Evrovizija 2006.

pumps:
FRIEND

Evo "dare-..." ti je dao objashnjenje zasto je treba UKINUTI

Rumunija, Jermenija, Rusija, razne Ukraine i Belorusije... Bez ikakvog smisla!!!

Pa seti se neke dobre pesme sa Evrovizije u zadnjih 15 godina. Mislom da ne mozesh.
Osim, ako nam se ukusi DIJAMETRALNO razlikuju.
Ne zelim da upotrebim tezu rec, ali, Evrovizija je UZAS!

Ajde ne se*i. To sto je neka drzava iz istocne Evrope a ne iz zapadne znaci da je ona losija od drugih? Ok, jesu to bivse komunisticke zemlje, ali ovo nije politicko takmicenje, nego MUZICKO.

dare_987:
Ajde ne se*i. To sto je neka drzava iz istocne Evrope a ne iz zapadne znaci da je ona losija od drugih? Ok, jesu to bivse komunisticke zemlje, ali ovo nije politicko takmicenje, nego MUZICKO.

1. Ne radim stvari is tvoje prve rechenice.

2. To sto je neka drzava is istchne a ne zapadne Evrope ne znachi da je li=oshija od drugih, ali ZNACHI JA JE UVEK MOGUCE DA PRORADI "BRATSKI SINRDOM".

3. Jesu sve to bivshe komunisticke zemlje, OSIM ZEMALJA BIVSHE SOCIJALISTICHKE FEDERATIVNE REPUBLIKE YUGOSLAVIJE. Sve su bile "Behind the IRON CURTAIN".
(neko ce reci da je i Yugoslavia bila komunistichka, a ja mislim da NIJE).

4. Evrovizija je POLITICHKO TAKMICHENJE, POSLEDNJIH 15 godina (par godina manje).

5. A sto se tiche MUZIKE, ona je na POSLEDNJEM MESTU TAMO!

pumps:
1. Ne radim stvari is tvoje prve rechenice.

2. To sto je neka drzava is istchne a ne zapadne Evrope ne znachi da je li=oshija od drugih, ali ZNACHI JA JE UVEK MOGUCE DA PRORADI "BRATSKI SINRDOM".

3. Jesu sve to bivshe komunisticke zemlje, OSIM ZEMALJA BIVSHE SOCIJALISTICHKE FEDERATIVNE REPUBLIKE YUGOSLAVIJE. Sve su bile "Behind the IRON CURTAIN".
(neko ce reci da je i Yugoslavia bila komunistichka, a ja mislim da NIJE).

4. Evrovizija je POLITICHKO TAKMICHENJE, POSLEDNJIH 15 godina (par godina manje).

5. A sto se tiche MUZIKE, ona je na POSLEDNJEM MESTU TAMO!

Slazem se da ima politickog glasanja u istocnoj Evropi, ali zasto svi zaboravljaju skandinavske zemlje koje su prve pocele tako da glasaju? Svedska-Norveska-Finska-Island-Danska (iako poslednje dve nisu Skandinavija, ali su ipak u tom glasackom bloku), pa onda Monako-Francuska, Grcka-Kipar, Spanija-Andora....

Jeste da muzika nije jedini faktor koji odlucuje pobednika - tu je dosta vazan i nastup, ali se ipak na kraju sve vrti oko muzike.

dare_987:
Slazem se da ima politickog glasanja u istocnoj Evropi, ali zasto svi zaboravljaju skandinavske zemlje koje su prve pocele tako da glasaju? Svedska-Norveska-Finska-Island-Danska (iako poslednje dve nisu Skandinavija, ali su ipak u tom glasackom bloku), pa onda Monako-Francuska, Grcka-Kipar, Spanija-Andora....

Jeste da muzika nije jedini faktor koji odlucuje pobednika - tu je dosta vazan i nastup, ali se ipak na kraju sve vrti oko muzike.

DA, sve sto si napisao JE TACHNO. I slazem se u potpunosti sa tim.
Ali u delu poslednje rechenice, gde kazesh "TU JE VAZAN I NASTUP", otvorio si mesto za polemiku.
Scenski nastup JESTE BITAN, ali ipak je to izbor za NAJBOLJU PESMU u tom trenutku u Evropi. Po meni muzika i scenski nastup nemaju mnogo zajednichkog. MUZIKA JE DA SE SLUSHA a scenski nastup - DA SE GLEDA , dakle u funkciji je organ chula VIDA!.
Da li si nekada sedeo sam u sobi i onako, zatvorenih ochiju, SLUSHAO muziku?
Ja cu dati odgovor. DA JESI!!! Znachi muzika je pre svega za SLUSHANJE!

pumps:
Ali u delu poslednje rechenice, gde kazesh "TU JE VAZAN I NASTUP", otvorio si mesto za polemiku.
Scenski nastup JESTE BITAN, ali ipak je to izbor za NAJBOLJU PESMU u tom trenutku u Evropi. Po meni muzika i scenski nastup nemaju mnogo zajednichkog. MUZIKA JE DA SE SLUSHA a scenski nastup - DA SE GLEDA , dakle u funkciji je organ chula VIDA!.
Pazi, i to je sve tacno, ali kakva bi to bila Evrovizija kada bi svi stajali na jednom mestu i samo pevali? Ok, moze to kod balada, ali zamisli pevaca/pevacicu koji peva neku up-beat pesmu, dobar ritam, dobra muzika, sve kompletno a samo stoji na jednom mestu. To je bezveze. Inace, nije scenski nastup na Evroviziji nastao tokom 90ih. I ranije su pevaci obracali paznju na koreografiju, kostime, sminku. Naravno, nije nastup uvek bitan faktor. Evo primer Chiara, pevacica koja je prosle godine predstavljala Maltu sa odlicnom baladom i zauzela jako drugo mesto. Na sceni je stajala sama, bez igraca, ali i bez pratecih vokala!!

Inace, cela ova polemika se povela oko toga da Evroviziju treba ukinuti zbog "tamo nekih" istocno-evropskih, ex-komunistickih, ex-socijalistickih zemalja.

A ne treba zaboraviti da na Evroviziji mozemo cuti razne zanrove muzike. Ove godine tako imamo pop, rok, etno, turbo-folk, kantri, tvist, hip-hop, r'n'b... Za svakoga po nesto. ;) Takodje, Evrovizija je i dobar nacin da upoznas muziku i kulturu ostalih zemalja, da saznas sta oni vole, a sta ne. To je i takmicenje na kome se promovise svoja zemlja preko necega sto svi vole, a to je muzika. Inace, ako neko misli da se na Evroviziju "pale" samo istocno-evropske i siromasne zemlje, napomenucu da je na svedskom nacionalnom finalu pristiglo oko 2 miliona glasova!! A glasalo je i vise od toga, ali je doslo do preopterecenja u svedskim telefonskim mrezama. A Svedska je zemlja sa izuzetno visokim (ako ne i najvisim) ekonomskim standardom u Evropi.

pumps:

"We watch the shows - we watch the stars
On videos for hours and hours
We hardly need to use our ears
How music changes through the years."

Queen - Radio Ga-Ga

ni ovogodisnja evrovizija nece proci bez skandala...
u Atini trenutno kruze price o tome da bi Lordi trebalo da bude diskvalifikovan zbog svog sokantnog izgleda a da stvar bude jos gora,mnogi se slazu sa tim...
u Finskoj je glavni favorit Rumunija...

Ne verujem u te price. Ok, moguce da je nekima sokantno, ali opet... Ne slusam hard rok (kao ni rok generalno) ali meni je taj njegov stajling ok. Uglavnom ne volim kad neko fura neki shocking stajling i folira se samo da bi provocirao, ali u ovom slucaju nemam nekih primedbi. I da napomenem da mi se pesma svidja, mada mi nije medju favoritima. :)

Tzar:
"We watch the shows - we watch the stars
On videos for hours and hours
We hardly need to use our ears
How music changes through the years."

Queen - Radio Ga-Ga

Video Killed The Radio Star

I heard you on the wireless back in Fifty Two
Lying awake intent at tuning in on you.
If I was young it didn't stop you coming through.
Oh-a oh
They took the credit for your second symphony.
Rewritten by machine and new technology,
and now I understand the problems you can see.
Oh-a oh
I met your children
Oh-a oh
What did you tell them?
Video killed the radio star.
Pictures came and broke your heart.
Oh-a-a-a oh
And now we meet in an abandoned studio.
We hear the playback and it seems so long ago.
And you remember the jingles used to go.
Oh-a oh
You were the first one.
Oh-a oh
You were the last one.
In my mind and in my car, we can't rewind we've gone to far
Oh-a-aho oh,
Oh-a-aho oh
In my mind and in my car, we can't rewind we've gone to far.
Pictures came and broke your heart, put the blame on VTR.
You are a radio star.
You are a radio star.
repeat
Video killed the radio star. (You are a radio star.)
The Buggles

Fency_Killer:
ni ovogodisnja evrovizija nece proci bez skandala...
u Atini trenutno kruze price o tome da bi Lordi trebalo da bude diskvalifikovan zbog svog sokantnog izgleda a da stvar bude jos gora,mnogi se slazu sa tim...
u Finskoj je glavni favorit Rumunija...
A secash li se kako je proshle godine izgledao onaj Norvezanin (ne pamtim mu ime)?

da...

_41171917_wigwam_afp.jpg

52-lordi-120703-28.jpg

razlika je ocigledna...

Obojica su ruugobe. Nego Ancika ajde otvori ovakvu temu kao anketu. To bi bilo dobro. Pritom stavi ponudjeno i recimo nesto na foru "ma glupost" ili "Eurivizija? Jer to nova vrsta pticijeg gripa"

Back