Fabrika za preradu otpada Vinča

https://www.brigate.rs/projects.php?id=31

Zar to nije trebalo već da bude gotovo ?
Прошле године је објављено да је 80% посла завршено... Е сад, чега тачно, не сећам се.

Нека буде у септембру и бићу задовољан.

Једино се још сећам уверавања да се самозапаљење отпада више неће понављати, физичко управљање депонијом се скоро потпуно променило.

Još da naprave postrojenje za preradu kanalizacije.
Не знам докле су тачно стигли, али се јасно сећам пре неку годину су били радови испод Деспота Стефана, улица је била преграђивана због прављења главног тунела-колектора. Завршиће се када буде тунел испод брда на којем су Вишњичка Бања, Велико Село и остала насеља.

Ти радови су били знатно обимнији од радова који се сада изводе (који су кренули негде од раскрснице са Цвијићевом а стигли практично до Панчевца).

to je dole na Kosmetu, i to mala kolicina, ovo ti je na 50km od Beograda, velika kolicina...

Кол'ко се сећам за време Тадића
то је под великом војно-полицијском пратњом
ауто-путем одвежено према Загребу.

Било је мало критично,
и Београд је био забринут.

Плашили смо се диверзије оваквих
као што је Ћута, Кулачин, и слични
који обећавају рушење куле "Београд"
кад дођу на влас' ...

Кол'ко се сећам за време Тадића
то је под великом војно-полицијском пратњом
ауто-путем одвежено према Загребу.

Било је мало критично,
и Београд је био забринут.

Плашили смо се диверзије оваквих
као што је Ћута, Кулачин, и слични
који обећавају рушење куле "Београд"
кад дођу на влас' ...
Нешто ми личи на митологију то да смо ми преносили опасан отпад са КиМ, па према Загребу... Не рече да ли пре или после "самосталности"...

А око најава рушења куле... Нисам изненађен, мада подржавам идеју.
Уосталом, то је само реакција на изјаве ове власти, док су још били опозиција - да ће да сруше Ада мост.
Бука без смисла, и једно и друго.

Не знам. Ионако ме довољно нервира да бих је детаљно загледао.
Иначе, нисам изненађен, кула је практично на градилишту и то ће тако бити још низ година.

Онако како се уобичајено перу високе зграде са стакленом фасадом. Барем на тв си то могао одавно да видиш.

Што се овог чуда код нас тиче, мислим да на крову постоје два... не бих то да зовем баш кран... али личи ми на нешто што може да буде носач покретне скеле (или како се то већ зове) за пераче.

Треба бити довољно далеко да би се то видело - а онда ти треба дурбин да би добро видео. Немам справу која би направила тако добру фотку.

Нешто ми личи на митологију то да смо ми преносили опасан отпад са КиМ, па према Загребу... Не рече да ли пре или после "самосталности"...

Баш сте млади и неупућени ...

У Винчи је постојао необезбеђени нуклеарни отпад из института,
за који комунисти нису имали решење
па је сачекало демократе да се бакћу са тим.

Какво Косово, какви бакрачи !

А око најава рушења куле... Нисам изненађен, мада подржавам идеју.
Уосталом, то је само реакција на изјаве ове власти, док су још били опозиција - да ће да сруше Ада мост.
Бука без смисла, и једно и друго.

Нисам знао, мада верујем, да је Господар тако лајао ...
Заебаваћу га први пут на баскету кад се сретнемо !

Баш сте млади и неупућени ...

У Винчи је постојао необезбеђени нуклеарни отпад из института,
за који комунисти нису имали решење
па је сачекало демократе да се бакћу са тим.

Какво Косово, какви бакрачи !

Нисам знао, мада верујем, да је Господар тако лајао ...
Заебаваћу га први пут на баскету кад се сретнемо !
Не тврдим да све пратим и знам... И сам превоз нуклеарног отпада је пипава ствар - не чини ми се да бисмо ми после 90тих добили дозволу за тако нешто.
Како је било, било је... Ако смо се отарасили отпада, добро је да јесмо.

Искрено, сећам се неке прилике, да смо извезли отпад, који је завршио у Русији, на обради. Они имају технологију коју ми немамо. То чак не би ни била таква тема него је неки "генијални" посланик у скупштини узео да прочита тачан редослед путовања отпада... Да би му накнадно рекли да то што је учинио... није паметно.

Што се куле тиче... Не брини, није вођа директно урлао, пустио је полтроне да завршавају прљав посао. Конкретно, реч је о доскорашњем заменику градоначелника а садашњем министру. Ви'ш колико га "обожавам", да му не пишем презиме. Исто као вођи.

Back