Evro ide na 110 dinara!

Danas u jutarnjem programu je jedan rus pričao da postoji velika verovatnoća da dolar kao valuta nestane (ako se SAD raspadnu - što ne bi bilo dobro, ali ja lično bih volela! ;() i da će u nekoj perspektivi jake valute biti ruska, kineska, brazilska i valuta južnoafričke republike...
Ako sam pogrešno razumela - onda vam sve pogrešno prenosim (ali tako je zaista rekao)!

ps. Žao mi je što nisam upamtila ime, nije prorok to znam! ;)

Planiraju prelazak na Amero, zajedno sa Kanadom i možda Meksikom. !!!

Koliko mi imamo poljoprivrednih proizvoda,a koliko Holandija na manjoj povrsini?Nasim ljudima nije problem da proizvedu,vec da prodaju svoju robu.Tvrdim da srpski poljoprivrednici mogu proizvesti ove godine dvostruko vise praprike,kupusa ...nego prosle godine.Sada neka se jave preradjivaci i trgovci i neka ugovaraju proizvodnju, ako imaju trziste, posebno u inostranstvu.Setva rasada je verovatno vec pocela.Ljudi koji zive u gradovima nemaju pojma koje ogromne kolicine se mogu dobiti po jednom aru ili hektaru.Savremeno povrtarstvo i vocarstvo poprima mnoge karakteristike koje ima industrija.
Drzava na sve moguce nacine treba da podrzi skladistare,preradjivace i izvosnike.
Normalno,treba pozdraviti izvosnike cipova iz Arilja,softvera iz Kragujevca i sve one koji imaju i umeju da prodaju robe i usluge u Srbiji i inostranstvu.
Mozda je slabljenje dinara najbolji podsticaj za sve uspesne privrednike,bez obzira na to sto bi za jedno krace vreme cene otisle navise.
Oslobodimo dazbina novopodgnute fabrike za 3 godine i dajmo smelo druge olaksice i podsticaje preduzimljivim i hrabrim ulagacima kapitala i svi cemo kasnije biti na dobitku.
Neka Srbija bude novi Hongkong i Singapur.

Poslednja izmena:
Koliko mi imamo poljoprivrednih proizvoda,a koliko Holandija na vecoj povrsini?Nasim ljudima nije problem da proizvedu,vec da prodaju svoju robu.Tvrdim da srpski poljoprivrednici mogu proizvesti ove godine dvostruko vise praprike,kupusa ...nego prosle godine.Sada neka se jave preradjivaci i trgovci i neka ugovaraju proizvodnju, ako imaju trziste, posebno u inostranstvu.Setva rasada je verovatno vec pocela.Ljudi koji zive u gradovima nemaju pojma koje ogromne kolicine se mogu dobiti po jednom aru ili hektaru.Savremeno povrtarstvo i vocarstvo poprima mnoge karakteristike koje ima industrija.
Drzava na sve moguce nacine treba da podrzi skladistare,preradjivace i izvosnike.
Normalno,treba pozdraviti izvosnike cipova iz Arilja,softvera iz Kragujevca i sve one koji imaju i umeju da prodaju robe i usluge u Srbiji i inostranstvu.
Mozda je slabljenje dinara najbolji podsticaj za sve uspesne privrednike,bez obzira na to sto bi za jedno krace vreme cene otisle navise.
Oslobodimo dazbina novopodgnute fabrike za 3 godine i dajmo smelo druge olaksice i podsticaje preduzimljivim i hrabrim ulagacima kapitala i svi cemo kasnije biti na dobitku.
Neka Srbija bude novi Hongkong i Singapur.

Holandija i dobija EU Agrar Subvencije, sta je velik bezobrazlug i unistava poljoprivredu u celom svetu.

Postupno slabljenje dinara i dovodi do inflacije, jer naša privreda uvek prati promene kursa a to znači i cene idu gore.
Logika naših ,,privrednika´´ je da ako nešto košta 5€, ono u dinarima mora uvek da ima toliku vrednost, bez obzira na kurs dinara.
Što se tiče konstatacije da će izvoznicima biti bolje.....mi i nemamo izvozno orijentisanu privredu da bi im bilo bolje.
Čak šta više mi i nemamo nikakvu privredu.Možda bi i bilo tim izvoznicima bolje ali pri inflaciji od 1,5-2%.

Poslednja izmena:
"U izbornoj godini Amerikanci izbegavaju da ratuju, pa zašto bismo se i mi hvatali strukturnih reformi. Umesto toga, izvesnije je da će država više no obično, voditi računa o poskupljenju proizvoda i usluga pod njenom kontrolom. Ni to, međutim, nije garancija da inflacija neće biti iznad zacrtane."

RTV je istraživala koliko NBS teši građane a kolika je inflacija u stvarnom životu >>> Da li su najave o inflaciji optimistične ili realne?

Ne bi me iznenadilo da pred izbore uzmu novi kredit, smanje kurs evra, našminkaju babu i proglase je devojkom.
A posle izbora... potop.

Poslednja izmena:

Back