Evropski lideri na samitu u Srbiji!

Naravno cim nema Rusa ovakve teme su nekako traljave... Tim vise sto se skup odrzao u NS pod pokroviteljstvom zutih :roll: Samo fale nekako i oni biseri poput:

Izdaja, zuti prodaju Vojvodinu Stvara se nova drzava itd...

Па нормално, да је дошао Валодја, ви шипоши би се скинули са коза и почели да се молите Алаху, а наши локални жути би на коленима погнули главе у правцу усраних гаћа.

И кораци и пет личних :D Србину може да се ушета ко хоће у двориште па ако Србин одлучи да га одалами лопатом, онда жаљу миротворце да га хапсе. Не могу право и селективност у исти кош. Ти си велики идеалиста и верујеш у праведност норми, не схватајући да је само једна норма универзална, она која се тиче силе и топуза.

Ako ćemo iskreno, ja sam najviše institucionalista i funkcionalista kada dođe do internacionalne politike. Zbog toga sam pro-EU orijentisan. Ti si, kao što vidim, realista kojeg bi i veliki Makijaveli potapšao po ramenu :D.

Da, hapsili su nas radi nekih stvari koje smo mi smatrali ispravnima. Da li je bilo nepravde? Sigurno.
Međutim, te stvari se moraju prevazići. Nas niko ne čeka, a naš život prolazi. Niko se neće osvrnuti na Srbiju koja stoji i viče 'faul'. Šta god da smo progutali, progutali smo. Nismo prvi.
Koliko su se Nemci nagutali svega i svačega, pa su opet narasli da postanu jedni od vodećih faktora jedne od najmoćnijih celina na svetu. To nisu učinili dureći se i gurajući svoju verziju istorije (koja je možda isto onoliko tačna kao i zvanična), već su gutali, priznavali i radili. To je ono što i mi treba da radimo. Naravno, naši zločini nisu ravni onima koje su učnili Nemci, ali primer ponašanja je taj koji je bitan.
Ovo je par fakti koje realista kao ti treba da shvata i poštuje. Tako funkcionišu stvari.

Da, to je tako kad se koncentrišeš na ceremonijalni deo čitavog događaja. Međutim, toliki šefovi država nisu došli tu samo da daju kurtoazne izjave i da se slikaju na crvenom tepihu. Najvažnija stvar ovakvih samita su bilateralni sastanci i sastanci privrednika. To je ono što se ne vidi u novinama, ali nosi čitavu svu težinu samita.

Uostalom, znaš li ti za neku magičnu formulu da narodu instantno bude bolje? Šta to koristi narodu, kad smo već kod tog pitanja?

Vizni režim nema veze s ovim. Iako pozdravljam odluku EU da nam ukinu vize to smatram prvenstveno medijskom kampanjom očuvanja proevropskog raspoloženja nacije.

Veruj mi nije tu bilo niceg korisnog za narod!Bilateralni sastanci ako ih je i bilo samo su potvrdili stare stavove o slaganju ili neslaganju po nekim pitanjima.Sastanci privrednika...koliko je meni poznato,njih nije ni bilo jer da jeste i da su dali bilo kakav pozitivan rezultat pa makar i samo nagovestaj neke moguce saradnje ili investicija,vlast bi se vec uveliko na sva moguca usta hvalila time!
Sve u svemu samit nam nije doneo skoro nikakvu korist ali ni neku veliku stetu...bio,prosao...kao da nije ni bio...tragovi ce se videti jedino u budzetu i to je sve!
Ne znam za neku magicnu formulu od koje bi narodu odmah bilo bolje ali zato znam za neke prakticne poteze od kojih bi narodu bar za jedan gram bio laksi teret na grbaci!
Sto se viznog rezima tice,slazem se...medijska kampanja za ocuvanje proevropskog raspolozenja bar kod jednog dela gradjana Srbije!

Da, to je tako kad se koncentrišeš na ceremonijalni deo čitavog događaja. Međutim, toliki šefovi država nisu došli tu samo da daju kurtoazne izjave i da se slikaju na crvenom tepihu. Najvažnija stvar ovakvih samita su bilateralni sastanci i sastanci privrednika. To je ono što se ne vidi u novinama, ali nosi čitavu svu težinu samita.

Uostalom, znaš li ti za neku magičnu formulu da narodu instantno bude bolje? Šta to koristi narodu, kad smo već kod tog pitanja?

Vizni režim nema veze s ovim. Iako pozdravljam odluku EU da nam ukinu vize to smatram prvenstveno medijskom kampanjom očuvanja proevropskog raspoloženja nacije.

О да, како сам само могао заборавити вајне привреднике из окружења......
Јел су то они што су 90-тих месили хлеб и садили парадајиз и секли уши и крпили доопе.....извињавам се стварно моја грешка.
Нека су нам само дошли да још нешто ''купе'' што још нису, а после да нас још мало трују са својом софистицираном технологијом производње скупих, јестивих и у шушкави папир упакованих гоована.
Мора да су се се наши лепо нагоозили, само ми не рече шта је радио Кобра-Прасак у току тог велелепног самита ''шефова'' из окружења...јел опет ширио даље.....
Молим те ајд' да организујемо сваки трећи дан по неки самит

Самит, само то нам треба,
то је спас,
ускликнимо сви у глас
БоТа, Кобра, Чланку, Гљивици, Млађи....
Даћемо по глас,
Да нам сваки дан певају,
људи
ЕУ, па то је спас за све нас
ускликнимо сви у глас
Нек' се чује нека грми
Жути-Црвени-Црни
МИ СМО ПРВИ
А ви људи моји,
само то је спас за Вас,
Дајте нам још који глас
Престаните јести, престаните пити,
да би стас имали ''витки''
Вама треба мало
Нама треба много
То је спас за нас,
а вама оста ''витки'' стас
.................................
'

Ako ćemo iskreno, ja sam najviše institucionalista i funkcionalista kada dođe do internacionalne politike. Zbog toga sam pro-EU orijentisan. Ti si, kao što vidim, realista kojeg bi i veliki Makijaveli potapšao po ramenu :D.

Da, hapsili su nas radi nekih stvari koje smo mi smatrali ispravnima. Da li je bilo nepravde? Sigurno.
Međutim, te stvari se moraju prevazići. Nas niko ne čeka, a naš život prolazi. Niko se neće osvrnuti na Srbiju koja stoji i viče 'faul'. Šta god da smo progutali, progutali smo. Nismo prvi.
Koliko su se Nemci nagutali svega i svačega, pa su opet narasli da postanu jedni od vodećih faktora jedne od najmoćnijih celina na svetu. To nisu učinili dureći se i gurajući svoju verziju istorije (koja je možda isto onoliko tačna kao i zvanična), već su gutali, priznavali i radili. To je ono što i mi treba da radimo. Naravno, naši zločini nisu ravni onima koje su učnili Nemci, ali primer ponašanja je taj koji je bitan.
Ovo je par fakti koje realista kao ti treba da shvata i poštuje. Tako funkcionišu stvari.

Може макијавели, ал су ми дражи платон и хегел :D Могу да поштујем твоје размишљање, али не и да схватим. Наши злочини се никако не могу поредити са злочинима почињеним над нама, а осим тога толики је број објективних пробелма почев од Космета и НАТОа који су услов хтео да признаш или не и преко који сваки иоле моралан човек не може да пређе и који не претстављају прилагођавање на коме инсистираш већ уништавање.

Ту је и можда и највећи који нема везе са нама проблем лисабонског споразума на коме се већ сада срушила целокупна конпеција европске уније. Пропагирати нешто као демократију за шта се гласа док се не изгласа је ван сваке памети. Енглези су ван тих токова, Италијани са Берлусконијем исто, питање је времена када ће Немци моћи да поново кажу да су им то не треба. Са друге стране нема силе која може да ме убеди да држава не може нормално а функционише ван еу токова ако води нормалну и разумну политику усвајајући корисно, а одбацујући глупости које долазе из стране фабрике. Ал ту долазимо до ширег проблема, већ поменутог који се зове закон силе...

Back