EXIT

• Začetnik teme Začetnik teme NS/Kanada
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
DOKONI UM:
Sobna temperatura je oko 18-19 stepeni.
Tada najbolje idu tamna crna vina ... bela baš i ne gotivim izuzev Krokana, Belog Bermeta i Lize, a prezirem mešanje vina i vode ili stavljanje leda u vino.
Hladno vino je loše...svi mirisi i arome se gube.

i da dodam pošto je ovo tema o EXITU zabole me za njega evo već 5 godina a posebno što dolaze PET SHOP BOY'S
Za crno : u redu, ali većina belih, pogotovo malvazija ( istarska, a još bolje malteška ! ), samo 'LADNA !!!

Rakija ? Domaća ?
Hmmm samo na skijanju i to retko. U vidu kuvane rakije.

Vino je pravo gospodsko piće. I konjak.
Vino u sebi nosi miris i ukus i aromu i poruku sa zemlje gde je grožđe raslo, vreme kakvo je bilo, vode koja ga je zalivala, poruku o tome kada je brano, kako je brano, kako je pripremano za fermentaciju, kako je pretakano, gde je ležalo, na kojoj temperaturi, u kakvom buretu, sa koliko truda i pažnje je sve to rađeno...to je visoka filozofija. To nije lokanje.

ma to su izmislili klipani , koji su bogatima uzimali lovu na glupost
( davno davno )
pa sad kao to se i dalje filozofira ne bi li se koja kinta vise uzela ( gluposti )

to je samo KULTURA koju su neki stvorili.. dok smo mi 'jeli viljuskama i nozevima'... :lol:
mene na primer najvise nervira kada negde porucim vino a oni mi ga donesu u casi za vodu :shock:
odmah mi se vise ne pije...

Back