Ezel

Ejsan je bre jedna vesticara! Jedini koji se iskreno kaje je Ali i on je za mene i dalje najjaci od svih, a Ezel je i dalje najlepsi :rumenko: Bade mi je bas simpa i nadam se da ce tako ostati.

A kenanov brat je zeleo da ga vrati kuci jer je kenan imao sve i pare,i roditelje,reputaciju,al on je sve to odbio jer je zavoleo ramiza kao brata,zeleo je da ostane pored njega i selme,inc onda kada je cuo da ramiz voli selmu to se promenilo,al ipak su opet bili zajedno svi troje,samo sto je kenan postavljao ispite koje ramiz slabo prolazio.

Kakve ispite mu je postavljao?

Ejsan i nije toliko kriva,najveci krivci su njen otac i dzengiz,jer ona nije imala izbora,da nije to uradela izgubila bi bahar... :)

Ma da... da je toliko nevina ne bi se onako ponašala prema Ezelu kad je saznala da je zapravo on Omer. -.-
Msm, kao, on joj je ubio sestru! Hellooo, to je Omer koliko god se on promenio posle svega što su mu uradili.

Ma da... da je toliko nevina ne bi se onako ponašala prema Ezelu kad je saznala da je zapravo on Omer. -.-
Msm, kao, on joj je ubio sestru! Hellooo, to je Omer koliko god se on promenio posle svega što su mu uradili.
da,ali sumlja kad nastane dzaba sve i da je poslednja osoba na svetu,jer birkan je lepo reko onda kada joj priznao da je on ubica njene sestre,kad joj je reko da je voli,gde ona kaze nesto kako je to mgc,i on joj tada govori za nju i ezela. :p

to je vec dr. Svaka od devojaka koja voli to bi uradela,jer svako se bori za ljubav,al da nije fer nije...:p

Nisi ti tako mala da pišeš ovakve stvari...
Razumem da imaš 14-15 godina...
To nije borba za ljubav, to je bezobrazluk i glupost.
Postoji toliko drugih, prefinjenijih načina da se žena bori za ljubav muškarca. Naravno, ako ta žena ima i mozak i osećanja, a ne samo patološku potrebu da uvek i kod svakog i u svemu bude prva. Meni je sve što Ejšan radi kučkasto. Ne mogu reći da nema emocija, gledala sam oko dva posle ponoći reprize, vidim da je gađaju i neke druge stvari, recimo kada gleda Ezelovu majku koja gubi kontakt sa realnošću, ali sve je to kratkotrajno i slabo...
Njena je borbenost skroz postavljena na pogrešnim osnovama.

Iskoristila bih priliku da u istom postu napišem da su mi izuzetno jaki Ramiz i Kenan. I likovi, i glumci koji ih tumače, bez kojih ne bi mogla da se iznese njihova složena relacija.
Drugačiji su, a obojica imaju stila.
Ramiz je mudrijaš, i njegovo ćutanje, kao i njegove reči, ima težinu, a Kenan je uglađeno opak, no ne bez dubokih bolova u duši.

Šteta što su ovu seriju počeli da daju preko leta, kada je zbog više faktora bilo teško pratiti je...
Ne samo zbog godišnjih odmora, već zato što je svakome bilo milije prošetati negde oko osam uveče, umesto sedeti ispred televizije...
Zato je, pretpostavljam, ovako malo komentara na temi o seriji koja spada u kvalitetnije...
Čak je i moj drug, koji ne prati televiziju, ponajmanje serije i to turske, jednom kada se zadesio kod mene dok je serija trajala primetio koliko je dobra njihova kinematografija (visokobudžetna), a konkretno je bio iznenađen emotivnošću koju Turci imaju...
I Ezel je emotivna serija, bez obzira na to što joj je osnovna tema surova.
Ali mi prednjači u emotivnosti.
I u ovoj seriji figura oca je prikazana kao važna. Ne tako kao u Lišću, jer Lišće je ipak porodična drama, ali implicira se iz nekih podtema... pomišljam kako je moćan taj kult u turskom vaspitanju, Otac i njegova zaštitnička uloga i njegova nekad prejaka reč.

Jao, ovih dana... Ali i Azad su me najviše plašili i stresirali.
Nisam mogla da gledam onda kad je Azad izgubila bebu u supermarketu.
Ali je tu scenu, kao sve ostale, odglumio vrhunski. Ja se njemu najiskrenije divim. Predobar glumac!

Jeste primetili kako su Turci brižljivo izabrali glumice za mladu i stariju Selmu? Stvarno imaju sličnih crta lica.
A mladi Ramiz ima isti hod i pogled kao stari. :)

Neka mi neko kaže sa kim je Selma zapravo bila?
Ne mogu hronološki da pohvatam.
Bila je sa Kenanom, onda je došlo do avanture sa Ramizom, gde se opasno zaljubili jedno u drugo, pa je nastala pucnjava u kome je Ramiz pobio sve, a Kenan bio upucan u leđa... I šta je dalje bilo sa njim? I kako to posle da prikažu Selmin i Kenanov zajednički život?

Ni Kenana nisu promašili. Ili je to, jednostavno, stvar glume.
Primećujem da imaju isti izraz lica, neke grimase im identične, pogled, osmeh....

Koliko sam ja razumela, Ramiz je Kenanu u bolnici rekao da će zauvek voleti Selmu i potom se povukao i posle nekoliko godina se opet pojavio.
Više nije mogao da izdrži bez Selme. Tad je saznao da će se Kenan i Selma venčati.

Mene su naprosto fascinirali glumci, svojom glumom. Nisam ni sanjala, da Turska ima tako dobre glumce. Toliko uverljiva gluma, naprosto sam oduševljena. I uopšte i serijom, "Ezel"...Već sam postovala, ali naprosto u svakom epizodi ima neki momenat, ili neki citat starog Ramiza koji Vas naprosto tera na neko razmišljanje. Baš me sinoć rastužilo to, što je Selma poginula na ćerkinom venčanju. I saznanje da je nju Kenan u stvari silovao, u mladosti. Nekako ne mogu onda da povežem, ili nisma pomno pratila... Jer gledajući jučerašnju, da je Selma u stvari bila silovana od strane Kenana i da je bila trudna...onda ispada da je Azad u stvari Kenanova kćerka?

Ili je Azad Kenanova ćerka ili postoji još neko ko bi bio Kenanovo dete i koje bi, u tom slučaju, trebalo da se pojavi uskoro.
Mislim, to je Ezel. Vrlo je moguće da se ni od kuda pojavi neki novi lik. :lol:

U ponedeljak, na turskoj televiziji, počinje nova serija "Karadayi" u kojoj glumi Kenan Imirzalioglu (Ezel), a pored njega, glume i Bergüzar Korel (Šeherezada iz "1001 noć"), Çetin Tekindor (Ihsan iz "Asi") i Melike Yalova (Princeza Izabela iz "Sulejman Veličanstveni").

Zanimljivo je to da je "Karadayi" režirao Uluç Bayraktar koji je režirao i Ezela. :D

300928_283736678394812_831099492_n.jpg

Back