u Amazoniji!

Cao devojcice, nastavi da obnavljas, dok mi ''obicni smrtnici'' jos uvek ucimo!

Slušaj srećo, ''mani se ćorava posla'' što kaže naš narod i radi nešto korisno!
Imao sam isti takav slučaj u odeljenju koji je sve te termine bubao napamet! Prestani da se pred ovim momcima i devojkama ovde foliras da si neka ''zrela'' i ''odrasla'' osoba, nego ponasaj se u skladu sa svojim godinama tj. normalno!

I da, jos nesto...... Jos ti duso nisi naucila dovoljno ''definicija'' i strucnih termina da bi mene ''argumentovala''. Ja odlicno znam sta znaci politikolog a sta ''politikant'', ne trebaju mi definicije za to! A moja stvar je da li cu biti novinar ili necu! Za razliku od tebe imam iskustva u radio novinarstvu tako da me tvoje misljenje zanima koliko i kisele kise u Amazoniji!

Cao devojcice, nastavi da obnavljas, dok mi ''obicni smrtnici'' jos uvek ucimo!

A K A D E M I J A (Platon vs. AristoteL)
originale
:mrgreen:

Sad nesto citam ovaj Ustav RS (I II i V deo), sto pise u informatoru da nam treba i zaista mi ne pada na pamet kako bi mogli da formulisu pitanje na osnovu toga. Mislim sta postavice pitanje kako glasi 9. član ustava (to sam doduše zapamtio jer je i najlakše - Glavni grad RS je Beograd), ali ipak stvarno ne znam.

Na pripremama su valjda rekli da ce odatle biti samo jedno pitanje,ali ne na foru kako glasi taj i taj clan,nego neki kratak odgovor,valjda:D

Na pripremama su valjda rekli da ce odatle biti samo jedno pitanje,ali ne na foru kako glasi taj i taj clan,nego neki kratak odgovor,valjda:D

Pa ako ce da bude samo jedno ili cak i dva pitanja onda nema svrhe uopste i uciti, ja sam eto samo jednom procitao i tako neke clanove sam i zapamtio pa mozda i budem znao nesto sve zavisi od pitanja.

Nekako mi taj ustav i najteze ide, al ne zato sto je tesko nauciti, nego sto nevidjeno smara. Sociologija tu i tamo ima nesto interesanto, dok mi je istorija veoma interesantna, i uvek sam voleo da ucim istorija, ali zato ustav je bože sačuvaj.

Poslednja izmena:

Koga zanima, proverice...ja npr svaki dan skoro odem do sajta da vidim da li ima nesto novo...
A ako nemas net, ovo ti je 21. vek, ima ga komsija, rodjak, postoje kafici u kojima ima internet...to kao buduci zurnalista treba da znas.
I ja sam se pitala zasto overene kopije i original, ali prvi put u zivotu upisujem fakultet i zato cu da odradim sve sto treba, od viska ne boli glava...
Takodje kao jednom buducem zurnalisti ne valja ti da ovako pises. I sad ces i mene da ispljujes verovatno kao i superdamnglam, ali to ti je tako...

Da ali tako nesto se moze i naci u knjizi iz ustava. Bar sam siguran da odgovor na ta dva pitanja moze. A evo i odgovoricu na ta dva pitanja

1. Na predlog vlade ili uz saglasnost vise od 1/3 poslanika2. Vrhovni Sud

Ajde imam i ja jedno pitanje kad smo vec kod ustava

Koliko je Srbija imala ustava (i ako mozete da navedete god.)

I pretpostavljam da iz istorije ne trebamo da ucimo ove duhovne epohe, obicaje, privredu i tome slicno.

Dobro to sam bezveze dala primer...neko je na prethodnim stranicama rekao, da u ustavu RS treba samo da procitamo malo opsirnije o necemu sto ima u knjizi...ali ne mogu da pametujem o ustavu jer knjigu iz ustava tek danas dobijam i pocinjem da ucim :sad2:

a evo sta ja znam od ustava :) :
1835 - Sretenjski
1838 - Turski cini mi se
1869 - Namesnicki
1888 - Milan Obrenovic
1901 - Aleksandar Obrenovic
1921 - Vidovdanski
1931 - Oktroisani

Ko zna jos neka dodava...

Dobro to sam bezveze dala primer...neko je na prethodnim stranicama rekao, da u ustavu RS treba samo da procitamo malo opsirnije o necemu sto ima u knjizi...ali ne mogu da pametujem o ustavu jer knjigu iz ustava tek danas dobijam i pocinjem da ucim :sad2:

a evo sta ja znam od ustava :) :
1835 - Sretenjski
1838 - Turski cini mi se
1869 - Namesnicki
1888 - Milan Obrenovic
1901 - Aleksandar Obrenovic
1921 - Vidovdanski
1931 - Oktroisani

Ko zna jos neka dodava...

ustavni akti: 1805, 1808, 1811.
Sretenjski ustav - 1835, Dimitrije Davidović, važio 55 dana,
Turski ustav - 1838. u vidu hatišerifa
1869 - namesnički (Ustav Kneževine Srbije)
1888 - Belgijski ustav, ustavna parlamentarna monarhija
1894 - A. Obrenović; faktički vraćen ustav iz 1869, a ukinut iz 1888.
1901 - A. Obrenović (posle koga nema više Obrenovića)
1917 - Krfska deklaracija (bitna za razvoj ustavnosti)
1921 - Vidovdanski ustav
1931 - septembarski, Oktroisani ustav
1946 - prvi posleratni ustav Jugoslavije
Ustavni zakon - 1953.
1963 - Ustav uvodi naziv SFRJ
a iz 1974. FNRJ
i imamo 1992. Žabljački ustav
i 2006. ovaj naš koji ukida ustav RS iz 1990.

:)

Hmn..zasto tolika fama oko overenih kopija?
originali idu na uvid...a overene kopje ostaju njima...mislim da nema potrebe za raspravom a jos manje da se tako obracas devojci...besmisleno je...
cemu bes i ne znam ni ja sta kada je to 10 minuta posla?I ne,nece te vratiti sa faksa,samo ce zahtevati da im doneses overene kopije pri upisu.....i zasto bi ikome davala svoja svedocanstva.. ovako imaju overene kopije i eto...
Na pravnom uzmu originale,pa ako pozelis da se ispises ima da platis da ih dobijes nazad...tako d aje ovo u neku ruku prakticno :)
i u danasnje vreme je potpuno normalno imati bilo kakav internet..adsl,kablovski,dial-up..kao sto vec neko rece ako nemas ti ima tetka,drug..imas svugde igraonicu..pa ako te zanima,pogledaces...na kraju krajeva..imas telefon pa pozoves..ako i to nemas,sednes na autobus pa dodjes i eto...informator nije zakon i nema nikakvu vaznost jer se apsolutno nikada ne menja i kupovina je cisto bacanje para...

i zao mi je sto sam drvila o istoj temi ali potpuno besmisleno napadati nekog i koristiti pri tom takav recnik...ovde smo da se pomazemo,konsultujemo,savetujemo,bodrimo..a ne napadamo..lepo ti je devojka rekla....

e i inace,nece bas toliko detaljisati..opustite se zaista..neka osnovna pitanja vecinom..tako da :) i ona pitanja sa pravnog su malo cudna i preteska u odnosu na ono sto se od nas trazi...ja imam pitanja sa proslogodisnjih priprema,ako nesto znaci...a ako neko ima ovogodisnja-super :)

p.s ako ima gresaka u mom kucanju,tastatura mi je zestok krs..tako da nije do mene :)

e i inace,nece bas toliko detaljisati..opustite se zaista..neka osnovna pitanja vecinom..tako da :) i ona pitanja sa pravnog su malo cudna i preteska u odnosu na ono sto se od nas trazi...ja imam pitanja sa proslogodisnjih priprema,ako nesto znaci...a ako neko ima ovogodisnja-super :)

ono su meni više pitanja za usmeno odgovaranje
da se lepo prisetiš, pa razmisliš, definišeš, deklarišeš
profesor ti pomogne
preteška su za naš fakultet ..

pa tako nekako...vise paznje je na detaljima..znam ljude koji su se prosle godine spremali po onoj zbirci za pravni,pa nisu bas sjajno prosli...
u svakom slucaju,previse detaljisanja i previse nepotrebnih stvari...na fpn su ipak neka opsta pitanja,grubo receno... :)

pa tako nekako...vise paznje je na detaljima..znam ljude koji su se prosle godine spremali po onoj zbirci za pravni,pa nisu bas sjajno prosli...
u svakom slucaju,previse detaljisanja i previse nepotrebnih stvari...na fpn su ipak neka opsta pitanja,grubo receno... :)

pa jesu realno ...
tipa Konferencija u Jalti, ni datum, ni ko se sastao...
čisto da znaš gde je bila ...

Back