Fake prijatelji i vaša iskustva

Belgradeboy

Elita
VIP
Poruka
22.632
Fake prijatelji i vaša iskustva sa njima. Kako ste ih prepoznali i koliko dugo vam je trebalo da ih provalite?

Za mene su fake prijatelji oni koju hoce samo na fb da se dopisuju, a nemaju vremena za uzivo caskanje. Pri tom to su ljudi koje znamo dugo vremena iz skole, sa faksa itd.

Imao sam do skoro situacije da su mi se jos u vreme vs prošle godine uletela kao duhovi dvojica drugara iz srednje sto poznajem. Jednog mnogo bolje iz razreda, drugog vise iz vidjenja. Sa drugim je trajalo dopisivanje I kao neki dogovori za pivo par meseci do sredine leta. A sa bas skolskim do skoro pre mesec dana. S tim da me je on u tom nasem chatu sto puta pitao kad dodjes kuci I ja kad sam u Bgu idemo na pivo. Dodje on u dva navrata ovde. Ne javi se, a vidim da je tu, ja mu lajkujem, on me kulira pri tom se vidjao sa nekim drugim. Onda se vrati kuci i kaze kad ces ovamo da se vidimo. Ja normalno odem kao i svako leto kuci na mesec dana malo jace. Dogovarali smo se mesec dana, odlaze, zakazao nekom drugom kog isto treba da ispostuje, on ga ceka, pa sa nekom ribom mora se vidi. Onda se napokon dogovorimo. I on taj dan ispali da ne moze navodno se prehladio. Od tad sam smanjio komunikaciju s njim, on je naso neku I on je poceo da smanjuje do pre nekih mesec dana mlako i retko dopisivanje maltene na seen i odgovor kratak posle par dana moj ili njegov. U svemu tome ne bi bilo nista cudno da on meni nije reko na početku da vidi da sam mu ipak prijatelj iako me nije bas gledao tako. Ja sam to mislio za njega da on nije takav.

Poenta je da sam ja sa jednim gubio vreme na dop 3 meseca I sa drugim jace od godinu dana. To je za mene fake prijateljstvo. Ima jos nekih likova al za njih znam da nema nista od nekog drugarstva.

Fake prijatelji i vaša iskustva sa njima. Kako ste ih prepoznali i koliko dugo vam je trebalo da ih provalite?

Za mene su fake prijatelji oni koju hoce samo na fb da se dopisuju, a nemaju vremena za uzivo caskanje.
Za mene su oni koji su ti navodno prijatelji dok ne dođe do neke situacije kada se prijateljstvo pokazuje...
A svi znamo šta je pravo prijateljstvo...
...
Tada vidiš kome si verovao ..A nisi smeo...
Neke prepoznaš brzo , brzo pokažu svoje pravo lice , a neki ti rovare dugo iza leđa i tako vešto glume , dok ne shvatiš....

sta znam, u mojim godinama negde otprilike znam koliko imam prijatelja i to zaista nije neki veliki broj. poznanika i drugara ima mnogo, prijatelj mozes na prste jedne ruke da nabrojis.
a naravno da sam imala razocaranja kao mladja, verovala da su mi neki ljudi prijatelji pa se ispostavilo da nisu, ali sve je to deo zivotnog iskustva.

Pa, nemam baš prava da smatram da mi je neko bio lažan prijatelj.
Bili smo pravi dok je moglo, i stvarno su to bila mahom prijateljstva ispunjena divnim simpatijama, vrlo bliskim razgovorima, slobodnim šetnjama dušom onog drugog...
Sve ima početak i kraj, pa eto-kao kad se završi čitanje jednog romana, a ono svi izmišljeni likovi su nam ozbiljno prirasli srcu, mi ipak nismo nezadovoljni jer je došao kraj.
Neko bi jednu istu knjigu čitao više puta, ali već zna onaj jedan isti kraj i to kvari zabavu čitanja koju imamo kad čitamo neku novu.

Tesko mi pe prevaliti rijec "prijateljica"/"prijatelj" preko usta.
Reci cu to u nuzdi, ali uglavnom koristim poznanik/poznanica.

Na kraju krajeva, tesko da bi za mene itko ikada rekao "prijatelj".

Dvaput mi se u zivotu dogodilo da su me ljudi nazvali najboljim prijateljem, pred te dvije osobe zavrsio sam u blagoj panici i povukao se.
Sam pao, sam se ubio.

S jedne strane mi je strahovito zao sto sam ih tako povrijedio, ljubio bi im stopala da se iskupim, s druge strane, to sto jesam.
Jedinac, uvijek sam, nikada cuvan od strane roditelja, samo bi me polegli i otisli svojim putem, baba koja me cuvala me zivcirala, pokojna je.

Pre svega laznih prijateljica i prijatelja uvek je bilo i biti ce a kao drugo oni se nađu tu i tamo samo kad njima nešto treba a kada je vama potrebna pomoć nema ih izgube se u magli ne žele da pomognu ja te ljude nazivam lažnim prijateljima stoga teško i stvaram prijateljstva sa drugim osobama jer sam naučila na teži nacin pa uvek prilazim sa oprezom i tek kada se uverim da su tu zbog mene a ne zbog koristi e onda ih prihvatim kao prijateljice i prijatelje veliki pozdrav.

@Jugoslav Čvarak
De, de.....
Hoćeš pogačicu?
giphy.gif
:lol:

Back