F ODELJENJCE

Evo recepta onog kolača. otkucala sam jer su mi i komšinice, oduševljene kolačem, tražile

KOLAČ OD BUNDEVE I POMORANDŽE

Potrebno:

- ukupno 120gr mlevenih oraha, badema, lešnika (mogu samo orasi)...ja ih ne meljem nego krupno iseckam
- 4 pune kašike oštrog brašna
- 2 pune kašike mekog brašna
- 2 praška za pecivo
- 2 vanilin šećera
- 2 pomorandže od kojih narendana kora od jedne ide u testo i sok (oljuštene pomor.samleti u secku, ocetiti malo soka na cediljku jer je potreban za glazuru a ostatak pulpe staviti u testo)
- 1 dl mleka
- 1 dl.ulja
- 4 jajeta (žumanac u testo a belanas umutiti pa staviti u testo)
- 12 kašika šećera
- 300gr rendane bundeve (prvo je prokuvati malo u šerpi pa ohladjenu staviti u testo)
- začini: muskatni orah, cimet,biber. čili (biber i čili u tragovima...stavila 2 kapi čilija)
- na sve ovo dodala još malo krupno seckanih oraha i 7-8 kom. izlomljenog plazma keksa

Pomešati sve suve sastojke, pa dodati sve ostale.

Veći djuveč obložiti pek papirom i peći u zagrejanoj rerni nekih 20-30 min. Kad je na pola pečenja probosti na par mesta kolač viljuškom.

Glazura: Mlak kolač premazati umućenim sokom od pomorandže u kome je razmućeno nekih 50-100 gr šećera u prahu. Može se premazati i džemom od kajsija ili nečeg drugog i posuti mlevenim orasima.

Evo recepta onog kolača. otkucala sam jer su mi i komšinice, oduševljene kolačem, tražile

KOLAČ OD BUNDEVE I POMORANDŽE

Potrebno:

- ukupno 120gr mlevenih oraha, badema, lešnika (mogu samo orasi)...ja ih ne meljem nego krupno iseckam
- 4 pune kašike oštrog brašna
- 2 pune kašike mekog brašna
- 2 praška za pecivo
- 2 vanilin šećera
- 2 pomorandže od kojih narendana kora od jedne ide u testo i sok (oljuštene pomor.samleti u secku, ocetiti malo soka na cediljku jer je potreban za glazuru a ostatak pulpe staviti u testo)
- 1 dl mleka
- 1 dl.ulja
- 4 jajeta (žumanac u testo a belanas umutiti pa staviti u testo)
- 12 kašika šećera
- 300gr rendane bundeve (prvo je prokuvati malo u šerpi pa ohladjenu staviti u testo)
- začini: muskatni orah, cimet,biber. čili (biber i čili u tragovima...stavila 2 kapi čilija)
- na sve ovo dodala još malo krupno seckanih oraha i 7-8 kom. izlomljenog plazma keksa

Pomešati sve suve sastojke, pa dodati sve ostale.

Veći djuveč obložiti pek papirom i peći u zagrejanoj rerni nekih 20-30 min. Kad je na pola pečenja probosti na par mesta kolač viljuškom.

Glazura: Mlak kolač premazati umućenim sokom od pomorandže u kome je razmućeno nekih 50-100 gr šećera u prahu. Može se premazati i džemom od kajsija ili nečeg drugog i posuti mlevenim orasima.

Fala! Potrebno je da i drugim korisnicima date... Opet oni sa forumskim promiskuitetom. :lol:

:kolac:
zvuci ukusno i komplikovano

Nije strasno, da vidis neke recepte sa Mouthwatering vegan recipes ili Vegan society... :lol: Pola sastojaka ne umem ni da prevedem na srpski! Npr. nigde ne mogu da nadjem taj pusti nutritional yeast, mislim, znam sta je, al' ga ovde nema, a upravo on daje sirastu aromu slanim sosevima... Ili pekani... Kod nas ih nema. Ima u tragovima u onim mesavinama grickalica. A duplo su masniji od nasih oraha. Htedoh reci, recept k'o recept nije mnogo komplikovan, samo ima puno sastojaka... na prvi pogled. ;)

I pozdravljam vas. :cao:

dobar dan.... magla....danas ću da spustim hibiskuse i kaktuse u suteren.....do sada su bili na terasi, ali od nedelje zahladjenje, pa da se ne smrznu....

Mari, videla sam slike, prelepo....a Titiriti je fenomenalna....

mi smo cvećke uneli unutra. Muškatle ostavljam napolju i ima da izmrznu. Sad od Tobija nema mesta u letnjoj kujni, a gde god da ih drugde odnesem (garažu, radionicu, šupu) isto im je kao da su napolju jer se ne greje, a i nema mesta

'Bar dan. :kafa: Ja cvecke nemam, onaj jedan mladi limun nismo ni mrdali otkako smo ga dobili, eno ga u ambulanti. Kolac nisam pravila, iskreno, nesto me mrzi ovih dana, ali mozda se odobrovoljim za vikend... Ali smo zato danas na brzinu moja cerka i ja napravile hranilicu za ptice od plasticne flase i dve varjace, ima danas cuvare prirode.

:klap: za vas dve preduzimljive :lol:

U stvari je vrlo prosto, gotovo za 5' i jos samo da se priveze neka pantljika, napuni i obesi.
bird-feeder-homemade-1.jpg

Dobro Jutro odeljenje.:)

Kasnim po obicaju,;)

Nikad nije kasno. :uja:

Poslednja izmena:
Mimi :klap:Ljilja vredna kao i uvek :),ja zavrsih dve torte,malo da odstoje pa na ukrasavanje,jedna svecana a druga za jednog malog gospdina, ni manje ni vise nego tenk :dash::dash::dash:,uh valjda cu uspeti...Ljubac za sve !

Back