F1 kladionica

1.Haralampije ..........6+7+9+8+5+8+4+12+5+7+7+8+17.64= 103.64
2.Sinisa Srbija.........11.85+6+8+11.74+6+5+10+6+7+7+10= 103.59
3.MilosB ............... .6+9+6+11+8+6+6+10+6+6+12+6= 101
4.Fangio.................1+0+26.66+1+1+17.14+1+7.4+38.76= 94.96
5.Тасман.................6+4+6+7+12+9+9+12+9= 90
6.RaceMaster...........0+8+5+7+5+6+8+5+16+12+6= 88
7.Masin fan..............5+5+7+9+11+5+7+5+7+8= 84
8.Fernando............. 8+0+0+0+1+0+1+36.8+31.98= 78.78
9. Dr.Jekyll.............. 7+10+7+9+5+5+3+4+4+6+5+6= 76
10.Pixies ................. 5+6+11+5+5+6+5+7+5= 55
11.Garwor ................2+3+3+2+3= 13
12.Reglia..................12+0+0= 12
13.Elric....................0+1+1+1+0+1+1+1= 6

Reklamacije i zalbe nisu moguce.

1.Haralampije ..........6+7+9+8+5+8+4+12+5+7+7+8+17.64= 103.64
2.Sinisa Srbija.........11.85+6+8+11.74+6+5+10+6+7+7+10= 103.59
3.MilosB ............... .6+9+6+11+8+6+6+10+6+6+12+6= 101
4.Fangio.................1+0+26.66+1+1+17.14+1+7.4+38.76= 94.96
5.Тасман.................6+4+6+7+12+9+9+12+9= 90
6.RaceMaster...........0+8+5+7+5+6+8+5+16+12+6= 88
7.Masin fan..............5+5+7+9+11+5+7+5+7+8= 84
8.Fernando............. 8+0+0+0+1+0+1+36.8+31.98= 78.78
9. Dr.Jekyll.............. 7+10+7+9+5+5+3+4+4+6+5+6= 76
10.Pixies ................. 5+6+11+5+5+6+5+7+5= 55
11.Garwor ................2+3+3+2+3= 13
12.Reglia..................12+0+0= 12
13.Elric....................0+1+1+1+0+1+1+1= 6
Reklamacije i zalbe nisu moguce.
U je, od ovoga može da se rikne, zahvaljujući H-H duelima (koje sam drsko prepisao od Fernanda ali i pomnožio sa -1) došao sam u situaciju kao Fetel prošle godine u Abu Dabiju ali nema Petrova da završi pos'o...

Ljudi,kakvi su ovo bodovi (17.64,38.76,31.98) :eek: :eek: :eek:
U čemu je tu fazon???Menjajte nešto ili ako postoji neka caka da može toliko bodova da se osvoji,kažite...i nakoji način!!!
Ispašće,da jedan tokom cele sezone sakupi 30,40 bodova i onda neko drugi na zadnjoj trci da osvoji 30 i kusur i da ga pretekne na tabeli a do tada je imao svega par poena!!!!!

Doca ima pravo :D
Uz puno uvazavanje ljudi ,koji mukotrpno traze duele i u mnogo situacija ostaju praznih ruku ,zbog neke sitnice u toku trke,mislim da je sistem neophodno korigovati.
Predlazem da se poeni za pogodjena mesta ne mnoze sa duelima ,vec da se sabiraju.
Na taj nacin bi oba tabora imali ujednaceniji kriterijum.
Mi sto ne igramo duele ostajemo na istom,a vi sto ih igrate biste dobili manje dramatican sistem
Dakle,osvajali biste bodove na svakoj trci,jer ne bi bilo mnozenja sa nulom,ali bi vas to uskratilo za trocifrena ostvarenja u nekim vikendima.
Na kraju,mislim da bi tako nase nadmetanje bilo releventnije i uskladjenije.
Da ponovim,predlazem izmenu u igranju duela od sledece sezone,gde bi se proizvod kvota za parove sabirao sa osnovnim poenima sa tiketa,a ne mnozio.Nema propalih tiketa i nema astronomskih ostvarenja.
Razmotrite,pa da "sednemo za sto".:lol:

Moj predlog je da se ovogodišnja kladionica prekine i da se registruje konačan poredak sa trkom u Monci, pa kako kome bude zapalo, šta da se radi...
Aman bre ljudi, pa ni meni nikad nije bilo najjasnije kako se sve to sabira i oduzima, uvek je dobri Fernando uglavnom to radio i uvek je bilo i na drugu decimalu (pogledajte Fanđov ili Sinišin saldo), pa zar sada kada sam počeo da bućkam šampanjac da predlažete reforme (ovo mi je prvi put da igram te duele a i njih sam (naravno sa favorizovanjem pravog vozača) prepisao od Fernanda), pa di to ima?

Ljudi,kakvi su ovo bodovi (17.64,38.76,31.98) :eek: :eek: :eek:
U čemu je tu fazon???Menjajte nešto ili ako postoji neka caka da može toliko bodova da se osvoji,kažite...i nakoji način!!!
Ispašće,da jedan tokom cele sezone sakupi 30,40 bodova i onda neko drugi na zadnjoj trci da osvoji 30 i kusur i da ga pretekne na tabeli a do tada je imao svega par poena!!!!!

Doco, kako ne primeti silne 0 i 1, ja, Elrik i Fernando ih imamo mnogo vise od ovih sa decimalom :)
Od kad sam se pojavio ovde dueli su postojali, i ne razumem sta je problem. Cak sadasnji sistem je povoljniji za vas, jer knjizite veci broj bodova, nego li ranije kad smo cetiri vozaca pogadjali.

Doca ima pravo :D
Uz puno uvazavanje ljudi ,koji mukotrpno traze duele i u mnogo situacija ostaju praznih ruku ,zbog neke sitnice u toku trke,mislim da je sistem neophodno korigovati.
Predlazem da se poeni za pogodjena mesta ne mnoze sa duelima ,vec da se sabiraju.
Na taj nacin bi oba tabora imali ujednaceniji kriterijum.
Mi sto ne igramo duele ostajemo na istom,a vi sto ih igrate biste dobili manje dramatican sistem
Dakle,osvajali biste bodove na svakoj trci,jer ne bi bilo mnozenja sa nulom,ali bi vas to uskratilo za trocifrena ostvarenja u nekim vikendima.
Na kraju,mislim da bi tako nase nadmetanje bilo releventnije i uskladjenije.
Da ponovim,predlazem izmenu u igranju duela od sledece sezone,gde bi se proizvod kvota za parove sabirao sa osnovnim poenima sa tiketa,a ne mnozio.Nema propalih tiketa i nema astronomskih ostvarenja.
Razmotrite,pa da "sednemo za sto".:lol:

Tad bi dueli izgubili car koji poseduju, i ne bi mi bili zanimljivi za igranje, kao i cela kladionica, jer bi bilo suvise lako. A i niko ne brani vama da igrate, Sinisa igra povremeno neke zicere, a vidi Haralampija, prvo pa musko :)

Moj predlog je da se ovogodišnja kladionica prekine i da se registruje konačan poredak sa trkom u Monci, pa kako kome bude zapalo, šta da se radi...
Aman bre ljudi, pa ni meni nikad nije bilo najjasnije kako se sve to sabira i oduzima, uvek je dobri Fernando uglavnom to radio i uvek je bilo i na drugu decimalu (pogledajte Fanđov ili Sinišin saldo), pa zar sada kada sam počeo da bućkam šampanjac da predlažete reforme (ovo mi je prvi put da igram te duele a i njih sam (naravno sa favorizovanjem pravog vozača) prepisao od Fernanda), pa di to ima?

Tebi u Monci su pokazali crnu zastavu jer si prepisivao :p

E da sam samo prepisao bio bi verovatno iza Race Mastera, pre par trka sam imao još jedan virtuelni h-h (Vettel protiv ostatka sveta 1prema 1,00000000008 ili već nešto slično) ali mi nisu računali...:(

Secam se toga, al ta kvota ti ne bi promenila broj bodova koji imas, jer se zaokruzuje na dve decimale :)

Recimo tad da si osvojio 20 bodova puta 1,00000000008 imao bi 20,000000016. Zbog toga i mi igramo vece kvote, pa kad ih ubodemo, bude malo vise poena. Kad bi igrali zihere, uzimali bi 10-ak poena svaki vikend, plus rizik da zbog malog broja poena uknjizimo nulu.

Doco, kako ne primeti silne 0 i 1, ja, Elrik i Fernando ih imamo mnogo vise od ovih sa decimalom :)
Od kad sam se pojavio ovde dueli su postojali, i ne razumem sta je problem. Cak sadasnji sistem je povoljniji za vas, jer knjizite veci broj bodova, nego li ranije kad smo cetiri vozaca pogadjali.

Tad bi dueli izgubili car koji poseduju, i ne bi mi bili zanimljivi za igranje, kao i cela kladionica, jer bi bilo suvise lako. A i niko ne brani vama da igrate, Sinisa igra povremeno neke zicere, a vidi Haralampija, prvo pa musko :)

Pa dobro i kažeš,bilo bi glupo da sada maltene pred kraj sezone nešto filozofiram oko pravila...ali moglo bi barem da se pred sledeću napomene da onda svi stavljamo te duele a ne ovako kao sada!

I bre, izbrk'o sam slike...
Ko će sad već da se seća svih šamanjaca...
Evo, ja i Fernando, Monca:
vettel-1.jpg

Pricao sam o tim nulama u istom kontekstu. ;) Potpuno se slazem da je jako tesko pogoditi duele i zato i smatram da bi kumulativno kolicina drazi tokom sezone ostala ista za vas "prave kladionicare". Svaki vas pogodak duela bi vam donosio dodatnih 5-6 ili vise bodova,sto nije beznacajno,a nule bi postale proslost.Dakle,imali biste mnogo "manjih" odusevljenja,ali ni jedno razocarenje.Secam se da je neko od vas na jednoj trci ispustio jako puno bodova na regularnom delu tiketa,zbog promasenog duela i nule u saldu.
Da se razumemo,nista ja ne insistiram,vec sam se nadovezao na Jekyllov predlog da nesto malo korigujemo bodovanje od sledece sezone.
Moj subjektivni utisak je(a to se moze i matematicki proveriti,ako je statistika u kladionici uredno zapisivana :lol: ) da bi vecina vas sa duelima sakupili vise bodova po mom modelu,nego po aktuelnom. Vas ni jedan vikend ne bi zavrsio ispod 10-15 poena...nakupi se tu.
P.S. Iako ste mi prirasli srcu,iskreno cu vam reci da se ja u kladionici takmicim samo sa Tasmanom(opet me pretece,baraba) :mrgreen: i jos nekolicinom,bez duela,ako se to uopste moze nazvati takmicenjem. Veoma cenim vas napor i istrajnost u pronalazenju dobitne kombinacije,kao i vedrinu duha,uprkos teskim "stradanjima" u nekim vikendima,ali niti mi je zadovoljstvo da gledam kako redjate nule,niti mi vasa trocifrena ostvarenja daju motiv za takmicenje. :neutral:
Znam,znam,niko mi ne brani da igram duele,ali...kako god,ostajem u cirkusu i sledece sezone,bez duela i po bilo kom nacinu bodovanja.
Racunam da ce Tasman da me udostoji rivalstva i dogodine. :D

Poslednja izmena:

Krenula opet kuknjava a? Kakvi ste likovi 'ebote uvek na kraju sezone ispade da vam neshto nije pravo kako to ovi sa duelima imaju toliko bodova, te nepravda te neka vudu magija.....
e do mojega.... :roll:

SINGAPORE GRAND PRIX

1.Fernando Alonso
2.Lewis Hamilton
3.Mark Webber
4.Felipe Massa
5.Nico Rosberg
6.Jenson Button

PP:Alonso
FL:Alonso

Sebastian Vettel (GER/Red Bull) 1.30-Mark Webber (AUS/Red Bull) 3.55
Fernando Alonso (ESP/Ferrari) 2.95- Sebastian Vettel (GER/Red Bull) 3.55