Evropska humanost na delu: Pustili ih da pomru od gladi i zedji

Na brodu u Sredozemnom moru umrlo 75 imigranata iz Afrike
Autor: Tanjug | Foto:AFP | 21.08.2009. - 21:29

Sedamdeset pet ljudi, uglavnom iz Eritreje, od ukupno 80, koji su malim brodom krenuli Sredozemnim morem ka zemljama Evropske unije, umrlo je pošto je na brodu kojim su plovili ubrzo nestalo goriva, hrane i vode, saopštio je danas visoki komesarijat Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR).

Brodić je krenuo iz glavnog grada Libije, Tripolija, pre tri nedelje i posle samo tri dana ostao je bez goriva. Iako su mnogi brodovi prolazili pored njega, nijedan im nije ponudio pomoć, kaže se u saopštenju UNHCR-a, koje se zasniva na iskazima petoro preživelih.
Preživele je juče pronašla italijanska obalska straža. Malo pre toga jedan ribarski brod im je dao malo hleba i vode, da bi ih zatim ponovo prepustio sudbini, preneo je Rojters.

immigrantsAFP-vr.jpg

http://www.blic.rs/svet.php?id=107299

---------------

vlasti su sigurno bile informisane o svemu al jednostavno niko nije hteo da im pomogne i cekali su dok vecina imigranata nije pomrla od gladi. I u takvu EU zele da nas uvedu demokrate? :eek:

Ја овде не видим ништа чудно.ЕУропска дволичнос нама би требало да је добро позната.Ја само чу да споменем кризу у Стенковцу.Добро се сечам да је та Еуропа послала свега 3 авиона и узела свега 300 Шиптара а нама је замерила и нон-стоп вршила притисак да згрижимо 300 000,а то је 1/4 нашег становништва.Еуропу је неко назвао "стара *****" и то се и показало кроз године.

Evropskoj Uniji jednostavno nije ni u kakvom interesu da na vrat stavi jos 75 ilegalaca koji ionako na crno masovno ulaze u EU i stavljaju joj se na teret.Na ovaj nacin su dali jasnu poruku svima onima koji zele da ilegalno udju u EU da se ne zanose mislju da ce se EU boriti za njihove zivote ako oni dodju u opasnost.

E sad budi ti realan,nisam ni ja ljubitelj EU,ali.....
Bi li ti voleo da crnci preplave Srbiju,da traze socijalnu pomoc i izdrzavanje od drzave,da se sire na sve strane i da ti Srbija svakim danom sve vise lici na Afriku?!!!!
ovim nesrecnicima je trebalo pomoci,ali oni su bili u medjunarodnim vodama,i nijedna drzava nije imala jurisdikciju nad njima,ne opravdavam ovaj postupak,ali nemojte da kritikujete druge zbog necega sto ni samo ne bi zeleli

E sad budi ti realan,nisam ni ja ljubitelj EU,ali.....
Bi li ti voleo da crnci preplave Srbiju,da traze socijalnu pomoc i izdrzavanje od drzave,da se sire na sve strane i da ti Srbija svakim danom sve vise lici na Afriku?!!!!
ovim nesrecnicima je trebalo pomoci,ali oni su bili u medjunarodnim vodama,i nijedna drzava nije imala jurisdikciju nad njima,ne opravdavam ovaj postupak,ali nemojte da kritikujete druge zbog necega sto ni samo ne bi zeleli

Могла би да их експресно врати.То бар није тешко.Осим тога ето то је био мали бродич са 5 преживелих тако да не верујем да би преплавили ЕУ

Могла би да их експресно врати.То бар није тешко.Осим тога ето то је био мали бродич са 5 преживелих тако да не верујем да би преплавили ЕУ

Nisam mislio na to sto su ih prepustili da umru od gladi,to jeste grehota....
Mislio sam na to sto se pojedini bune zasto EU ne pusta emigrante iz afrike,kao da bi ih mi na prostorima ex-yu oberucke prihvatili....

Nisam mislio na to sto su ih prepustili da umru od gladi,to jeste grehota....
Mislio sam na to sto se pojedini bune zasto EU ne pusta emigrante iz afrike,kao da bi ih mi na prostorima ex-yu oberucke prihvatili....

Ми би их све поубијали:hahaha::hahaha:Ја сам само хтео да укажем на дволичност Европе.Можда је Еуропа хуманија од нас рецимо, али је дволична што је гнусније.А за нас?Ми или би прихватили те јаднике или чемо све ........

Ми би их све поубијали:hahaha::hahaha:Ја сам само хтео да укажем на дволичност Европе.Можда је Еуропа хуманија од нас рецимо, али је дволична што је гнусније.А за нас?Ми или би прихватили те јаднике или чемо све ........

Veruj mi da ne bi voleo da u tvom mestu ima crnackih kvartova ili arapskih,mozda zvuci kao rasizam,ali to je cinjenica :roll:

Kako to da se niko ne pita zasto nisu Libijci pourili da im pomognu?

Sto se rata tice, EU i ne moze ni sa kime da ratuje, ali clanice da. Mozda nisi cuo, ali Italijani su tamo imali neke svoje "ispade". Ogromnu stetu su napravili Rusi mesajuci se u gradjanski rat tako sto su naoruzavali Etiopiju ne bi li ovi uspeli da sprece ostvarivanje nezavisnosti Eritreje...

U stvari su englezi prvi pri uclanjenju Etiopije u U.N. priznali federaciju.
A imala je etiopija i engleske kanbere i americke F-5 i ruske mig-21.
Rusi su im prodali 90tih 8 polovnih Su-27s ukljucujuci i dva dvoseda ,a eritreji su prodali 8 MiG-29 + 2 mig-29ub dvoseda.
-kasnije su jos 4 MIG-29 otisla u eritreju jer su 3 oborena od strane Su-27 tokom rata a jedan na zemlji unisten.

Back