FAKULTET POLITICKIH NAUKA

ja imam ove testove ...
i piše koje teorije, dakle plural, čisto sumnjam da je samo formalizam ...

Океј,
погледај на страни 26. у нашој књизи
изнад Савремених социолошких теорија

ту пише баш овако формулисана реченица у оквиру формализма

У старије социолошке теорије спада и формализам ( у немачкој социологији ).
Социолози ОВЕ оријентације полазе од ства да се облици друштвености могу раздвојити од садржаја друштвених односа.

Логично је да се ОВЕ односило на формализам.

е сад ако није само формализам,
односно ако је плурал у питању,
вероватно да постоји још нека која код нас није наведена.

:D:DMa to ja smisljam pitanja da vas nateram da trazite po knjizi!;)
To su neki testovi od proslih god.drugarica mi dala...
obozavam ta njihova pitanja sto izvuku neku recenicu i onda se ti seti bas te odredjene reci koju traze!!:thumbdown::roll:

Ма ок је да постоји у нашој књизи али
многих ствари нема...

можда је старија књига у питању :confused:

prodajem knjige za novinarsko komunikoloski smer I godinu(za prvi i drugi semestar)...dobijate sve knjige apsolutno sve,sa literaturom za vezbe,dodatnom literaturom,svim skriptama,i pomagalima za ispite i kolokvijume....sve zajedno tezi oko 10 kg :) cena svega je 70 eura..isplativo..videcete....0640489268 na ime mina..i srecno svima...samo bez frke..ako vam treba neka info cukaj te

Sta ima ljudi. Evo ja se uveliko spremam za upis na politikoloske studije. Za sada ide dobro. U srednjoj sam imao profesorku iz istorije koju su manje vise svi mrzeli - jer je bukvalno svaki cas ispitivali i svaki si cas mogao da budes prozvan, pita po jedno pitanje i tako prikuplja elemente za ocenu, i uz to svake godine smo morali da pisemo seminarski. Ali eto zahvaljujuci njoj sad nemam toliko problema sa istorijom. Dok su sociologija i ustav druga prica. Al nema veze, bice valjda dobro, samo da upadnem na taj budzet (ove godine na budzet na politikoloskim primaju 15-oro ljudi vise nego prosle ako se ne varam pa ce verovatno biti potrebno manje poena).

I imam pitanje u vezi ovih dokumenata - jel trebaju dve fotokopije svedocanstava i diplome posto sam cuo neke informacije od nekih ljudi ovde (inace zivim u Cacku) ili ne.

Najjaca provala je bila danas kad sam nosio da pecatiram u opstinu (doduse i moja je krivica tu donekle jer sam trebao ranije da odem), znaci buvalno su nas isterali jer je gomila nas dosla da pecatira a opstina radi do tri, pa nam oni rekli da dodjemo drugi dan.

Drage (buduce) kolege.... Imam par pitanja, pa ako neko zna odgovore, voleo bih da mi pomogne:

1. Da bi neka radnja bila moralna mora da se izvrsi u skladu sa osecanjem:
a)_________
b)_________

2. Nacini drustvenih promena su:
a)_________
b)_________
c)_________
d)_________

3. Sociloski pristup redu objedinjenja dva osnovna shvatanja rada:
a)_________
b)_________

4. Dva oblika drustvenosti (organsku zajednicu i vestacko drustvo) razlikuje:
a) Maks Horkhajmer
b) Teodor Adorno
c) Alvin Guldner
d) Ferdinand Tenis

5. Covekovo ''bekstvo od slobode'' proucavao je:
a) Vorner
b) From
c) Lind
d) Pareto

6.''Kultura sluzi drustvu kao zastita'' rekao je:
a) Hauzer
b) Hjum
c) Niche

7. ''Covek je i isto sto i drugi, i drugaciji od drugih, ali istovremeno i toliko razlicit kao niko drugi'' (mislim da ni onaj sto je napisao ovo ne zna sta ovo znaci ali nema veze :) salim se naravno.... ) izrekao je:
a) Kreber
b) Klakhon
c) Dzems

Pa ljudi ako znate neke odgovore, molio bih vas da ih objavite ovde. Bas me hvata panika oko prijemnog....jer ja nemam alternativu, samo na FPN-u konkurisem.... Ako neko ima jos neka pitanja neka mi posalje na draganche90@hotmail.com
Svaka pomoc je dobrodosla, javite se ljudi, pa makar i da zajedno prevazilazimo krizu :)
Veliki pozdrav forumasima i vidimo se na prijavi, pa na prijemnom!!!
pozzzzzz

Drage (buduce) kolege.... Imam par pitanja, pa ako neko zna odgovore, voleo bih da mi pomogne:

1. Da bi neka radnja bila moralna mora da se izvrsi u skladu sa osecanjem:
a)______duznosti___
b)_________savesti

2. Nacini drustvenih promena su:
a)_________
b)_________
c)_________
d)_________

3. Sociloski pristup redu objedinjenja dva osnovna shvatanja rada:
a)____sire(antropolosko)_____
b)______uze(ekonomsko)__

4. Dva oblika drustvenosti (organsku zajednicu i vestacko drustvo) razlikuje:
a) ponudjen odgovor
b) ponudjen odgovor
c) ponudjen odgovor
d) Ferdinand Tenis

5. Covekovo ''bekstvo od slobode'' proucavao je:
a) _
b) From
c) _
d) _

6.''Kultura sluzi drustvu kao zastita'' rekao je:
a) Hauzer
b) Hjum
c) Niche

7. ''Covek je i isto sto i drugi, i drugaciji od drugih, ali istovremeno i toliko razlicit kao niko drugi'' (mislim da ni onaj sto je napisao ovo ne zna sta ovo znaci ali nema veze :) salim se naravno.... ) izrekao je:
a) Kreber
b) Klakhon
c) Dzems

Pa ljudi ako znate neke odgovore, molio bih vas da ih objavite ovde. Bas me hvata panika oko prijemnog....jer ja nemam alternativu, samo na FPN-u konkurisem.... Ako neko ima jos neka pitanja neka mi posalje na draganche90@hotmail.com
Svaka pomoc je dobrodosla, javite se ljudi, pa makar i da zajedno prevazilazimo krizu :)
Veliki pozdrav forumasima i vidimo se na prijavi, pa na prijemnom!!!
pozzzzzz

E sad,za sesto nisam sigurna,mozda Hauzer,mada njegov stav drugacuje glasi:lol:

Back