Evropa Srbiji ponovo uvodi sportske sankcije

zemunski kej

Elita
Poruka
21.916
http://www.pravda.rs/2013/04/09/skandalozno-evropa-ponovo-uvodi-srbiji-sportske-sankcije
БРИСЕЛ-Одлука српске Владе да не потпише бриселски ултиматум могла би да у наредним недељама и месецима наиђе на прве негативне кораке ЕУ а осим претње поновним увођењем виза Србија би могла да се суочи и са поновном забраном учешћа у међународним спортским такмичењима!
Наиме, на друштвеној мрежи Твитер, појавила се иницијатива двојице чланова Европског парламента из Британије, који не наводећи своја пуна имена већ само твитер надимке, предлажу да се Србији уведу спортске санкције јер ће то „тај народ највише заболети“.
-Срби се једине успехе у последњим годинама постигли на спортским теренима и то их чини поносим а ако им се то ускрати онда би могли да се замисле да ли иду правим путем и да ли треба да се инате са Европом и целим светиом. каже се у поруци твитераша из Европског парламента под надимком Вил на овој друштвеној мрежи.
Подсетимо, тадашњој Савезној републици Југославији 1992. уведене су економске али спортске санкције од стране Уједињених нација а прве жртве спортске изопштености били су фудбалери који су буквално враћени из Шведске, дан пре почетка Европског првенства. Уместо нас тада су отишли другопласирани у квалификационој групи-фудбалери Данске који су тада и освојили титулу првака Европе. БРИСЕЛ-Одлука српске Владе да не потпише бриселски ултиматум могла би да у наредним недељама и месецима наиђе на прве негативне кораке ЕУ а осим претње поновним увођењем виза Србија би могла да се суочи и са поновном забраном учешћа у међународним спортским такмичењима!
Наиме, на друштвеној мрежи Твитер, појавила се иницијатива двојице чланова Европског парламента из Британије, који не наводећи своја пуна имена већ само твитер надимке, предлажу да се Србији уведу спортске санкције јер ће то „тај народ највише заболети“.
-Срби се једине успехе у последњим годинама постигли на спортским теренима и то их чини поносим а ако им се то ускрати онда би могли да се замисле да ли иду правим путем и да ли треба да се инате са Европом и целим светиом. каже се у поруци твитераша из Европског парламента под надимком Вил на овој друштвеној мрежи.
Подсетимо, тадашњој Савезној републици Југославији 1992. уведене су економске али спортске санкције од стране Уједињених нација а прве жртве спортске изопштености били су фудбалери који су буквално враћени из Шведске, дан пре почетка Европског првенства. Уместо нас тада су отишли другопласирани у квалификационој групи-фудбалери Данске који су тада и освојили титулу првака Европе.

Eto vec pocinju razmisljanja o sportskim sankcijama,kazu jedino gde imamo uspeha i gde nas najvise boli.

Poslednja izmena od moderatora:
Evropska unija | ponedeljak 8.04.2013 | 18:10 -> 18:39 Bez uvođenja viza za Zapadni Balkan
Izvor: B92 Brisel -- Nadležni odbor Evropskog parlamenta je odbio ponovno uvođenje viza za Zapadni Balkan.

17126899925162f453afad0282631211_368x198.jpg

Tanja Fajon (Foto: Tanjug, arhiva)​
Članovi odbora Evropskog parlamenta za vizna pitanja su danas, sa 33 glasa za i 7 protiv, usvojili jasan i odlučan stav o menjanju pravila slobode putovanja, saopšteno je iz kabineta evropske poslanice Tanje Fajon.
"U pregovorima sa evropskim vladama i Evropskom komisijom nećemo popustiti pritiscima nekih država članica EU, koje žele da se uvedu previše široka pravila za privremeno ukidanje bezviznih putovanja za ljude iz trećih država, što se posebno odnosi na državljane Zapadnog Balkana", saopštila je Tanja Fajon i dodala da se o tome u Evropskom parlamentu pregovaralo više od godine.

"Sa razočaranjem konstatujem da su na strani država EU često preovladavali nacionalni interesi, nepoštovanje dogovorenog i populizam, koji je išao čak i u pravcu pretnji ljudima sa Zapadnog Balkana - da će im opet uvesti vize, ali i do ucenjivanja naše institucije", kaže Tanja Fajon, i dodaje da nakon današnje odluke EU još neko vreme neće imati mogućnost privremenog ukidanja bezviznog režima.

"Ukidanje viza za pet država Zapadnog Balkana je bila prelomni i opipljiv korak na njihovom putu ka EU. Moguće zamrzavanje bezviznog režima bi značilo veliki udarac za region, za slobodu kretanja ljudi", dodaje Tanja Fajon i naglašava da o pravilima takve uredbe mora da se razgovara sa više odgovornosti.

ћао педери......:bye:

http://www.pravda.rs/2013/04/09/skandalozno-evropa-ponovo-uvodi-srbiji-sportske-sankcije/

Ето вам линк...

- - - - - - - - - -

Иначе, како пише у тексту, то су двојица британских посланика у европском парламенту предложили на twitteru... Тако да није баш значајна вест.

Срби се једине успехе у последњим годинама постигли на спортским теренима и то их чини поносим а ако им се то ускрати онда би могли да се замисле да ли иду правим путем и да ли треба да се инате са Европом и целим светиом

Ali je značajno ono na šta se cilja, a to je ponos nacije. Napisao sam juče sa EU možemo samo mileći, a bez nje ćemo izgleda ostati samo fleka. :roll:

Znas kako sve i pocne kao neka ideja,pa se razvije ako naidje na pogodno tlo. Uopste mi nije namera da iznerviram rodoljupce,ali nekako moram da probudim Srbiju da se okrene sebi.To sam sebi dao u zadatak.

i šta sad?
Kad god nam neka budala zapreti na Twitteru...mi treba da se us.eremo. i potpišemo sve što nam gurnu pod nos.:lol:

Sportske sankcije danas nema ni Severna Koreja, a mi treba da se plašimo jer su neka dvojica indijanaca nešto napisala na Twitteru.

Treba biti racionalan i realan, ali pre svega pametan...a ti bi hteo Srbiju plašljivih zečeva.

Ajd ti meni daj 100 evra da te ja ne bi tužio, pa ćeš mi morati platiti još više.

Poslednja izmena:

Back