Rudjer
Iskusan
- Poruka
- 5.513
Kad se prijavin ma chat, vidim prijatelje sa zelenim svelom i sa belim. Sa zelenim su online, a sta su ovi beli? Jesu li i oni dostupni za chat ali trenutno nemaju sagovornika ili su prijavljeni na FB, ali nisu na chatu?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A kako ja mogu da upalim taj beli kruzic, da budem online, ali da sam kao zauzeta ili sta li je vec taj beli kruzic?

Rusi imaju vkontakte koji je veoma sličan FB-u, ali je isključivo za korisnike Rusije i Ukrajne.
Znam dosta rusa, i nijedan ne koristi FB.
Mada, ako gledamo s druge strane, to što Rusi hoće da kupe ne znači da će (samo) u Rusiji da se koristi.. Hoću da kažem da, jednostavno, nemaju potrebu da "otvaraju" servis koji već imaju. Razlog zbog kog "hoće da kupe FB" je verovatno političko-poslovne prirode...i nema veze sa građanima Rusije..
Inace ja sam pomagao da translatuju na srpski jezik!Rusi ulaze u Facebook sa 200milijuna dolara investicija Digital Sky Technologies, ruska investicijska grupa koja se prvenstveno bavi investiranjem u nove tehnologije, ponudila je ulaganje „teško“ 200 milijuna dolara u najpopularniju svjetsku društvenu mrežu, Facebook. Kako u ponedjeljak javljaju američki poslovni mediji, očekuje se da bi Rusi za takvo ulaganje tražili jedno mjesto u upravi Facebooka. DTS je također navodno ponudio otkup dionica zaposlenika uz procjenu vrijednosti cijele tvrtke od oko 6,5 milijarda dolara.Rusi imaju vkontakte koji je veoma sličan FB-u, ali je isključivo za korisnike Rusije i Ukrajne.
Znam dosta rusa, i nijedan ne koristi FB.
Mada, ako gledamo s druge strane, to što Rusi hoće da kupe ne znači da će (samo) u Rusiji da se koristi.. Hoću da kažem da, jednostavno, nemaju potrebu da "otvaraju" servis koji već imaju. Razlog zbog kog "hoće da kupe FB" je verovatno političko-poslovne prirode...i nema veze sa građanima Rusije..