Pogledao sad malo Hrvate protiv Čeha i moram da istaknem da Hrvati baš dobro deluju, ono dali jednoj ozbiljnoj i relativno jakoj ekipi 5 komada maltene rutinski, inače ono što se odma primeti je ta neka lakoća sa kojom igraju , ono kad ih ne ide bore se do zadnjeg atoma snage a kad im ide deluju kao nezaustavljiva mašina bez obzira kog protivnika imaju na drugoj strani i mislim da se sa pravom već godinama unazad smatraju jednom od top 3,4 najjače evropske selekcije.
Mislim da će i na narednom SP biti vrlo opasni i jedan od pretendenata na visok plasman , ono pozadi na levom beku tu je Gvardiol, na desnom beku imaju dva zaista dobra igrača Stanišića i Juranovića, u sredini tu je Šutalo iz Ajaksa, Ćaleta-Car i Pogrančić iz Fiorentine, a pojavio se i onaj Luka Vušković koji je sad potpisao za Totenhem i koji ima samo 17 godina. Takođe u sredini tu je Luka Modrić koji je i sa 40 i dalje prava mašina i to ne ono kao da ima viziju na terenu, proigrava, prodaje neke finte i to, nego ono i dalje trči ko navijen i dalje je besprekorno spreman i može da igra ne 90 nego 270 minuta bez ikakvih problema, takođe isto iskusni Perišić koji se preporodio od kako je prešao u PSV prošle godine , uzeo je titulu sa PSV-om u Holandiji i možda bio ponajbolji igrač holandske lige ove sezone za nama, danas isto dao jedan baš lep gol (pritom isto šta reći 145 utakmica i 37 golova za reprezentaciju) , takođe tu su Mateo Kovačić , Mario Pašalić koji je već godinama jedan od nosilaca igre u Atalanti, vrlo dobro Lovro Majer , mladi i sve bolji Petar Sučić koji je sad iz Dinama prešao u Inter, isto vrlo dobro Kristijan Jakić koji već godinama standardan u Bundes ligi, onda Ivanušec iz Fejnorda, Nikola Moro iz Bolonje, Nikola Vlašić koji je jedan od nosilaca igre u Torinu. Napred isto imaju Kramarića koji može da igra i po krilu, najbolji strelac u istoriji Hofenhajma gde je postigao čak 132 gola i on može kao od šale da igra u startnih 11 recimo u Bajernu, Leverkuzenu ili Borusiji Dortmund.
Takođe Ante Budimir isto igra u neverovatnoj formi u Osasuni, ove sezone postigao čak 21 gol u španskoj ligi i mislim da je treći strelac lige posle Mbapea i Levandovoskog , tu je mladi nadolazeći Igor Matanović iz Ajntrahta iz Frankfurta a opet tu je još u rezervi i nekoliko igrača kao šti su Mislav Oršić, Bruno Petković ili Marko Pjaca koji možda nemaju sad neke sezone za pamćenje iza sebe ili ne znam kakvu statistiku ali ono uvek mogu da prorade (kao recimo Bruno Petković protiv Brazila i to u odsutnom momentu).
Tako da ono baš dobro deluju, imaju kvalitet, imaju talenta, imaju igrače koji su među najboljima u najjačim evropskim ligama i ono što je možda najvažnije imaju karakter, bore se i znaju zašta igraju i ono kao takvi sad šta god mi mislili o njima mora se priznati da su baš gotivna ekipa i da im nije teško da pridobiju nečije simpatije i recimo sa ta njihova dva vrhunska rezultata na dva poslednja Mondijala sa tim finalom SP i trećim mestom mislim da je pre svega fudbal mnogo dobio i već su odavno postali ekipa koja daje neku posebnu draž tim velikim takmičenjima i mislim da kao što svaki Hrvat treba da skine kapu recimo našim košarkašima, Nikoli Jokiću i Novaku Đokoviću i da kaže alal vera majstori tako mislim da i mi treba da skinemo kapu jednom Luki Modriću i njihovoj fudbalskoj reprezentaciji, ja recimo kad ih gledam ono prosto ne mogu da navijam za ne znam Mesija, Kristijana Ronalda, Mbapea ili ne znam ni ja koga kada igra protiv Luke Modrića, prosto ne mogu i meni je bilo jako drago kad su ušli u to finale u Rusiji ili bili treći u Kataru ne zato što ja toliko volim Hrvate nego zato što pre svega volim fudbal i mislim da je fudbal kao sport mnogo dobio time.