bjdarko
Aktivan član
- Poruka
- 1.194
Gospodo još malo pa će ova tema dobiti praktičnu potvrdu! Samo napred, ko šiša narod.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pozeljno je da dinar postupno gubi vrednost.
Danas u jutarnjem programu je jedan rus pričao da postoji velika verovatnoća da dolar kao valuta nestane (ako se SAD raspadnu - što ne bi bilo dobro, ali ja lično bih volela! ;() i da će u nekoj perspektivi jake valute biti ruska, kineska, brazilska i valuta južnoafričke republike...
Ako sam pogrešno razumela - onda vam sve pogrešno prenosim (ali tako je zaista rekao)!
ps. Žao mi je što nisam upamtila ime, nije prorok to znam!![]()
Kad nemaš izvoz, postepenim slabljenjem ćeš ga dobiti, jer ćeš postati jeftiniji i po postojećem proizvodu i po budućem (zbog cene radne snage izražene u EUR)![]()
Koliko mi imamo poljoprivrednih proizvoda,a koliko Holandija na vecoj povrsini?Nasim ljudima nije problem da proizvedu,vec da prodaju svoju robu.Tvrdim da srpski poljoprivrednici mogu proizvesti ove godine dvostruko vise praprike,kupusa ...nego prosle godine.Sada neka se jave preradjivaci i trgovci i neka ugovaraju proizvodnju, ako imaju trziste, posebno u inostranstvu.Setva rasada je verovatno vec pocela.Ljudi koji zive u gradovima nemaju pojma koje ogromne kolicine se mogu dobiti po jednom aru ili hektaru.Savremeno povrtarstvo i vocarstvo poprima mnoge karakteristike koje ima industrija.
Drzava na sve moguce nacine treba da podrzi skladistare,preradjivace i izvosnike.
Normalno,treba pozdraviti izvosnike cipova iz Arilja,softvera iz Kragujevca i sve one koji imaju i umeju da prodaju robe i usluge u Srbiji i inostranstvu.
Mozda je slabljenje dinara najbolji podsticaj za sve uspesne privrednike,bez obzira na to sto bi za jedno krace vreme cene otisle navise.
Oslobodimo dazbina novopodgnute fabrike za 3 godine i dajmo smelo druge olaksice i podsticaje preduzimljivim i hrabrim ulagacima kapitala i svi cemo kasnije biti na dobitku.
Neka Srbija bude novi Hongkong i Singapur.
Zato bi se trebao pokrenuti neki izvoz.
A u cemu smo mi konkurentni.
Masine koje u onih par preostalih fabrika rade u zemljama zapadne evrope samo ima u muzejima.
U prostituciji, turbo-folku, i trgovini drogom. To su nase komparativne prednosti.
U prostituciji, turbo-folku, i trgovini drogom. To su nase komparativne prednosti.
Kad dinar gubi vrednost cene idu gore, jer se u Srbiji to uvek radilo tako.Pozeljno je da dinar postupno gubi vrednost.
Kad dinar gubi vrednost cene idu gore, jer se u Srbiji to uvek radilo tako.
Setite se hiper inflacije iz 1993 pa će vam biti jasno.
Izvoznicima ce biti dobro,a to je najvaznije.Kad dinar gubi vrednost cene idu gore, jer se u Srbiji to uvek radilo tako.
Setite se hiper inflacije iz 1993 pa će vam biti jasno.