FAKULTET POLITICKIH NAUKA

Јој, па ти си стварно невероватна...
супер ти је био план...
одлично и наравно, видео се резултат...:)

вероватно си била прва на листи :)

Bila sam sedamnaesta na listi, jer sam dve godine u srednjoj skoli bila vrlo dobra, a dve odlicna. Ti bi verovatno usla i u prvih pet. Vazno je da se shvati da je moguce upisati fakulltet kao redovan student. Nije velika zrtva potruditi se jos desetak dana i izbeci placanje ogromnih skolarina. Uvek ce ti ostati nesto novca i za druge aktivnosti koje su sastavni deo studentskog zivota,
Pozdrav

Bila sam sedamnaesta na listi, jer sam dve godine u srednjoj skoli bila vrlo dobra, a dve odlicna. Ti bi verovatno usla i u prvih pet. Vazno je da se shvati da je moguce upisati fakulltet kao redovan student. Nije velika zrtva potruditi se jos desetak dana i izbeci placanje ogromnih skolarina. Uvek ce ti ostati nesto novca i za druge aktivnosti koje su sastavni deo studentskog zivota,
Pozdrav

Браво... то је баш велики успех... :)
па да...најбитније је како се пријемни спреми...
а то ћемо већ видети 26. кад узмемо тестове у руке :D

позз

Please ako znate odg.na ova pitanja iz soc:
Ako su naucni pojmovi i iskazi povezani u uredjenu i logicnu celinu,koji je metodoloski princip u pitanju?...(ponudjeni su-objektivnost,preciznost,sistematicnost,pouzdanost,opstost)

Glavni postupak za tumacenje odnosa medju drustv.pojavama je......

Ako su naucni pojmovi i iskazi povezani u uredjenu i logicnu celinu,koji je metodoloski princip u pitanju?...(ponudjeni su-objektivnost,preciznost,sistematicnost,pouzdanost,opstost)

Упоредни метод је ово друго, сигурно.
А за прво мислим да је систематичност ...

Poslednja izmena:
za sale rasporedjuju po prijavnom broju, a kad si u sali onda te smeste gde hoce, mozda i po azbuci {abecedi}
po abecedi, abecedi
:lol:

pa prvo ti nema u knjizi
ne brini, radila sam i ja taj test
al mislim da je akcenat na logičnoj celini
tako da bih rekla pouzdanost

jer je to jedna od reči ( :mrgreen: ) koja se pominje kod dokazivanja
il tamo nekog metoda....
ovo drugo je uporedno - istorijski ...
zapamti to, često se ponavlja ...

Par predloga kako da se ostvare sto bolji rezultati za sve one koji su vredno spremali prijemni za FPN.

Vazno je da predjete jos jednom najznacajnije stvari koje ste do sada, pretpostavljam, podvukli (na neki nacin oblelezili) i naucili.
Ja sam poslednjih sedam dana svaki dan obnavljala po jednu godinu istorije (4 dana), zatim socijologiju (1 dan) i ustav (1 dan). Naravno, obracajuci paznju samo na bitne stvari, bez iscrpljujuceg preslisavanja, sem ukoliko je bilo neophodno. Poslenjeg dana sam sve "preletela" kako bi sto veci broj informacija (godine, imena, definicije i sl.) ubacila u kratkrajnu memoriju, a isti postupak sam ponovila na dan prijemnog od 5 sati ujutru do pola 8. Naravno pre toga sam se dobro naspavala. Rezultat je bio 58 tacnih od mogucih 60 bodova. Naravno bila sam redovan student.
Ukoliko imate problem sa tremom popijte caj od maticnjaka, ako je problem izrazeniji popijte Persen. Naravno, ne preterujte kako bi ostli budni i koncentrisani. Inace, vremena ima sasvim dovoljno, samo smirone i hrabro.
ZELIM VAM SVE NAJBOLJE
sve to zavisi od mehanizma na koji podsvest funkcioniše ..
ja na primer ne bih mogla tako jer sam ubeđena da kada bih čitala dva sata pred prijemni, to bi potislo sve što sam pre toga radila
i znala bih samo to
a za dva sata i ne možeš sve da pređeš ...

inače, ako znate da znate odgovor
a ne možete da ga se setite
samo recite svojoj podsvesti da je on tu
i ponašajte se kao da će da iskrsne svakog trenutka
redovno to radim, i bam, samo se pojavi
jer sve je to skladišteno ako je ijednom pročitano
i bitnije je da znaš da znaš to, nego da znaš činjenicu, jer je ona svakako tu ...

9. Gdje nestade T? Gubljenje suglasnika...

11. Banjoj Luci ( ako se, ipak, pise "Banjaluka" sastavljeno, onda je "Banjaluci")

Hvala Arijadni i superdamnglam! :) :)

e, pa ne znam sada
ne polažem ja srpski
al ne znam što ne može Banja Luci
a za T, u pravu si

Poslednja izmena:
uporedno - istorijski

inače, ako znate da znate odgovor
a ne možete da ga se setite
samo recite svojoj podsvesti da je on tu
i ponašajte se kao da će da iskrsne svakog trenutka
redovno to radim, i bam, samo se pojavi
jer sve je to skladišteno ako je ijednom pročitano
i bitnije je da znaš da znaš to, nego da znaš činjenicu, jer je ona svakako tu ...

код овако дефинисаног питања

одговор је упоредни метод
имате то на 19. страни...
упоредно-историјски се понекад назива...
то су нијансе али ја бих написала
пре упоредни него упоредно- историјски.

лепо си све рекла...
све је до наше подсвести нашег односа према њој :)

код овако дефинисаног питања

одговор је упоредни метод
имате то на 19. страни...
упоредно-историјски се понекад назива...
то су нијансе али ја бих написала
пре упоредни него упоредно- историјски.

лепо си све рекла...
све је до наше подсвести нашег односа према њој :)

hm
al za etničke zajednice je uporedno - istorijski ...

Hvala!:D:D;) sta nam treba od dokumenata za prijavu?i jel uplacujemo na neki ziro racun novac za prijemni?

http://www.fpn.bg.ac.rs/main/focus/upis_2009_10.html
ovde ima samo da je 4,5 hiljada
treba original uplatnica
fotokopije svedočanstava pečatirane u Opštini
i originalna na uvid
isto i sa diplomom
i prijava koja se kupuje na skriptarnici fakulteta

a za sam dan prijemnog lična karta ili pasoš
: )

Jel zna neko konacno od koliko do koliko sati su prijave. Bas im je glup sajt :) ne mozes nigde naci od koliko do koliko sati su prijave...
A prijemni jel polazemo na fakultetu?
prijave su ti od 10 ujutru do 1 poslepodne ...
a ne, polažemo u parkiću ispred faksa
:p

Znaci treba nam i orginal i overene kopije? :confused:

pa originali na uvid ...

prodajem sve potrebne knjige za novinarsko komunikoloski smer....zajedno sa dodatnom literaturom...literaturom za vezbe...skriptama..i pomocnim beleskama za ispite.(za 1 i 2 semestar).sve zajedno tezi .10kg k!za I godinu -0640489268-minona..cena 70eura..ali isplativo..:P

e stvarno:)))
Evo jos neka pitanja iz soc:
Kako se u sociol.naziva objasnjenje kada se celinom objasnjavaju delovi?(...deduktivno?)
Kad se neki stav na osnovu proveravanja potvrdi u dovoljnoj meri on se smatra?....
Koje teorije u sociol. polaze od stava da se oblici drustvenosti mogu razdvojiti od sadrzaja drust.odnosa?(....formalisticke?)
Prirodu drsut.delovanja i tehnologiju drust.rada odredjuju?(...antropolosko i ekonom.shvatanje rada?)

e stvarno:)))
Evo jos neka pitanja iz soc:
Kako se u sociol.naziva objasnjenje kada se celinom objasnjavaju delovi?(...deduktivno?)
Kad se neki stav na osnovu proveravanja potvrdi u dovoljnoj meri on se smatra?....
Koje teorije u sociol. polaze od stava da se oblici drustvenosti mogu razdvojiti od sadrzaja drust.odnosa?(....formalisticke?)
Prirodu drsut.delovanja i tehnologiju drust.rada odredjuju?(...antropolosko i ekonom.shvatanje rada?)

dedukcija
dokazom
funkcionalizam i strukturalizam
ovo poslednje ne znam šta bih rekla
to mora da je neki deo neke nebitne rečenice
:confused:

dedukcija
dokazom
funkcionalizam i strukturalizam
ovo poslednje ne znam šta bih rekla
to mora da je neki deo neke nebitne rečenice
:confused:

формализам је...

А Сањалице...откуд теби ова питања...:confused:
чини ми се да ово последње нема у књизи
и обично по неко нема у нашој књизи кад год поставиш...:confused::confused::confused:
мислим да таква неће ни постављати...

формализам је...

А Сањалице...откуд теби ова питања...:confused:
чини ми се да ово последње нема у књизи
и обично по неко нема у нашој књизи кад год поставиш...:confused::confused::confused:
мислим да таква неће ни постављати...

ja imam ove testove ...
i piše koje teorije, dakle plural, čisto sumnjam da je dovoljno reći samo formalizam
već one njemu srodne ...

Poslednja izmena:

Back