Evroliga

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne zaboravite marketinšku foru pod imenom Michael Jordan ;)

Tebi i mogu da odgovorim, jer se za razliku od bauštelca i Pašutina i razumeš u košarku.
Kad je Majkl najveći, čudo se nije umešao u borbu za titulu dok je Boston sa Birdom bio jak?

Došao je kao čudo s drafta, te 1984.godine je išla priča kako je Novosel namerno izgubio polufinale OI da nas ne bi ameri osramotili.
Udje u ligu počne s aprosekom preko 20, i slomi nogu.......Kad se vratio nešto ga nije bilo u plej ofu, sve dok se Bird nije raspao od povreda...
I dok mu nisu doveli adekvatna pojačanja........

Kobi je pre desetak godina sam vukao Lejkerse do 3-1 protiv Neša i komp......Pa nije ni on uspeo.
Lebron je Klivlend sa Mo Vilijamsom kao drugom opcijom doveo skoro do finala......

A Džordanov Čikago je sezone u kojoj nije igrao igrao plej of..........Toliko je ta ekipa bila jaka........

Ali je doneo milijarde NBA ligi, čak i danas donosi..Pa što onda da ne bude najveći?
Ako opet kažeš da je najviše njih glasalo za njega, ja ću ti samo reći: Vučić je na poslednjim izborima dobio skoro dva miliona glasova........Kako?

Da se razumemo, svakako veliki sportista, ali daleko od najvećih košarkaša na svetu, Magica,Vilta,Bila,Birda......

Etiketa "najveći ikada" se naravno ne daje olako, tu nikad ne može da bude 100% slaganja. Ali evo oko čega se ne slažemo.

Majkl nije imao tim do 1988, kada je imao samo 25 godina. Do tada je zatrpavao koševe, ali je za plejof potrebno više.

Od plejofa 1998 pa nadalje, a složićeš se da je to vrlo rano u njegovoj karijeri, Bulsi su kidali i kao tim, ali nisu bili zreli i bilo je moćnijih i iskusnijih. Kad se tim sklopio i uigrao, to je bilo to.

Ti mu zameraš period od 1984 - 1987, tokom kog je propustio sezonu i po (ako me sećanje dobro služi) i na osnovu tog perioda mu osporavaš titulu najvećeg?

Meni je to vrlo slab argument. Izuzetno slab. Može mu se osporiti mnogo toga, zato što u istoriji NBA im zaista ima velikih igrača, ali rezultati su mu jednostavno neverovatni.

Možemo dalje da analiziramo, samo bez upadanja u vatru, ovo je ipak opuštena forumska zahebacija ;)

Poslednja izmena:
Ja sma uvek razgovarao činjenicama.
a dodatne činjenice, koje opisuju vreme u NBA tih godina je recimo.......
Sponzorski ugovori u NBA ligi su tih godina kada su finale igrali Lejkersi i Boston bili u zenitu, i posle nekoliko godina stalnog njihovog finala ipak s eoseitla stangacija.
Tolika stagnacija je je jedan Bobi Najt otišao da radi u Evropu, tolika stagnacija da je legenda NBA lige Bobo Makadu došao u italiju da igra košarku.
Pojavio se Dejvid Štern koji je još 1980.godine kao izvršni potpredsednik sagledao situaciju, i još od koledža počeo da marketinški promoviše Džordana, toliko da je Džordan kao koledž košarkaš bio jedna od najvećih zvezda Olimpijade u Los Andjelesu, uz Meri Lu Reton.
Tako je glorifikovan i kad je stigao u NBA, medjutim tamo nije prismrdeo plej ofu dok mu nisu drastično pojačali ekipu.
Jedan Magic Jonson je kao ruki bio igrač utakmice finala plej ofa igrajući centra umesto povredjenog Džabara.
A Džordan je manje-više bio kao Trejsi McGrejdi, i to bi i ostao da mu nije doveden Pipen,,Horas Grant,Kukoč,Rodman.
I kao takav je bio na terenu zaštićeniji nego što je Lebron danas.....Pravio faulove u napadu, korake, udarao sekirice....
A i ta fama oko odlučujućih koševa je više fama, nego ezgakltan podatak.
Evidentno Džordan je nemerljivo doprineo popularizaciji NBA lige........Ali je on bio samo.na pravom mestu u pravo vreme.
Mislim da bi recimo i Klajd Dreksler osvojio isto to, da su mu poklonili toliko pažnje.
Prosto genijalni Štern je samo razvio tu marketinšku liniju koja je počela sa Dr J, pa išla prema Magicu i Birdu i završila sa Džordanom.

Kada je Džordan otišao iz lige da igra bezbol, te sezone je liga imala ogroman pad zarade.
Pa ga je Štern brže bolje vratio, plaćajući i ispod žita i "zaboravljajući" njegove prestupe oko kladjenja na utakmice NBA lige.

Ko sabackom wanna be nosacu peskira u Turskoj odgovara - taj nije normalan.
Kao sto rekoh lik je za sprdnju i za to treba da sluzi ovde. Znaci samo veselo, razonoda, no sikiriki. :lol:

Kada me tako ishvale stručnjak za džakove i "verujte mi Pašutin mi rekao", to je za mene veliki kompliment.
A dokaz je potpuno odsustvo svakog košarkaškog ili čak nekog drugog argumenta, jer je to prosto iznad njihovih kapaciteta.
Ako im se argumentima "pozabavi" i druga moždana ćelija, onda će se ukakiti na sred dvorišta.
Nemoguća misija, za njih.......

Izvesni bek Besiktasa se javlja na internetima i sumnja u napredak nase napredne Vlade sportskog cuda sada vec bivseg premijera, a novog predsednika, i njegovog bate:

Roll wonders how Crvena Zvezda is in EuroLeague with salary debts
http://www.eurohoops.net/en/eurolea...troggylakis&utm_term=News&utm_content=RedStar

Interesantna pitanja, posebno kad znamo sta se pricalo da su finansijski uslovi za ucestvovanje u EL. No, kad znamo po kojim principima funkcionise ta privatna firma koja je preuzela ono najbolje iz evropske kosarke (zato joj i tako dobro ide)...

Inace, Besiktas trenutno igra seriju plej-ofa u Turskoj protiv Efesa, koji pokusava da preokrene 0:2. Smanjili su na 1:2. Mocni TOP8 Efes... a Besiktas ispao negde u FIBA LS.

Barselona pukla, a onaj Armani se izblamirao za sve pare (a pukli su ih mnogo) protiv Trenta. I svi ti timovi imaju garantovano ucesce u EL naredne sezone, uz raspali Makabi, npr. Darusafaka je Panterima pokvarila zabavu ove sezone i sledi raspustanje instant-igranke.

Sledece sezone cemo gledati i dokazane trube od Evroligasa poput Himkija (da zameni nesrecni Uniks), Valensiju i Unikahu.

Makabi Haifa izbacio Makavi Tel Aviv. Na kraju ce najmanje sampiona biti u Evroligi. :hahaha:

Nazalost, to ne znaci da ce neko drugo takmicenje biti bolje, jer takva je situacija u kosarci danas - evroligasi su postali toliko bedni da ih cesto neko iznenadjuje i na vecim serijama, ispadaju kojekuda, ali i ti timovi sto ih izbacuju su kratkog daha i nemaju kapacitet na duze staze. Oni vec sledece sezone nece moci da ponove uspeh i budu na tom nivou.

Jadno...

Doduse, konkretno Makabi TA bi mogao da se oporavi od naredne sezone, jer su upravo potpisali Blata, jednog od retkih koji zapravo zna sta radi.

Makabi Haifa izbacio Makavi Tel Aviv. Na kraju ce najmanje sampiona biti u Evroligi. :hahaha:

Nazalost, to ne znaci da ce neko drugo takmicenje biti bolje, jer takva je situacija u kosarci danas - evroligasi su postali toliko bedni da ih cesto neko iznenadjuje i na vecim serijama, ispadaju kojekuda, ali i ti timovi sto ih izbacuju su kratkog daha i nemaju kapacitet na duze staze. Oni vec sledece sezone nece moci da ponove uspeh i budu na tom nivou.

Jadno...

Doduse, konkretno Makabi TA bi mogao da se oporavi od naredne sezone, jer su upravo potpisali Blata, jednog od retkih koji zapravo zna sta radi.

Je/biga, vama je isto malo falilo, ali vas je preduhitrio FMP2. Sada oni imaju sansu da preokretom u seriji protiv FMP1 dokazu tvoju teoriju.

Nije mi poznata cinjenica da je bilo koji srpski klub osvojio LS.
Ono sto znam je da je Partizan vec tri puta ucestvovao tj. bio u grupnoj fazi dok recimo CZ nije videla jos ni LE, a kamoli LS.
To ti je sto ti je...

Ah da, zaboravio sam, nismo osvojili LS, bili smo samo pobednici Kupa evropskih sampiona, to je skroz druga stvar. Istina da nije mesto ali da se pomene, u prvoj Ligi sampiona, preteci ove danasnje, ucestvovala je Zvezda. Znam da za neke istorija pocinje negde od 2010. godine, ali bilo je to davne 1992. godine, kada smo bili u grupi sa Sampdorijom, Panatinaikosom i Anderlehtom. Kada smo skoro sve meceve igrali van Srbije (zbog sankcija) i kada se nismo plasirali u finale. Ali nema veze, kako je Bjeka rekao, danas se plasman u LS racuna kao nekad polufinaele. Ako bi jos dosla makar jedna pobeda u grupnoj fazi takmicenja, to bi moglo da se racuna kao osvajanje nekadasnjeg Kupa evropskih sampiona.

Ali da se vratimo KK CZFMPVOLIM TE VUCICU DRZAVNI PROJEKAT. Uz sve triliona evara koje je Coki oteo iz sefa prostitucije i od samohranih majki, dece invalida, izbeglima sa Kosova i upumpao u nas, mi dugujemo vecinu plata nasim igracima, dok su nas jos i blokirali zbog Mekela. Cisto da se zna kakvi smo miljenici drzave i vlasti. Sto bi jedan ortak rekao, da Bog da vam AV pomogao koliko nama. A pomaze vam i vise pa i dalje cvilite da vam je malo.

Ah da, zaboravio sam, nismo osvojili LS, bili smo samo pobednici Kupa evropskih sampiona, to je skroz druga stvar.

Naravno da je skroz druga stvar. Nema vise toga da pobedis nesretni Dinamo Drezden i Marsej, tri runde prezivis i eto te u finalu i slicno tome.
Da nije tako bar bi jednom videli LE (o LS nema potrebe da pricamo, to necemo doziveti u ovom zivotu ni ti ni ja). :lol:

Pomogao nam je izuzetno. Toliko da je klub pred gasenjem, a do pre par godina smo bili redovni ucesnici Evrolige (i to nismo sluzili kao kanta ostalima, nego smo redovno bili u TOP 16, TOP 8, a bilo je i TOP 4 kada smo zu malo srece mogli ponoviti titulu prvaka Evrope).
Ali meni je draze da se klub ugasi nego da stavljamo grb na drugi klub i pravimo se blesavi. ;)

Naravno da je skroz druga stvar. Nema vise toga da pobedis nesretni Dinamo Drezden i Marsej, tri runde prezivis i eto te u finalu i slicno tome.
Da nije tako bar bi jednom videli LE (o LS nema potrebe da pricamo, to necemo doziveti u ovom zivotu ni ti ni ja). :lol:

Pomogao nam je izuzetno. Toliko da je klub pred gasenjem, a do pre par godina smo bili redovni ucesnici Evrolige (i to nismo sluzili kao kanta ostalima, nego smo redovno bili u TOP 16, TOP 8, a bilo je i TOP 4 kada smo zu malo srece mogli ponoviti titulu prvaka Evrope).
Ali meni je draze da se klub ugasi nego da stavljamo grb na drugi klub i pravimo se blesavi. ;)

E dobro da si mi objasnio, a ja ziveo u zabludi da smo nekad bili evropski prvaci, isto kao navijaci Reala, Liverpula, Notingem Foresta, A Vile, Milana, Intera, Seltika, Benfike, Ajaksa, Fejnorda do 1993. godine. Izgleda da ono kada pise ko je koliko osvojio evropskih titula, to je velika greska. Mislim da je UEFA i FIFA trebala da konsultuje grobarske internet ratnike da im objasni kakvo je pravo stanje stvari, a ne ovako da citav svet zivi u zabludi. Uglavnom ako ti je lakse da tako zaspis, nemam nista protiv. Ja sa druge strane nemam nista da zamerim tome sto je Partizan bio evropski sampion u kosarci. Imam samo par opazanja. Kao pobednici Kupa evropskih sampiona i pobednici Intertoto kupa, mi smo u tom trenutku bili najbolji klub u Evropi i na svetu. Vi ste osvajanjem fajnal fora postali najbolji u Evropi, ali ne i na svetu (jasno ti je valjda da je sa druge strane bare postojao jedan Boston Seltiks, Cikago Bulsi i slicni). Ajmo dalje, bez namere da omalovazim vas uspeh ali, kada smo mi postali pobednici Kupa evropskih sampiona, to je pre nas ucinila samo Steaua od istocnoevropskih klubova.Dakle, samo dva kluba iz ovog dela Evrope su ucinila tako nesto. Kada ste vi osvojili evroligu, samo iz nase tadasnje zemlje (danas regiona) to su uspeli Jugoplastika (ako se ne varam tri puta), Cibona (dva puta) i Bosna (prva koja je osvojila). Stavise, Bosna je prva od ex Ju klubova osvjila titulu evropskog sampiona (mislim da je u pitanju 1979. godina), ali Crvena zvezda je prvi od klubova Ex Ju koji je osvojio evropsku titulu u kosarci (1974. godin Kup pobednika kupova). Nisam zaista isao dalje od ovoga tipa koliko klubovi bivseg SSSR-a imaju titula i slicno, ali ti je valjda jasno o cemu pricam. Ako zeli neko nekome da umanji uspeh, mozemo, koristeci vasu poremecenu logiku, da vam se us.eremo u zivot. Ali sto se mene tice, Partizan je bio evropski sampion bez ikakve senke koja bi se bacila na taj uspeh. Naprotiv, cinjenica da su utakmice mahom igrane van Srbije, dodatno uvecava taj uspeh.

To sto vam je klub pred gasenjem, to je od dugova koji su gomilani pre nego sto je AV jos dosao na vlast. To je od tog vaseg famoznog sistema, zdrave price, promocije mladih, svi ti zdravi temelji popucali su prve sezone kada niste obezbedili Evroligu. To je dokaz koliko ste bili zdrava prica. A da vam AV ne pomaze vi biste vec danas bili PartizanDinamikIgokea. I pazite kada pricate da vi nikada necete ovo ili ono, jer sta god ste nas do sada prozivali, samo ste na sebe isto to navukli. To ti kazem da ono trolovanje da nikad ne menjate grb ime i slicno ne pije vodu. Vec ste imali flert sa Igokeom, kada je Danilovic rekao da ste jedan klub, ali poznata grobarska amnezija je nastupilia da se ti momenti zaborave. Kada dodje vreme da li na smetliste idete kao Partizan ili fuzionisani Partizan, bojim se da vas niko nece nista pitati. Ionako niste sposobni da kao navijaci smenite ni predsednika skupstine stanara u nekoj zgradi a kamoli upravu u bilo kojem vasem sportskom klubu (ljube vas Vucela i Vlazura), tako da vas niko nece pitati sta ce biti sa klubom. To znaci da ako se nekom digne da vas spoje sa karpos sokolijem, ima da tako i bude. Naravno ocekujem burne proteste po forumima, komentarima vesti, na tviteru i fejsu gde ste tradicionalno najjaci i najagresivniji.

Ne mora UEFA da konsultuje nikog.
Svakom normalnom je jasno da ondasnji kup sampiona nema veze sa danasnjom LS i da ne moze da se poredi.
Ti se tesi, sta cu ti ja...
Cinjenica je da niste uspeli da udjete ni u EL, a LS mozete samo da gledate na TV-u ili na JNA.

Jebbe mi se cisto ko ce se buniti u tom slucaju da se KKP ugasi. Ja znam za sebe da ja taj klub ne bih pratio, dok je klub koji ti pratis vestacka tvorevina (secas se sigurno da je KKCZ ugasena...bas zato sto ste poslovali za primer) ;)

U gomili baljezgarija koje si otkucao najveci utisak na mene je ostavilo gde si napisao "svakom normalnom je jasno...". I to je najbolji primer grobarskog tres retardizma, to je najbolji simptom dijagnoze totalnog oboljenja mozga citavog dela grobarskih internet ratnika, tviter boraca i filozofa. Posto ste pod "svakom normalnom" svodi deo navijaca jednog kluba, postovaoci lika i dela Vladana Tegeltije i Dejana Andjusa imaju priliku da svoju filzofiju oko sampiona Evrope i pobedniika Kupa evropskih sampiona objasne UEFA. Ljudi bre zive u zabludi, pa da svog sajta uklone imena klubova za koje su smatrali da su sampioni Evrope. Neka neko obavesti navijace Notingem Foresta da nikada nisu bili sampioni Evrope. Neka neko to javi i Aston Vili i Benfici. Realu onih, koliko sest, sedam titula, to bre ne postoji. Ako neko krene da se buni, slobodno recite, ekipa trolova sa foruma Krstarice je utvrdila tu istinu kojoj citav svet mora da se povinuje. Ukoliko to ne ucine, jasno je da su onda u pitanju klasicni pusaci ku.rca, SNS botovi, sendvicari i pijuni AV i da je sve to (NARAVNO) belosvecka zavera protiv Partizana.

Kada je ovaj drugi deo tvojih gluposti u pitanju, ne znam sto se ti toliko opterecujes za koga je neko navijao sve ove godine. Valjda imas svoj klub i ne bi trebalo da te interesuju drugi. Ali kako oboljenje napreduje, tako je bitno da nam retardiranim postovima mnogi grobarski trolovi sada objasne zabludu, za koga smo navijali. Ovde se niko ne potresa, naravno. Stavise, smatram da smo blagosloveni, jer maltene iz minuta u minut mozemo da pratimo razvoj mentalnog oboljenja kod komsija. Manija gonjenja, teorija zavere, najbolesnije konstrukcije stvarnosti, vi bre kolektivno imate onu F dijagnozu. Radujem se vasim postovima, jer ono sto vi ovde pisete, to je neprocenjiva riznica ludila.

A to koji ces klub da pratis, dobre su sanse da si ove sezone poslednji put gledao KK prostituciju ovakav kakav je. Istina, nije isto kao Partizan Igokea (jedan klub rece onomad Danilovic), ali sta je tu je.

I ja sam lud sto sa svakim ulazim u raspravu.
Moze ovako: kad udjete u LE onda mozemo da pricamo dalje. Ja mislim da je posteno, a posto je to go k*rac od uspeha i stvar koju ce ti voljeni klub kako ti mislis lagano uspeti, jelte, mislim da ces biti toliko fer da prihvatis ponudu. Moze? Znaci u najboljem slucaju za tebe strpis se par nedelja i eto tvoje Zvezde u LE. U najboljem slucaju za mene FKCZ ce neocekivano ispasti u kvalifikacijama za LE i ti dobijas novu sansu sledece sezone.:lol:
A ako ikada udjete u LS samobanovacu se sa foruma i slikacu se u Zvezdinom dresu i okaciti ovde sliku. :mrgreen:

p.s.: ne vidim razlog da se ti brines da li cu ja pratiti moj klub ili necu (to stoji jos u zvezdama i pokazace buducnost). Zapitaj se bolje koji ti klub pratis. KK vise ne postoji, a u normalnoj drzavi bi FK sa dugom od 50 milki jura takodje bio ugasen odavno. ;)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back