EXIT Festival 2010 - Official

Propustio sam gomilu izvodjaca zbog pijanst(a)va.
Ali doooubro, za Exit i mene, nista novo :P

Prvog dana najveci utisak je ostavio DJ Shadow, prvi redovi, pijan k'o bulja, ah.
Nesto ne spominju mnogo ljudi njega, ja sam bio vrrrlo zadovoljan.
Pre toga odgledao KKN, standardna svirka, fino je bilo.
Eeee, i Yeasayer. Kaj znam, mozda sam ocekivao i malo vise.
Nakon di djej senke i jos jednog six pack-a utonuh u bezbrizan san na livadici iznad fjuzna, i tu spavah do jutra...
Nista Daedalus, Die Antwoord... jebaga.

Drugog dana poprilicno kasno udjoh na tvrdjavu, zbog pijanstva,
Odvukli su me na S.A.R.S, koji prelezah.
Zatim otisli na Placebo, ali sam se odgegao, cim se osvestih, na Behemoth.
Uhvatih drugu polovinu svirke, isprasili su.
Onda je sledio Does It Offend You, Yeah!
Lozenje, alkohol je delovao taman toliko da mogu da (nju) rejvishem xD
Obojeni Program opet prelezah, krivac je preprodavac dvolitri u neposrednoj blizini fusion-a

Treceg dana sam usao na Röyksopp, opet neplanirano kasno.
Bilo je okej, ali moglo je biti jos bolje, po mom misljenju.
Sledio je Veliki Prezir, sjajan kocert, bas su me prijatno iznenadili!
Plan je bio da idem na The Exploited, ali nisam bio u stanju, te slusah Kultur Shock, a kasnije i KUD Idijote.
Zatim su me (ne mogu prezaliti) odvukli na David Guetta-u, gde nisam bio voljan djipati (majnjkalo mi je amfetamina), te sam se sam izvukao iz guzve i otisao do elektrane, cisto da je posetim.
Opet propustih gooomilu raznih nastupa, al' jebaga.
Ne treba ni praviti velike planove za exit, pola stvari se izjalovi....

Cetvrti dan!
Najvise je obecavao
Bio sam mahom na mainu, pendulum je bio ok, nista vise od toga, FNM su dali ono sto se od njih i ocekivalo, pa i vise! (mike patton nije selja! :lol:)
Chemical-si nisu opravdali moja ocekivanja.
Novi album mi se bas svideo...
Zvuk je, pre svega, bio los, mozda i zbog mesta gde stajasmo.
Ritam nereda je odsvirao svoje i pozeleo nam sretan put...

Do sledece godine... :)

To je stvar tvog ukusa. A ti si mentalno oboleo ako to ne shvatash.
Inache na suicidal je bilo super, al' pendulum je pendulum :heart:
mani me tog izlizanog klisea o ukusima...mislim da niko nije propustip da pohvali pendulum...k'o neki statusni simbol...ko god da je bio ne festivalu sece vene na njih...ajde da budem urbani,svi se odusevljavaju necim za sta su culi prvi put na exitu...pre toga niko nije ni znao da postoje...
da,naravno...svake godine ja idem...ova je bila najgora...zamisli,ja nikada ne placam kartu...

Evo sta kaze neka moja prijateljica iz Londona na svom FB: it was brilliant but the lineup was shit but u already knew that anyways, guetta should be shot and villalobos turned into cheese but def going again :) apparently they didnt have much budget this year.

Chemichari su odvalili... samo sto se bojim da malo ljudi konta njihove nastupe. Ko je ocekivao skaknje na nekolicinu starih hitova u Big Beat i Rave fazonu, za'ebo se u startu, jer The Chemical Brothers nisu nikad ni imali nastupe cisto tog tipa. I ko im malo bolje poznaje diskografiju, zna da su oni ipak na prvom mestu elektronicari, pa onda ostalo.
Novi album je, ja bih rekao odveo Bracu korak dalje u evoluciji njihovog specificnog zvuka. Takav im je bio i ovaj nastup. Da se razumemo, tu je i Big Beat i Rave i Techno i House, ali su sad ti elementi malo vise u drugom planu u odnosu na njihovu, reci cu slobodno, eksperimentalnu elektroniku koja je na neki nacin uvek bila prisutna.

2007 u Areni su bili vrlo dobri i zanimljivi, ali takodje publika nije dobila ono sto je ocekivala. Ovaj put, su fenomenalni bili, a publika je cak i dobila malo onoga sto je ocekivala, bar na momente i za kraj.

The Chemical Brothers su svakako pokazali kakvi su gurui elektro muzike.

Sto se tice ostatka EXIT-a necu da mnogo komentarisem, jer sam ove godine bio samo na zadnja dva dana i nisam bas mnogo nastupa gledao.
Faith No More su pokazali odlican smisao za saradnju i animiranje publike i samim tim napravili sjajnu atmosferu. Ne slusam ih i ne poznajem bas mnogo, ali alal' im sa onom Janom.
Guetta je bio std. odlican, samo sto to ne konta massa ljudi koja hrli da cuje hitice i komercijalu.

U prvim redovima. Chemicari su malo imali ekstremniji bass. Moguce je da si bio na losoj tacki, koja bas i nije bila predvidjena za njihove zahteve.
Ja dosad nikad nisam video problem sa zvukom na EXIT-u, za zadnjih 5 godina koliko sam bio. Stvarno im neko radi junacki posao na tom polju.

U prvim redovima. Chemicari su malo imali ekstremniji bass. Moguce je da si bio na losoj tacki, koja bas i nije bila predvidjena za njihove zahteve.
Ja dosad nikad nisam video problem sa zvukom na EXIT-u, za zadnjih 5 godina koliko sam bio. Stvarno im neko radi junacki posao na tom polju.

262778-jbl-package-selling-cheap-jbl-pro-logo-lo-res.gif

:mrgreen:

Koliko sam ja primetio jedino sto ne valja je ono nuzno za preveliki prostor,
da ne valja zvuk skroz pozadi na mejnu, iza drugog reda zvucnika, jer se dobije odjek.
I znaju nekad da preteraju sa smanjivanjem za "predgrupe".

Jednaka prava svima! Fight the power! :)

day one:Crookers - veri gud ;)
Erol Alkan - ostao sam bez teksta,stajao nijesam svo vrijeme seta,veliko mu hvala,respect!!!
Boys Noize - takodje ;)
The Good Guys Live - nijesam ih mnogo registrovao poslije hebenih erola & boys-a,ali fino mi je leglo...
day 2:
Ida Engberg-bravo!!!mada sam odslusao samo pola seta...svaki joj dao!!! :mrgreen:
josh wink... - samo nek mi je zdra'o,citava arena mrdnula prstom nije...prelezao sam ga koliko je fino pustao...blah!
ricardo Villalobos...eeeeeh...koliko sam samo cekao ovog covjeka...necu mnogo hejtovat...gori 10x od vinka...mrsh!
nijesam zelio nista vise da cujem poslije ove dvojice...
day 3:
Laidback Luke - razmrdao masu,ali pored onoliko wanna be klabera u areni nije mu ni bilo tesko...lik je vise za splav...
**** me i'm famous:jedno veliko:ROFL...
Dirty South-jedan od najboljih setova ikad na areni...hvala!!!
day 4:
chemichal brothers:kasnili uru vremena,i po*rali se u svakog iole iskusnijeg posjetioca slicnih eventa...zapalio poslije po' live-a...sramota...
Crystal Castles-katastrofa...
Busy P-bljuvotina...
.
.
the end
after all...odlicno sam se proveo,ali poslije toliko exit-a,slobodno mogu rec da je ovaj najgori ikad,jes da je bilo manje guzve/jebenih britanaca,i da se moglo fino kretat kroz dance arenu & main,ali line-up...ne pamtim da je bio gori nit da ce ikad bit...foodland ruleZZZZZ!!! ;)

Back