Facebook

Ne bih se nikako slozio sa misljenjima uvazenih doktora, al bas nikako.
Glupa pokoljenja se stvaraju nevaspitanjem i nedovoljnom brigom roditelja. S' druge strane postoje klinci sa kojima roditelji "rade" i koji su Bogu hvala genijalci. Svi ih imamo po komsilucima, bar po jednog lokalnog.
Doktori su odrasli u okruzenju visokog standarda i ne znaju sta je to svercovati benzin, snalaziti se tj. sam se pomuciti oko necega, biti bez struje, bombardovan, raditi za 2 marke...
Samo budala moze da ide kroz zivot tako da pusti mozak na pasu, tj fejsbuk i sl. Nacin i sadrzaj diskusije na fejsbuku se ne razlikuje od bilo koje lokacije u stvarnom zivotu. Kafic, autobuska stanica, bazen, fudbalska utakmica itd. ( znaaaaciii, brateeee, onoooo,....)
Samopromocija ? Moze biti ali ajmo to drugacije nazvati....Ja i moji prijatelji, recimo zaista imamo sta da pokazemo okolini i da je motivisemo, upravo preko fejsa, jer fejsbuk je ALAT ! To je kao i cekic. zavisi kome ga das u ruke i kako se koristi.

To je moje skromno misljenje. :)

Познајем људе који су почели лагано `муцати`, тј. нису у стању да нормално говоре у стварном животу, да повежу реченицу без застоја. Све то након што су комуникацију из стварног живота заменили интернет комуникацијом.

To je privid. Ti ljudi su imali problem od ranije a fejs im je samo dobro dosao kao mirna luka. Posetite samo na fejsu "Miroslava Miku Antica", "Najlepsi Balasevicevi stihovi" i sl. Tu se okupljaju ljudi koji znaju pricati.

Šta se dešava sa nekim ko koristi čekić 8 ili više časova, pa nakon nekiloko godina uzme iglu i konac u ruke? Da li će biti uspešan kao onaj ko povremeno ušije po nešto, i zakuca po koji ekser povremeno?
Bojim se da je broj ovisnika o "društvenim mrežama" toliki da je prerastao broj tih sa problemima od ranije. Ko želi da se druži, to trerba da uradi u realnosti. Teško da bilo ko može da priča na Fejsbuku, naročito da recituje ili sluša stihove.

Šta se dešava sa nekim ko koristi čekić 8 ili više časova, pa nakon nekiloko godina uzme iglu i konac u ruke? Da li će biti uspešan kao onaj ko povremeno ušije po nešto, i zakuca po koji ekser povremeno?
Bojim se da je broj ovisnika o "društvenim mrežama" toliki da je prerastao broj tih sa problemima od ranije. Ko želi da se druži, to trerba da uradi u realnosti. Teško da bilo ko može da priča na Fejsbuku, naročito da recituje ili sluša stihove.

zahvaljujuci fejbuku i krstarici sam sigurno ubro 40% zena sa kojima sam se spandjao.

lepo pridjes na neku od zvaka. dal bio kafic,rodjendan ili pa cak i pijaca.ono nista.ko da si je napao. e odes lepo kuci,posaljes rikvest.padne par komentara slike,lajk statusa i pitam onako da kad popijemo pice. naravno se slozi, izadjemo i za 15 min joj vec guram jezik u grlo. toliko je jednostavno

Evo, ja prvi radim sa cekicem i ostalim po 8 sati, do 15 h. Onda radim nesto oko kuce ili privatno, uvece sednem za racunar a u medjuvremenu ponekad nadjem vremena jos i za fotografisanje kao hobi. Vikendom moze da padne i neko pecanje a o pivskim pauzama ( kafu ne pijem ) da ne govorim.
Zvuci malo natrpano i preterano ali verujte nije. Kad covek hoce, nadje vremena. Setite se skole tj. rasporeda casova. Prva 2 casa ovo, pa onda nesto drugo, filovano odmorima i moze se postici.
A te zavisnike treba u radne kampove, uposliti...kad bude imao para za izlazak ili putovanja samo ce zakazati preko fejsa i tutanj na Taru - rafting ili nesto da povale. Sutra treba da postanu korisni clanovi zajednice, da donose neke odluke ....
P.S. "different from..." jako dobro kapira stvari...:) :) :)

OBAVEZNO pronaci i pogledati film "IDIOCRACY" http://www.imdb.com/title/tt0387808/

Poslednja izmena:
Potpuno se slazem sa da facebook zaglupljuje.

Zapravo, ne samo facebook vec i krsta, realno...pogotovo sad kad su izmislili reputaciju pa dosta korisnika zeli da dobije istu i sve ce uraditi za to... :lol:

P.S. Ali sve sto se umereno koristi ne moze da steti toliko.

Познајем људе који су почели лагано `муцати`, тј. нису у стању да нормално говоре у стварном животу, да повежу реченицу без застоја. Све то након што су комуникацију из стварног живота заменили интернет комуникацијом.

primeceno je da se masa dece i saplice dok hoda posle dugotrajnog koristenja Fejsa,

najvece probleme sa govorom imaju oni koji imaju najvise prijatelja na Fejsu a nikoga ne poznaju u svojoj zgadi

A što reći onima koji tvrde da tako uspostavljaju kontakt sa svojima u inozemstvu.Da su budale ili da pređu na Skajp ili neki Mesenđer

zahvaljujuci fejbuku i krstarici sam sigurno ubro 40% zena sa kojima sam se spandjao.

lepo pridjes na neku od zvaka. dal bio kafic,rodjendan ili pa cak i pijaca.ono nista.ko da si je napao. e odes lepo kuci,posaljes rikvest.padne par komentara slike,lajk statusa i pitam onako da kad popijemo pice. naravno se slozi, izadjemo i za 15 min joj vec guram jezik u grlo. toliko je jednostavno

Zar ne vidiš problem u tome što si napisao? U realnosti ne možeš da nađeš i "osvojiš" devojku, ali to možeš kad sediš i kuckaš, kad imaš "pomoć" Gugla i raznih prevodilaca i ko zna čega? Meni to sve zvuči prilično lažno, ali dobro... svako ima pravo izbora.

Ljudi stiču rprijatelje preko facebooka,foruma i drugih društvenih mreža i sajtova. Čak ponekad tako upoznaju i bračne partnere. U facebooku kao takvom nema ništa loše. A sad što se pojedinci navuku na isti ili ga zloupotrebljavaju je druga stvar. Nikada facebook ne može zamjeniti odlaske na utakmice,izlaske,šetnju...

Poslednja izmena:

Ako pretpostavimo da govoriš istinu,kako od se bar jedna od tih 40% žena, 4 od 10 ,40 od 100 nije zaadržala pored tebe? :lol:

A šta će ti Fejsbuk za komšinicu koju viđaš svaki dan?

Fejsbuk je samo novo sredstvo za stari običaj,dobra trač partija sa tom komšinicom,i paralelno dodatim elementima devojačkog spomenara i poklanjanja ruža.Jedno lajkovanje=jedna ruža ili upis u spomenar.Sve na jednom mestu.

Poslednja izmena:
Ti živiš u zabludi kad smatraš da bilo šta može da zameni ružu (bilo koji cvet). Kakvo lajkovanje, čemu to služi i šta to znači?
A trač partija, nema bolje od one na terasi ili u kafiću. I može da se doživi nešto veoma neobično, možete da se gledate u oči, zamisli.
Pored ovih navedenih razloga, ne vidim i dalje ni jedan realan razlog za trošenje vremena na Fejsbuku. Za sve postoje zamene (ili bolje napisati, postoje originali) u stvarnom životu.

Da, razumem. Ja nemam ništa protiv toga da ljudi idu na Fesjbuk, ali ja ga ne koristim i ne vidim potrebu za njim. Uvek mi fali još malo vremena da bih se video sa svima sa kojima želim, a kako bi tek bilo kad bih sedeo za računarom satima?

Sta ima lose na fejsu?
Udjes na svoj profil, vidis da je dostupan prijatelj iz Australije, caskas sa njim, potom svako na svoje obaveze i to je to.
E, to sto neki drustvene mreze koriste za sopstvenu promociju, to je druga stvar.

Back