Ezoterija II

Kamael

Buduća legenda
Poruka
40.857
Za razliku od teme sa istim naslovom koja je ubacena na pdf religija,ovde se moze pisati o ezoternom,ali ozbiljnije.

Namerno ili nenamerno autorka je bacila kosku stavljajuci temu gde joj nije mesto,znajuci unapred kakvi ce komentari biti jer ljudi ciji je ruah obojen religioznim misle da im od ove nauke preti opasnost i na sve nacine pokusavaju istu diskreditovati.Autorka i nakon napisanih 250 postova,osim svog uvodnog nije napisala nijedan i tema je izgubila svrhu.

Bez svadja,optuzivanja,lepljenja etiketa i slicno.Ukoliko vas zanima i imate neki zanimljiv tekst ili iskustvo,pisite,ukoliko vas ne zanima,jednostavno preskocite.

grace1.jpg

kamael ezoterija je jako sirok pojam, trebao si da konkretizujes, mozda da das nekosvoje iskustvo i tako zapocnes diskusiju. ovakav naslov teme i jeste prikladan za pdf religija, jer ti ljudi jednostavno ezoteriju vide bas kako si opisao i uopste ih ne zanima o cemu je rec, nisu voljni ni da provire. za ljude koje ezoterija zaista zanima i zele da istraze znaju da ezoterija nikako ne moze da se objasni u par reci kao sto to cine pojedici sa drugog pdf-a. zbog toga bi ti kao postavljac teme trebao da usmeris diskusiju. :)

Meni se u glavi neprestano mota i pokusavam da se setim kako je Stajner oterao zeceve sa njiva kada je bila njihova najezda,nakon sto je bio zamoljen od mestana da im pomogne jer su sav rod obrstili.To mi je neko pricao,davno,otprilike uzeo je jednog zeca i njegove izntrice na opet neki njegov nacin rasporedio na razlicitim tackama zemlje kako bi oni preneli poruku ostalim da su nepozeljni i da sebi nadju drugo staniste.

Nedugo zatim horda je pocela panicno da trci i da napusta njive,mnogi od zeceva su zavrsili u reci dok su bili u trku,a njive sacuvane.

Da,oblast je siroka,smatram da ljudi znaju bar osnovne pojmove kojima se ezoterno bavi,a to su unutrasnji sadrzaji.To je neki pocetak i evo sta kaze kratki izvod iz knjige koja se bavi ovom tematikom,na osnovu kojeg svako moze napisati po nesto,poput neke tehnike koju zna a da doprinosi razvitku i boljitku licnosti.

KAKO PREZIVETI UPRKOS RODITELJIMA

548.jpg

Psiholoska studija o odnosima unutar porodice, iracionalnim strahovima i problemima koji vuku koren iz detinjstva a sa kojima se susrecemo kao odrasli. Pisac govori na koji nacin nas roditelji povredjuju, svesno ili nesvesno i kako mi te porodicne rane prenosimo na svoju decu, kako mozemo da se oslobodimo tog bolnog nasledja iz detinjstva i da nase dete odgojimo kao emotivno zdravu i psiholoski razvijenu osobu...

za stajnera ne znam, ali zanimljivo je. a ova knjiga me je posebo privukla jer razmisljam nesto na tu temu. imam 2-3 sna iz perioda ranog detinjstva kojih se i dan danas secam, i pokusavam da ih desifrujem. a imam i dvoje dece koje treba izvesti na pravi put. trudim se da ih emotivno ne saplicem, ali nesvesno postavljenih prepreka sa moje strane sigurno ima samo ih ne vidim. i u ovom slucaju treba raditi na sebi, ako je covek fokusiran samo na to kako ce postupati u spoljasnjem svetu bez da poradi unutar sebe dobri rezultati ce izostati.
jako lepa preporuka sa tvoje strane.:)

Hvala.

To jeste tako,ili kako kaze poslovica,lakse je pokoriti ceo svet nego promeniti sebe samog.Dva sna imaju vaznost cim nakon toliko vremena nisu izbledeli u svesti.Tumacenje pomaze da korigujemo svoje svesne stavove,kako o sebi,tako i o drugim osobama,dogadjajima i situacijama.

inace taj zeka je uvek zanimljiv pa ako mozes da mi demistifikujes pricu, sta si zakljucio?

Verovatno mislis na Stajnera.Uspeo je ostvariti komunikaciju sa zecevima i poslati pretecu preko simbola koje je pravio dok je postavljao delove na raznim stranama,jer simboli su univerzalni a neki od njih mogu delovati na psihicke sadrzaje i ponasanje,kako ljudi tako i drugih stvorova.

Nekad ovakve stvari nisu potrebne za raditi.Bilo je prica kada se golubovi odomace na krovovima da su isti oterani tako sto su ljubazno bili zamoljeni od ljudi da se sklone i sebi nadju drugo skloniste.Nije se pucalo niti bacale petarde.

zec i golubovi....zanimljiv simbolizam :) inace upravo o simbolu zeca u toj prici sam i mislila da kazes nesto vise. kako se tacno ta prica tumaci uzimajuci u obzir ono sto zeka simbolizuje. kako ti to tumacis, molim ako mozes ikako da objasnis prostim jezikom ne simbolicno. ;)
jel ta prica o golubovima takodje od stajnera?
p.s. sta ti je to na vataru? kapa? jel frigijska? :lol:

Nije,ali ta prica pokazuje odnos koji dovodi do rezultata i nacin kojim se obraca ukoliko goluba uzmemo kao simbol neceg.U slucaju prve price i primeru Stajnera vidi se i drugaciji metod,ali tamo je zec ovde je golub.Svaki ima svoje prirode i nacine komunikacije,dejstvo i sadejstvo.

zec i golubovi....zanimljiv simbolizam :) inace upravo o simbolu zeca u toj prici sam i mislila da kazes nesto vise. kako se tacno ta prica tumaci uzimajuci u obzir ono sto zeka simbolizuje. kako ti to tumacis, molim ako mozes ikako da objasnis prostim jezikom ne simbolicno.

Prica se ne tumaci,konkretno u ovom slucaju nije vezana za simbolizam.Dogadjaj je bio realan,jedne godine je bila najezda zeceva a cilj je bio resiti se napasti.Simboli ako su se i koristili bili su oni koje je on projektovao u svojoj glavi a kasnije materijalizovao na polje.

Zec kao zec nije simbol koji se pojavljuje u kolektivno nesvesnom ljudske rase.Ukoliko se pojavi u snovima,svaki snevac ga treba razlicito protumaciti u skladu sa svojim asocijacijama.

Kad smo vec kod istog,pre neki dan sam video jednog,idem putem,a u livadi vire njegove usi.Kad je cuo korake,podigao glavu,osmotrio,i umesto da pobegne,on se baci na zemlju i pravi se kao da je mrtav.Zamisli :lol: Ja stojim neko vreme,suskam,a on nista,ladan mrtav lezi i kao umro je..:lol: posteno sam se bio nasmejao.

Kefra.

Trojka za seks!

Ženi koja bi da veže ljubavnika vračara da iglu i ova treba da svog dragana bocne u stražnjicu i to u trenutku orgazma kada on tu bol neće osetiti.

Kada je M. L. (44) iz Rudne Glave kod Majdanpeka shvatio da mu seksualna moć drastično opada poverovao je tradiciji svog rodnog kraja da ga je neka žena uz pomoć magije učinila impotentnim. Pronašao je, i nakon silnog trazenja uspeo je doci do belog kojim je "vezan" crni i njegovo zdravstveno stanje opet se vratilo u normalu.

http://4.***************/_KLJU3hHDGVM/TDR4Ij4PusI/AAAAAAAAC0Y/WyqqpSvL-xU/s1600/Style-Dark_Eye_1440x900.jpg

Prevarila Zvezda Mesec
images

Prevarila zvezda mesec da je danica
prevarila rosa travu da je kisnica
sobarica cara da je prava carica
a ti mene da si devica

images

Da sam znao ne bih tako bio fin
stavio bih tebe ja pred svrsen cin
odveo te da te niko ne nadje
ne bih stao kad je bilo najsladje

images

Prevarila voda vino da je napije
prevarila zora ponoc da je sakrije
prevarila bajka princa da je istina
a ti mene da si nevina

images

Da sam znao ne bih tako bio fin
stavio bih tebe ja pred svrsen cin
odveo te da te niko ne nadje
ne bih stao kad je bilo najsladje

Nije,ali ta prica pokazuje odnos koji dovodi do rezultata i nacin kojim se obraca ukoliko goluba uzmemo kao simbol neceg.U slucaju prve price i primeru Stajnera vidi se i drugaciji metod,ali tamo je zec ovde je golub.Svaki ima svoje prirode i nacine komunikacije,dejstvo i sadejstvo.

Prica se ne tumaci,konkretno u ovom slucaju nije vezana za simbolizam.Dogadjaj je bio realan,jedne godine je bila najezda zeceva a cilj je bio resiti se napasti.Simboli ako su se i koristili bili su oni koje je on projektovao u svojoj glavi a kasnije materijalizovao na polje.

Zec kao zec nije simbol koji se pojavljuje u kolektivno nesvesnom ljudske rase.Ukoliko se pojavi u snovima,svaki snevac ga treba razlicito protumaciti u skladu sa svojim asocijacijama.

Kad smo vec kod istog,pre neki dan sam video jednog,idem putem,a u livadi vire njegove usi.Kad je cuo korake,podigao glavu,osmotrio,i umesto da pobegne,on se baci na zemlju i pravi se kao da je mrtav.Zamisli :lol: Ja stojim neko vreme,suskam,a on nista,ladan mrtav lezi i kao umro je..:lol: posteno sam se bio nasmejao.

Kefra.

stajnera nisam citala dsa bih mogla da diskutujem o tome, ali sam bas nedavno vodjena jednim snom dosla do geteove bajke o zelenoj zmiji i lepoj ljiljani koju prati stajnerovo predavanje o istoj. bajka je simbolicna i stajner o njoj ne prica tako da demistifikuje simbole potpuno, dakle nece reci zec znaci to i to, ali njegovo predavanje dosta pomaze da se bajka shvati, tj da uputi citaoca, da mu otkrije taj prvi veo. ja inace sve posmatram kroz simbolizam, i tako bih posmatrala i ove dve stajnerove price. najezda zeceva bi mogla da se tumaci na odredjeni nacin, kao i odomacenost golubova na krovu. naravno svako bi morao do zakljucka da dodje sam, i niko ne garantuje da je zakljucak isti za sve.
imas neki link ka tim pricama koje si pomenuo?

Poslednja izmena:
Danas dok sam kosio umalo da posecem malog zeca,vec drugi put na istom mestu nailazim na njih,prvi put ih bilo troje,danas samo jedan

Doneo sam ga kuci igrao se malo sa njim pa ga vratio

Sta da cinim ako opet naidjem na njega,moguce da ga zecica nije odnela jer je osetila moj miris,prvi put sam jednog mazio i stavio malo odkosa na njega,jos je mali,sisa,moze li se odhraniti?

Saint Delicious:
Fra. V.D. IOT Germany
Modeli magije
prevod i editing: Fra. 724

U toku istrazivanja mogucnosti novih, efikasnijih tehnika magije, pala mi je na pamet cinjenica da bi strukturalisticki pogled na istoriju magije do danas mogao da se pokaze korisnim. Magi su, nakon svega, uvek pokusavali da restruktuiraju teoriju i praksu magike u jeziku svog vremena, tj. u drugacijim modelima koji teze trenutnim pogledima na svet.

U praksi se pokazalo efikasnim da se na magiju gleda po sledecim kategorijama:

- Spiritualni model
- Energetski model
- Psiholoski model
- Informacioni model
- meta-model

Lecenje u okvirima spiritualnog modela se posmatra kao egzorcizam: bolest je izazvana "œzlim," ili u najmanju ruku nepozeljnim, entitetima koji moraju biti neutralizovani i uklonjeni od strane samana ili maga. U slucaju pacijenta sa srcanim problemom, saman moze, na primer, da "œvidi" zelenog gustera u blizini srca, koji mora biti uklonjen. Da bi postigao ovo, saman ce obicno pozvati u pomoc njegove sopstvene duhove koji ce obaviti posao. Ako je egzorcizam pravilno izveden, pacijent je oslobodjen uzroka svoje bolesti, i moze da se oporavi.

U energetskom modelu, bolest se posmatra kao energetski imbalans. Otud, nas pacijent moze imati suvise (ili premalo) "œvatrene energije" u svojoj srcanoj cakri, i magov zadatak se sastoji od ispravljanja tog balansa energije koji se uobicajeno naziva "œzdravlje." Ovo se moze uraditi "œpolaganjem ruku," upotrebom kristala i dragog kamenja, magnetizmom, cakra masazom, itd. Kada je balans ponovo uspostavljen, pacijent se smatra izlecenim.

U psiholoskom modelu, bolest se smatra u osnovi psihosomatskom. Mag ce, otud, ili uraditi neki ritual sa pacijentom koji povecava pacijentovu izdrzljivost i razresiti njegove nevolje (npr. "œSaturnov" ritual da bi se pacijentu omogucilo da se suprotstavi "œSaturnijanskim izazovima" koje je pacijent izbegavao postajuci bolestan), ili ce baciti sigil za pacijentovo zdravlje (preporucljivo bi bilo da u stvari nauci pacijenta da sam konstruise i baci sopstveni sigil).

U informacionom modelu, Kibermag ce preneti informacionu "œmatricu lecenja" u pacijentov sistem (ili nekako kreirati "œmorficko polje" lecenja i samolecenja), i pustiti pacijentove energije da od tog trenutka urade posao same, automatski. Ovo lezi na pretpostavci da su energije jos uvek dovoljno mocne da urade posao, inace ce mag ili skociti nazad u energetski model da bi pacijentu dao dodatne energije, ili ce instalirati jos jednu informacionu matricu kao dodatni izvor snage.

Prateci meta-model, mag ce odluciti unapred u kojoj paradigmi ce poceti svoju operaciju. Ovo, naravno, ne mora obavezno iskljuciti mogucnost menjanja paradigmi u sred posla, ili mesanja razlicitih modela. Obicno, odluka se donosi po linijama ekspeditivnosti, efikasnosti i licnih preferenci. Otud, ja licno nalazim lecenje pacijenata lakse u okvirima spiritualnog ili energetskog modela, dok postizem bolje rezultate u lecenju samog sebe kada radim pod psiholoskim ili informacionim modelom. Ali opet, kibermagijski rad zahteva i do dva dana da pokaze rezultate, tako da je polaganje ruku mozda bolji put ako je bol akutan.

http://forum.drenik.net/index.php?topic=4981.0;wap2

ru - abra - iaf
images

black scout girls
rose.gif

http://2.***************/-m-Si3EzNCyE/TyVgrC0qstI/AAAAAAAAPcA/rkusiUdfJUg/s1600/Copy%2Bof%2B251294_108473382580263_100002528064763_81153_7607914_n.jpg

Danas dok sam kosio umalo da posecem malog zeca,vec drugi put na istom mestu nailazim na njih,prvi put ih bilo troje,danas samo jedan

Doneo sam ga kuci igrao se malo sa njim pa ga vratio

Sta da cinim ako opet naidjem na njega,moguce da ga zecica nije odnela jer je osetila moj miris,prvi put sam jednog mazio i stavio malo odkosa na njega,jos je mali,sisa,moze li se odhraniti?

moze ali pazi cime ga hranis i obroke mu pravilno i umereno doziraj da zeka ne postane vuk pa te pojede ;)

:( jadnicak....
kamael sto se tice ovih metoda lecenja, zanimljivo. ali da se nadovezem...mag ilikako vec nazivas coveka koji se time bavi bi trebalo prvo da jako dobro upozna sebe i sebe dovede u ravnotezu zar ne? u suprotnom dobijamo ono sto rade one vracare o kojima sam pricala na onoj drugoj temi. nije li rizicno baviti se lecenjem ukoliko sam covek nije potpuno u ravnotezi, koje bi mogle biti posledice?

Posledice su kobne.

Jednom bracnom paru iz Nisa nakon sto su se obratili za pomoc dat je telefonom ritual koji je baziran na verovanjima nasih baka nalik na salivanje strave i nakon sto su ga izveli njihova mala beba je pocela jesti i piti vodu.Nekoliko dana pre toga odbijala je uzimati bilo kakvu tecnost,samo je plakala.

Posledice su kobne ili bi trebale biti po onog ko je to uradio sa namerom ovoj porodici.Po astrologiji se da videti sklona li je osoba dejstvu ili nije,ima li crnog ili nema,ako ima gde se predmet nalazi,koji je najefikasniji metod ciscenja,aura na koji proces najbolje reaguje,iz kog astro polja stize pomoc a gde nije naklonjeno.

I bacanje i skidanje carolija spada pod predmet crne magije iako cilj moze biti plemenit.Adepti u ovoj oblasti su tako predocili i objasnili tacnost ove tvrdnje,onaj koga zanima kako isceliteljstvo moze biti crno neka potrazi ukoliko ga zanima doci ce do odgovora.

Bela magija u biti ima samo jedan cilj a to je sticanje i znanje Svetog Andjela Cuvara,svako skretanje sa ove linije ima sklonost da preraste u crno ili dobije nijansu sivog.Osoba dok ne ostvari iluminaciju,jedinstvo sa svojim Andjelom, nema pravo da propisuje politiku Vasione jer nije svesna kako je uredjena i kojim sistemom se rukovodi - Magika

Tako da je tvoja tvrdnja tacna.

Back