Zaista, mislim da nisam bespotrebno "napala" organizaciju fakulteta. Naprosto, nevjerovatno mi je kako se na ovom fakultetu nije nista promijenilo po pitanju prijemnog ispita od 2005. godine, dok na gotovo svakom drugom to se svake godine mijenja. Počev od literature po kojoj treba spremati prijemni, do tematskih oblasti koje treba spremiti itd. Ja sam zainteresovana za prijemni ispit iz hemije. Ispod tematskih oblasti koje su naveli da treba spremiti, piše sledeće: "Osnovnu literaturu za pripremu ovih ispita čine udžbenici koji su u upotrebi u srednjem usmerenom obrazovanju."
Koji su to udžbenici, i šta konkretno smatraju pod "usmjerenim obrazovanjem"? To je ipak širok pojam, iako u svom nazivu ima riječ "usmjereno"

Možda će ti se učiniti da je sasvim dovoljno što znam koje oblasti treba spremiti. Apsolutno da nije, pogotovo zato što sam iz Republike Srpske, i naše školstvo se u ogromnoj mjeri razlikuje od vašeg. Npr. lekcija o ugljiko hidratima u mom udžbeniku i u srbijanskom udžbeniku se podudara samo u pogledu najosnovnijih informacija o ugljiko hidratima. Potpuno različito znanje se plasira učenicima iz Republike Srpske i srbijanskim učenicima. I, zato mi je jako bitno da znam u detalje po kojoj literaturi da spremam prijemni. Nije nerješiv problem, imam njihov imejl, pisaću im, ali ljuti me što taj sajt ne nudi sve informacije. Na taj način se ne popularizuje fakultet, a, koliko sam informisana, FFH ima problem sa "popularnošću"( jako malo ljudi se upisuje). Biće ljudi kojima će ovaj fakultet biti sumnjiv, baš zbog manjka tih informacija, i automatski će mu pripisati svojstvo lošeg fakulteta. Nadam se da razumiješ o čemu govorim. Inače, definitivno sam odlučila da upišem FFH.

Imam brdo pitanja, čim ugrabim vremena pišem ih, a nadam se da ćeš ti i dalje ostati u stavu da ćeš mi na njih rado odgovarati!