Crkva reagovala zbog numere za Pesmu Evrovizije: Glorifikovanje satane (video)
Kiparska pravoslavna crkva izrazila je protivljenje zbog pesme predstavnika te zemlje na ovogodišnjem takmičenju za Pesmu Evrovizije jer, kako tvrdi, glorifikuje satanu. Numera nosi španski naziv „El Dijablo“, što znači đavo, a izvodi je grčka pevačica Elena Cagrinuo. Do sada je onlajn peticiju za njeno povlačenje potpisalo 16.500 ljudi.

„Ovo je glorifikacija fatalističke predaje i potčinjavanja đavolskim silama“, saopštio je Sveti sinod Kiparske pravoslavne crkve i pozvao vladu da iskoristi svoj uticaj kako bi se pesma povukla sa takmičenja. Vladini zvaničnici odgovorili su da poštuju stav onih kojima se ne dopada pesma, ali da njeno povlačenje ne dolazi u obzir, prenosi Rojters. „Vlada potpuno poštuje kreativne, intelektualne i umetničke slobode koje ne mogu biti pogrešno interpretirane ili ograničene zbog naziva pesme“, rekao je portparol vlade Viktoras Papadopulos. Kiparska televizijska korporacija saopštila je da je tema pesme borba između dobra i zla.

Izvor: Krstarica

Dok nestrpljivo iščekujemo da sve zemlje objave svoje evrovizijske pesme, uživajte u novim vestima o ovogodišnjoj ediciji našeg omiljenog festivala.
Rumunska i belgijska pesma u etru 4. marta

Rumunska predstavnica Roksen predstaviće svoju novu evrovizijsku pesmu 4. marta. Višečlani žiri sačinjen od rumunskih muzičkih stručnjaka izabrao je najbolju od šest pesama koje su bile u opticaju za Roksen.
Istog dana i Belgija će prezentovati svoj predlog za Evroviziju 2021. Nova pesma sastava „Hooverphonic“ biće objavljena u 8.50 časova u emisiji „Veliki jutarnji šou Petera van de Vajrea“ na televiziji MNM, dok će zvaničan spot biti postavljen odmah potom na muzičke platforme. Prema navodu člana benda Aleksa Kalijea, još od decembra u izboru su bile dve „top-pop“ numere.

Rusija definitivno organizuje nacionalno finale

U jednom od prošlih tekstova pisali smo da Rusija planira da održi nacionalno finale, a sada su se ove glasine zvanično potvrdile.
Osmog marta u 20 časova ruski emiter planira održati jednosatnu emisiju posvećenu izboru nove predstavničke pesme. U zvaničnom saopštenju za javnost „Prvi kanal“ je izjavio da se neće birati samo pesma, već i izvođač, što verovatno znači da emiter nije interno izabrao prošlogodišnje predstavnike iz grupe „Little Big“. Međutim, još uvek se ne zna da li će bend učestvovati na ovom izboru.
Novinska agencija TASS prenosi da će novog predstavnika Rusije isključivo birati gledaoci.

Austrija prezentuje Amen 10. marta

Austrijski emiter ÖRF potvrdio je da će ovogodišnja predstavnička pesma Amen biti predstavljena 10. marta. Numera koju će na predstojećoj Evroviziji izvesti Vinsent Bueno drugačija je od njegovog uobičajenog stila, kako je izjavio sâm pevač, a za scenski nastup u Holandiji zadužen je Marvin Ditman, koji će režirati i nastup kiparske predstavnice Elene Cagrinu.

Finci i Britanac snimaju razglednicu za Evroviziju 2021

Finski evrovizijski predstavnici, bend „Blind Channel“, na svoju Instagram priču postavili su kratak klip, gde ispred zelenog ekrana očigledno snimaju razglednicu koja će biti puštena pre njihovog nastupa u drugoj polufinalnoj večeri Pesme Evrovizije 2021. Pesma Dark side osvojila je najviše poena i od žirija i od publike, čime je bend zaradio pravo da brani boje svoje zemlje na festivalu u maju.
I Britanac Džejms Njuman snimio je svoju evrovizijsku razglednicu, takođe uz pomoć zelenog ekrana, na Tviteru je preneo Li Smitherst, producent Bi-Bi-Sija zadužen za Evroviziju.

Montejn otkrila nove detalje o evrovizijskoj pesmi

Australijka Montejn u svom vlogu otkrila je da je sarađivala sa producentom Dejvom Hamerom u procesu izrade evrovizijske numere. Hamer je tokom svoje karijere radio sa brojnim izvođačima iz Australije. Montejn je izjavila sledeće:
"On je stvarno kul, odlično se slažemo i jako je lako raditi sa njim. Zajedno smo kreirali muziku tokom prošlih osam meseci koja je inspirisana hajperpopom, nalik na radove Rine Savajame i Čarlija XCX."

Izvor: ESC Serbia

Poslednja izmena:
Ovo će biti tema gde će svako ko prati Evroviziju da piše vesti, svoje rang liste, i sve ostalo što je vezano za ovaj događaj.

Moja rang lista :

1.Francuska
2.Irska
3.Norveška
4.Litvanija
5.Češka
6.Albanija
7.Israel
8.Hrvatska
9.Slovenija
10.Finska
11.Nemačka

Klikni na naziv države da bi čuo pesmu
Као и обично то је промоција кича и шунда, досадних већ прежваканих пластичних турбо-поп песмица, али скоро сваке године се нађе један или два уметника који у том мору неукуса и шљама, скрену пажњу својим квалитетом и свежином.

Ове године то је само Украјина, мада и прошле и претпрошле године су били одлични. Апсолутно их не занима шлихтање укусу тупоглаве турбо-фолк већине и пласман, као што раде наши бескичмењаци са овим певаљкама и старлетама.

А да има горих од нас има, то су хрватски комплексаши који беже од својих словенских корена и који нису изабрали ову песму која би била други фаворит, већ су изабрали неку дечију тик-ток песмицу.

Закључак, ове године вредни помена су само ГоА и Нина(није прошла).

Ове године то је само Украјина, мада и прошле и претпрошле године су били одлични. Апсолутно их не занима шлихтање укусу тупоглаве турбо-фолк већине и пласман, као што раде наши бескичмењаци са овим певаљкама и старлетама.
Ja se slažem sa tobom ovo vezano za starlete ali meni GoA nije dobar jer ne volim pesme tog tipa.

Ja se slažem sa tobom ovo vezano za starlete ali meni GoA nije dobar jer nevolim pesme tog tipa.
А који је то тип песме ? Како ја који слушам реп и фанк у основни и од свих жанрова што ваља по нешто, могу да слушам њих.
У суштини они су као неки антихероји који разбијају ЕВ по шавовима, а 2019. то је био Конан Озирис.

А који је то тип песме ? Како ја који слушам реп и фанк у основни и од свих жанрова што ваља по нешто, могу да слушам њих.
У суштини они су као неки антихероји који разбијају ЕВ по шавовима, а 2019. то је био Конан Озирис.
Vidiš sam prvih 4 su spore i lepe pesme i prosto to su pesme koje ću moći da slušam i nakon što se završi festival. Mislim sve je stvar ukusa nekom će pesma Litvanije da bude pravi hit a nekom smeće. Meni iskreno se Ukrajina ne sviđa jer nije po mom ukusu.

Vidiš sam prvih 4 su spore i lepe pesme i prosto to su pesme koje ću moći da slušam i nakon što se završi festival. Mislim sve je stvar ukusa nekom će pesma Litvanije da bude pravi hit a nekom smeće. Meni iskreno se Ukrajina ne sviđa jer nije po mom ukusu.
Ко нормалан ово може да слуша ?

Evrovizija 2021: Jermenija iznenada odustala od takmičenja
Jermenski javni medijski servis AMPTV saopštio je da se povlači sa ovogodišnjeg Evrosonga u Roterdamu zbog „objektivnih razloga“.
U saopštenju te institucije navodi se da su se trudili da njihov predstavnik bude viđen u Roterdamu, ali…
Nakon pažljivih i detaljnih razgovora, AMPTV je odlučio da se povuče sa Pesme Evrovizije 2021, uzimajući u obzir poslednje događaje, kratko vreme za produkciju, kao i druge objektivne razloge zbog kojih je adekvatno učešće Jermenije nemoguće – stoji u službenoj izjavi armenske televizije, dodajući kako su se zbilja trudili da njihov predstavnik bude viđen u Rotterdamu.​
Pod „poslednjim događajima i objektivnim razlozima“ čelnici AMPTV po svemu sudeći misle na društveno-političku situaciju u toj zemlji, koja se od jeseni i višenedeljnog rata sa Azerbejdžanom oko Nagorno-Karabaha, pa preko nezadovoljstva građana ishodom tog sukoba i unutrašnjih nemira zbog kojih je umalo srušen premijer — ne smiruje.

„Kratko vreme za produkciju“ izvesno ne može biti razlog za povlačenje, budući da je AMPTV unapred znao sve rokove za prijavu i selekciju pesme/izvođača.
Martin Esterdal, izvršni supervizor Pesme Evrovizije, izrazio je žaljenje zbog ovakvog gesta jermenskog emitera, istovremeno rekavši da se nada njihovom povratku već 2022. godine.

Nije, međutim, jasno da li ovakvo naknadno odustajanje povlači i određene posledice.

Podsetimo, slična situacija dogodila se i 2012. godine, kada se Pesma Evrovizije održavala u Bakuu, u Azerbejdžanu. Tada se AMPTV takođe naknadno povukao jer nisu bili zadovoljni bezbednosnim uslovima za svoju delegaciju koju su jamčili organizatori.

Tako će se ove godine u Roterdamu naći 40 zemalja, a ne 41.

Zemlje učesnice:

Albanija, Australija, Austrija, Azerbejdžan, Belgija, Belorusija, Bugarska, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Gruzija, Holandija, Hrvatska, Irska, Island, Italija, Izrael, Kipar, Letonija, Litvanija, Malta, Moldavija, Nemačka, Norveška, Poljska, Portugalija, Rumunija, Rusija, San Marino, Severna Makedonija, Slovenija, Srbija, Španija, Švajcarska, Švedska, Ujedinjeno Kraljevstvo i Ukrajina.​

Srbija prva na top listi XAZ-a

Za sve koji ne znaju koje XAZ oni su vam najbolji prediktori Evrovizije i jako utiču na učesnike Evrovizije. Jer nekolicina ljudi glasa kako oni kažu što je u ovom trenutku dobro ispalo. Iskreno, na prvo slušanje mi se nije svidela pesma. Uzmite u obzir da će ova pesma uživo u areni da napravi veliki party jer je brza i verovatno će biti i pirotehničkih sredstava i puno svetla i tad se ljudima zbog vizualnih efekata učini dobra. Srbija ako bude imala odličnu scenografiju biće i pobednik (možda). Navijajmo za našu Srbiju i molimo se da sledeće pesme koje izlaze ne budu dobre :mrgreen: .

Loco Loco je sranje neviđeno
Vidi, licno ni meni nije neka pesma ali je Srbija visoko kotirana kod vecina prediktora. Srbija nije toliko losa kao sto si opisala (barem tako ja mislim). Lose pesme za mene su: Nemacka, Litvanija, Albanija i mozda jos par njih. Primetio sam da se nekim ljudima svidja Litvanija a pesma je za mene uzas. Moj favorit je Rumunija za sada. Uvek cu podrzati Srbiju ma kakva god bila pesma.

Poslednja izmena:

Back