Ф.К. ЦРВЕНА ЗВЕЗДА сезона 2009/2010

koga za 6. zvezdinu zvezdu?

• Dejan Savicevic

• Vladimir Jugovic

• Robert Prosinecki

• Darko Pancev

• Dejan Rambo Petkovic

• Dejan Stankovic

• Nemanja Vidic

• Nikola Zigic

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
cene karata za Slaviju su baš popularne...

info o cenama

:eek: Ovakve cene nisu bile ni kad je Milan gostovao. Ako ostvare u prvoj utakmici rezultat koji uliva nadu mozda i napune stadion. Mada, po onome sto smo prikazali protiv Rudara i Dinama u gostima, bio bih zadovoljan i minimalnim porazom. Mnogo bi znacilo i za finansije i za ovaj mladi tim kad bismo usli u grupe. 6 zagarantovanih utakmica u Evropi nije uopste malo. ;)

Slavia se moze lako pobediti. Pitanje je koliko ozbiljno Zvezda shvata ceski fudbal. Svaki igrac srpskog porekla koji ovde igra pravi od njih majmune. Cesi ne igraju klasican napadacki fudbal koji smo nekada igrali mi. Slaviu mozemo pobediti igrom po stranama glat ko jedan. Dalje, Hanus se savlada lob udarcem sa polovine igralista jer brani gotovo sa ivice sesnaesterca. Ima mnogo elemenata fudbalske igre koji Zvezdi mogu da rese problem. Pitanje je koji agenti prezentiraju Pizonu Slaviinu igru. Svako je vidi na svoj nacin.

Ako se Zvezda usredsredi na to da savlada Hanusa treba da ga gadja iz daljine. Ako se nadigrava sa Slaviom onda samo po stranama ili iznudjenim faulovima oko sesnaesterca.

Mile Srbin Zvezdi ostavlja kuću

mile_srbin.jpg

Veliki navijač Crvene zvezde i maskota tog kluba, Miodrag Milosavljević (88), poznatiji kao Mile Srbin, odlučio je da testamentom svom voljenom klubu ostavi vlasništvo nad malom kućom koju poseduje, piše italijanska agencija ANSA.

U reportaži iz Beograda, italijanska agencija ističe ljubav koju Mile Srbin oseća prema najtrofejnijem srpskom klubu, opisujući Mileta koji je tri puta pokušao da izvrši samoubistvo kada je Zvezda gubila utakmice.

"Kada umrem, želim da moja kuća ode klubu koji sam voleo ceo život", kaže Mile za ANSU, okružen fotografijama, autogramima i crveno-belim suvenirima u svom malom domu.

Mile italijanskom novinaru opisuje kada je prvi put poželeo da se ubije, posle poraza Zvezde.

"Prvi put sam želeo da umrem 1953. godine, kada nam je u finalu Kupa Jugoslavije, Partizan dao sedam golova. Dobio sam infarkt i proveo mesec dana u bolnici, i od tada nikada moja noga nije kročila na partizanov stadion", priča zvezdin legendarni navijač.

Drugi teški fudbalski dan, Mileta je zadesio na Apeninskom poluostrvu, u Firenci 1957. godine, kada je Zvezda, u polufinalu Kupa šampiona odigrala 0:0 sa Fiorentinom, ali je zbog poraza u Beogradu od 0:1, eliminisana.

"Potpuno razočaran sam napustio stadion i kod železničke stanice legao na šine. Hteo sam da umrem. Neko me je video, i pre nego što je voz naišao, sklonio sa šina", priča u jednom dahu Mile.

Treći put je zvezdina maskota želela da prekrati svoje fudbalske muke, nakon eliminacije Zvezde, takođe iz Kupa šampiona 1970. godine, od grčkog Panatinaikosa.

Zvezda je u prvoj polufinalnoj utakmici u Beogradu slavila sa 4:1, ali je u revanšu bilo 3:0 za Grke, pa je Zvezda ispala.

Mile tada nije bio na revanšu u Atini, pa je utakmicu gledao u Beogradu, na televiziji.

"Odmah posle utakmice sam izašao iz kuće i krenuo od kafane do kafane. Pio sam u svakoj po vinjak i pušio sam cigarete, iako to nikada ne radim. Tako sam popio dvadesetak vinjaka i popušio dve kutije cigareta, nakon čega sam završio u bolnici", ispričao je legendarni zvezdin navijač.

Sudbina je i tada spasla Mileta, koji je doživeo i Zvezdine zvezdane trenutke u Bariju 1991, kada su crveno-beli postali evropski šampioni.

Ја да сам био мислим да ми не би било добро на крају. Чиста продаја!
Godinama sam mislio i po novinama pisao da nije bila prodaja. Mislio sam da su Nijarhos i Onazis kupili sudije. Zvezda nije mogla da prodje centar. Svirao se faul odmah na polovini. Mi se derali da Miljan uvede Trifketa Mihajlovica da gadja gol sa nase polovine. (Dzaba Miljan nije cuo.:D ). I svi koji smo bili na utakmici znali smo da bismo izgubili i da smo u Beogradu dobili sa 6:0

Kasnije sam cuo neke druge price, ali nema veze. Sve je to rekla kazala!

Zvezda skinula prokletstvo!

Fudbaleri Crvene zvezde su konačno, posle 12 godina posta, zabeležili pobedu u prvom kolu prvenstva kada su upitanju utakmice na gostovanju!

00008011.jpg

Crveno-beli su davne 1997. godine na premijeri slavili u Zemunu, a sada su, na već tradicionalno prijatnom gostovanju u Jagodini, pobedili istoimeni domaći tim rezultatom 3:0 u inspirišućem ambijentu pred oko 10.000 gledalaca.

Izvor

jeeeeeeeeeeee :worth:

Jagodina - Zvezda 0:3

STADION: FK Jagodina.
GLEDALACA: 7500.
SUDIJA: Vlado Glođović. POMOĆNICI: Saša Živković i Milan Korolija.

ŽUTI KARTONI: Lekić, Tutorić, Kadu (Crvena zvezda).
STRELCI: 0:1 Lekić u 45, 0:2 Blažić u 55, 0:3 Lekić u 71.

JAGODINA : Vasković, M. Živković, Đorđević, Mihajlović, Lukić, Marjanović, B. Živković (od 46. Beljić), Vusljanin (od 58. Ognjenović), Novković, Bojović (od 87 M. Nikolić), Đilas.

CRVENA ZVEZDA : Pavlović, Ninkov (od 73. Tutorić), Đorđević, Savić, Ignjatijević, Isah, Kadu (od 46. Bogdanović), Blažić (od 62. Savio), Lazetić, Jevtić, Lekić.

Tri gola, sjajna igra i fantastično navijanje – to je siže startne utakmice Crvene zvezde u prvenstvu Srbije. U 1. kolu Jelen Superlige, crveno-beli su na gostovanju savladali Jagodinu sa 3:0 i tako impresivan način skinuli tzv. prokletstvo prve utakmice u domaćem šampionatu. Podatak da od 1997. godine i meča u Zemunu (1:0) naši fudbaleri nisu slavili na strani u 1. kolu nacionalnog prvenstva, uopšte nije opteretio pulene Vladimira Petrovića Pižona. Čini se da je ta „crna serija“ bila samo motiv ovoj novoj generaciji da pokaže da itekako ima kvalitet u skladu sa veličinom našeg kluba.

Kao što je i najavljeno, početak utakmice protekao je u znaku Zvonka Milojevića. U znak podrške nekadašnjem proslavljenom golmanu crveno-belih, koji je rodom iz Jagodine, oba tima su na teren istrčali u belim majcima na kojima je pored njegove slike, ćirilicom ispisano – „Hvala ti Miloje“! Prvi put u klupskoj istoriji, Zvezda je na ovoj utakmici zaigrala u dresovima na kojima su, takođe ćirilično, ispisana imena igrača i to – zlatnom bojom! Ovu garnituru, naši fudbaleri nosiće samo u Jelen Superligi.

Meč je počeo gromoglasnom podrškom oko 3.000 Delija koji su potpuno ispunili severnu tribina stadiona u Jagodini. Ipak, prvu priliku imali su domaći. U 3. minutu Milan Bojović je posle solo akcije uspeo da uđe u naš kazneni prostor, uputio centaršut ka Đilasu koji uspeva da pogodi prečku gola Bojana Pavlovića. Praktično u sledećoj akciji Bojović je još jednom bio u dobroj prilici, ali je posle neuspele ofsajd zamke Zvezdine odbrane neprecizno šutirao.
Prvu šansu crveno-beli imali su u 9. minutu kada Slavoljub Đorđević posle kornera kapitena Nikole Lazetića ne uspeva da se najbolje snađe ispred mreže Zorana Vaskovića. Od tog trenutka Zvezda preuzima terenusku inicijativu i ređaju se šanse ispred gola domaćina. U 11. minutu mogli smo dva puta do vođstva, ponovo posle udarca iz ugla Lazetića. Udarac Vujadin Savića glavom sa sedam metara Vasković boksuje u korner, da bi zatim šutevi Aleksandra Jevtića i Dejana Lekića takođe protivnički defanzivci poslali van igre. Novu priliku Lekić je imao u 19. minutu, no slabo je zahvatio makazice...
Mreža Jagodinaca konačno se zatresla u 23. minutu, međutim pogodak Jevtića glavni sudija Vlado Glođović je na asistenciju svojih pomoćnika poništio zbog ofsjada. Kadu je sa desetak metara iskosa sa leve strane kaznenog prostora domaćina šutirao, njegov udarac blokira Danijel Mihajlović, a Jevtić rutinski „otpadak“ pretvara u gol, koji je kao što smo rekli, poništen...
Naši fudbaleri nisu pali posle nepriznatog pogotka Jevtića, naprotiv! Krenuli su još jače ka golu Vaskovića. U centru pažnje bio je Dejan Lekić koga su pre svega Pavle Ninkov i Nikola Ignjatijević sa oba boka pokušali da pronađu centaršutevima. Odbrana Jagodine bila je na visini zadatka u 30, 32, 34, 38. i 41. minut, odnosno sve do sudijske nadoknade prvog poluvremena. Kada se svima na stadionu činilo da će se na odmor otići bez golova, Isah je sjajno po desnoj strani izbacio Lazetića koji je virhono ušao u šesnaesterac domaćin i pasom po zemlji uposlio Lekića kome nije bilo teško da sa metar dva sprovede loptu u praznu mrežu za vođstvo od – 1:0!

Drugo poluvreme je počelo lepom koreografijom Delija, koji čitavih 90 minuta nisu prestajali sa pesmom podrške! Na krilima navijača, crveno-beli nisu stali ni u nastavku. Uprkos početnom pritisku i sjajnoj prilici Bojovića, koju je osujetio Pavlović, Zvezda je bila ta koja je uvećala vođstvo. Šansa Jevtić u 51. bila je nagoveštaj onoga što se desilo četiri minuta kasnije. Blažić je po levoj strani napravio dribling, ušao u sredinu i sa 25 metara fantastičnim udarcem pogodio suprotni ugao gola Vaskovića. Evro-pogodak našeg veziste za prednost od – 2:0!
Sa sigurnim vođstvom u rukama, Zvezda je smanjila gas, ali nije prepustila domaćinu da diktira igru. Pokušaje Jagodinaca da pritiskom na zadnju linjiu crveno-belih stignu do gola, naši fudbaleri su znalački koristili. Posle nekoliko poluprilika, ukazani prostor Dejan Lekić je sjajno pretvorio u svoj drugi, a naš treći pogodak. Trenutno prvi strelac Zvezde je dugo vukao loptu, ušao u kazneni prostor, izdržao duel sa svojim čuvarem i levom nogom još jednom zatresao mrežu Jagodinaca – 3:0.
Posle novog pogotka, utakmica je definitivno izgubila takmičarski motiv jer su se deprimirani domaći igrači potpuno predali. Sa druge strane nekoliko šansi crveno-beli, pre svih Jevtić, nisu uspeli da pretvore u četvrti gol.
Na kraju, zaslužena pobeda Zvezde u meču sa koga je još vredno pomena povratak nekadašnjeg kapiten crveno-belih, Perice Ognjenovića (ovoga puta u dresu Jagodine) u srpski fudbal i po sjajnom navijanju Delija koji su imali veliku podršku u grupi pristalica bratskog Olimpijakosa.

Zvezda skinula prokletstvo!

Fudbaleri Crvene zvezde su konačno, posle 12 godina posta, zabeležili pobedu u prvom kolu prvenstva kada su upitanju utakmice na gostovanju!

00008011.jpg

Crveno-beli su davne 1997. godine na premijeri slavili u Zemunu, a sada su, na već tradicionalno prijatnom gostovanju u Jagodini, pobedili istoimeni domaći tim rezultatom 3:0 u inspirišućem ambijentu pred oko 10.000 gledalaca.

Izvor

jeeeeeeeeeeee :worth:

geometrija7sf.jpg
:per:

Nova pobeda Slavije

Poslednji protivnik Crvene zvezde na putu ka ovogodišnjoj Ligi Evrope, Slavija ostvarila je drugu pobedu za redom u nacionalnom šampionatu Češke. U 4. kolu fudbaleri praškog kluba slavili su na gostovanju Buđevicama sa 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je Jarda Černji u 22. minutu na asistenciju Volašeka.
Nakon prošlonedeljnog trijumfa u malom gradskom derbiju sa Bohemijansima (3:1), Slavija je tako vezala dva trijumfa i sa sedam bodova iz četiri utamice trenutno se nalazi na deobi od drugog do petog mesta na tabeli, zajedno sa Mladom Boleslav, Jablonecom i Banjikom iz Ostrave. Lider u češkom šampionatu za sada je Brno sa deset poena.

Nema sumnje da posle slabih partija na startu nacionalnog prvenstva (poraz i remi), odnosno eliminacije u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona od moldavskog Šerifa, naš rival polako ulazi u formu i pred fudbalerima Crvene zvezde je težak zadatak u predstojećem dvomeču. Kao što je poznato Slavija je domaćin u prvoj utakmici koja se igra u četvrtak, 20. avgusta (20.00), dok se revanš igra sedam dana kasnije na našoj Marakani.

Crvena Zvezda v prvním kole vyhrála venku
16.8.2009
Crvena Zvezda v prvním kole srbské ligy vyhrála venku na hřišti Jagodiny 3:0. Dvě branky dal Dejan Lekič, jednu záložník Marko Blažič. V hledišti sledovali utkání našeho nejbližšího soupeře Pavel Řehák a František Cipro.

Sestava Bělehradu: Pavlovič - Ninkov (73. Tutorič), Dordevič, Savič, Ignjatijevič - Issah, Cadú (46. Bogdanovič), Blažič (62. Savio), Lazetič - Jevtič, Lekič.

Na Slaviinom sajtu samo ovolika vest o nama!

Lekić: Ne želim da se poredim sa bilo kim!

"Idi u Sopot, vrati se u Zemun, nisi za Zvezdu...". Tako je bilo pre desetak dana. Danas je "novi Žigić, golgeter koji pogađa i glavom i nogom, sjajno se kreće...". Život se promenio Dejanu Lekiću (24) preko noći. Nije mu išlo na početku, hteo je da propadne u zemlju posle autogola u revanšu sa Dinamom iz Tbilisija, da bi onda sve krenulo kao u bajci. Prvo je sa tri pogotka otpisao tim iz Gruzije i otvorio Crvenoj zvezdi vrata poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a u subotu dva puta pogodio mrežu Jagodine. Sada visokog napadača (1,93 m) svi hvale.

Kompletna vest

Šteta što tako ide kod nas, kada je loše svi te pljuju i nema nikog da ti pomogne, a kada je dobro, onda si najbolji!!!

Mile Srbin Zvezdi ostavlja kuću

mile_srbin.jpg

Veliki navijač Crvene zvezde i maskota tog kluba, Miodrag Milosavljević (88), poznatiji kao Mile Srbin, odlučio je da testamentom svom voljenom klubu ostavi vlasništvo nad malom kućom koju poseduje, piše italijanska agencija ANSA.

U reportaži iz Beograda, italijanska agencija ističe ljubav koju Mile Srbin oseća prema najtrofejnijem srpskom klubu, opisujući Mileta koji je tri puta pokušao da izvrši samoubistvo kada je Zvezda gubila utakmice.

"Kada umrem, želim da moja kuća ode klubu koji sam voleo ceo život", kaže Mile za ANSU, okružen fotografijama, autogramima i crveno-belim suvenirima u svom malom domu.

Mile italijanskom novinaru opisuje kada je prvi put poželeo da se ubije, posle poraza Zvezde.

"Prvi put sam želeo da umrem 1953. godine, kada nam je u finalu Kupa Jugoslavije, Partizan dao sedam golova. Dobio sam infarkt i proveo mesec dana u bolnici, i od tada nikada moja noga nije kročila na partizanov stadion", priča zvezdin legendarni navijač.

Drugi teški fudbalski dan, Mileta je zadesio na Apeninskom poluostrvu, u Firenci 1957. godine, kada je Zvezda, u polufinalu Kupa šampiona odigrala 0:0 sa Fiorentinom, ali je zbog poraza u Beogradu od 0:1, eliminisana.

"Potpuno razočaran sam napustio stadion i kod železničke stanice legao na šine. Hteo sam da umrem. Neko me je video, i pre nego što je voz naišao, sklonio sa šina", priča u jednom dahu Mile.

Treći put je zvezdina maskota želela da prekrati svoje fudbalske muke, nakon eliminacije Zvezde, takođe iz Kupa šampiona 1970. godine, od grčkog Panatinaikosa.

Zvezda je u prvoj polufinalnoj utakmici u Beogradu slavila sa 4:1, ali je u revanšu bilo 3:0 za Grke, pa je Zvezda ispala.

Mile tada nije bio na revanšu u Atini, pa je utakmicu gledao u Beogradu, na televiziji.

"Odmah posle utakmice sam izašao iz kuće i krenuo od kafane do kafane. Pio sam u svakoj po vinjak i pušio sam cigarete, iako to nikada ne radim. Tako sam popio dvadesetak vinjaka i popušio dve kutije cigareta, nakon čega sam završio u bolnici", ispričao je legendarni zvezdin navijač.

Sudbina je i tada spasla Mileta, koji je doživeo i Zvezdine zvezdane trenutke u Bariju 1991, kada su crveno-beli postali evropski šampioni.

Милета Србина треба ставити да буде заменик Вође Делија

БРАЋО ДЕЛИЈЕ!!!

У недељу нас очекује на нашој Маракани мали градски дерби са Радом.Као што знате сада у четвртак играмо у Прагу са Славијом и надамо се сви да ће наш клуб изборити повољан резултат пред реванш.Било да буде повољан резултат по нас или врло неповољан из Чешке, ми БРАЋО ДЕЛИЈЕ-ЗВЕЗДАШИ се морамо појавити у што већем броју у недељу јер ми смо ДЕЛИЈЕ увек верни своме клубу и када има добрих резултата и када их нема.Сви навијачи ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ морају да схвате да само својим редовним присуством свим Звездиним утамицама можемо сви заједно из пепела подићи клуб у саме висине.Много зависи од нас и наше бројности колико ће то да иде брзо јер и атмосвера на стадиону није иста када је 5 или 25 хиљада гледалаца.Београд мора много више да се тргне да се сливају колоне наших навијача од обичног симпатизера па до загриженијих момака са Севера ка нашој Маракани. Драги Звездаши Браћо наша не дозволите да сазнајете коначан или тренутни резултат преко електронских медија или чак сутрадан у новинама, дођите да покажемо свима ко су ДЕЛИЈЕ и сви остали ВЕРНИ ЗВЕЗДАШИ,дођите да направимо позитивну атмосверу пред реванш са Славијом из Прага.Нека играчима Рада у недељу спадају гаће од грмљавине са СЕВЕРА и осталих делова нашег стадиона.ПОТРУДИМО СЕ БРАЋО СВИ ДА НАС У НЕДЕЉУ БУДЕ МНОГООО!!!

70771001.jpg

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back