Ako ćemo iskreno, ja sam najviše institucionalista i funkcionalista kada dođe do internacionalne politike. Zbog toga sam pro-EU orijentisan. Ti si, kao što vidim, realista kojeg bi i veliki Makijaveli potapšao po ramenu

.
Da, hapsili su nas radi nekih stvari koje smo mi smatrali ispravnima. Da li je bilo nepravde? Sigurno.
Međutim, te stvari se moraju prevazići. Nas niko ne čeka, a naš život prolazi. Niko se neće osvrnuti na Srbiju koja stoji i viče 'faul'. Šta god da smo progutali, progutali smo. Nismo prvi.
Koliko su se Nemci nagutali svega i svačega, pa su opet narasli da postanu jedni od vodećih faktora jedne od najmoćnijih celina na svetu. To nisu učinili dureći se i gurajući svoju verziju istorije (koja je možda isto onoliko tačna kao i zvanična), već su gutali, priznavali i radili. To je ono što i mi treba da radimo. Naravno, naši zločini nisu ravni onima koje su učnili Nemci, ali primer ponašanja je taj koji je bitan.
Ovo je par fakti koje realista kao ti treba da shvata i poštuje. Tako funkcionišu stvari.