Da unovčim ja ovo malo dinara što imam u € jer dinar nikad ne propada.
http://img94.imageshack.us/i/kraljevskepare.jpg/
http://www.limundo.com/kupovina/Num...x-Yu-1876-1960/100-dinara-iz-1929-UNC/2681147
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da unovčim ja ovo malo dinara što imam u € jer dinar nikad ne propada.
http://img94.imageshack.us/i/kraljevskepare.jpg/
Наравно да је било једноставније, и тако је и урађено. Као одговор на увођење словеначке и хрватске валуте, Народна банка је у децембру 1991. (закључно са 31.12.1991.) спровела замену свих новчаница већих од 50 дин.
Операција је поновљена 1-7.7.1992, након отцепљења БиХ.
Они на власти можда јесу били кретени, али нису били дебили.
Тачно.
Реално би било бар 1евро=200 динара
Тад би смо имали живот у реалним оквирима и био би створен услов за развој посрнуле привреде.
doprinelo bi tako sto bi uvoz bio skup a proizvodnja jeftina i povoljna
sa sadasnjim kursom dinara se skoro nista ne isplati proizvoditi u srbiji
pa ne forsira kina za dzabe slab juan i amerika isto slab dolar prema evru
Ali pazi kad Tihi ima samo na ovoj temi preko 1400 poruka.![]()
Sad mož da vidite da i posle skoro sto godina ta para vredi više nego ovaj naš ofucani dinar.
Misliš da Tihi i to ne bi protumačio kao "Tadić ovo-ono?
Pa cela ova tema od tri godine se svodi na njegovo kritikovanje rasta cene eura.
A onda vidimo i ovo:
Čovek 'ladno i bez blama kaže da € treba da ide u nebesa.![]()
Ali i pored toga Tihi je u pravu a ti sa ovim žujcima ni klikere ne mžeš da proizvodiš a kamoli nov auto da kupiš,skineš s dupeta krpiš kolena.
Lepe su te novčanice i sam ih imam quite few
Lep mikro rad umetnički ne ko ovo moderno đubre.
Nešto juče razmišljam... da bi baš bilo dobro (šbb-kbb) kada bi 1 dinar bio 110 eura
To bi značilo da bi svi u Srbiji živeli dobro, pa čak i oni sa minimalnim primanjima
Recimo neko sa platom od 17.ooo dinara imao bi mesečno 1.870.000 evra!
Mogao bi lepo da se skući, da pristojno jede i živi, da vidi malo sveta, da ostvari neke svoje snove i tako... da kupi neki dobar auto, kućicu, možda i vikendicu i Bog da nas vidi sve...
E onda bi se svi potpuno, posle nekog vremena, posvetili bi duhovnim stvarima i, između ostalog, pomagali ceo svet u nevolji,
i bili bi najveći i najiskreniji dobrotvori i humanitarci (ne zezam se) - ceo svet bi promenili na bolje i svima bi bilo lepše...
Ehhh...kako bi bilo super da 1 dinar vredi 110 evra
![]()
Jos ako sanjas i onaj san "do Tokija...", bio bi...ispunjen![]()
Svajcarac,britanaska funta,americki dolar,pa cak i rusku rublju.Euro svakako NE.Može li neko da mi objasni (ako ima neko stručan) šta je ovo sa kursom?
Hoće li dinar ojačati toliko da 1e vredi opet ispod 80 dinara ili je ovo samo "faza"?
Ne znam, moja logika je izgleda čudna jer kod mene jači dinar znači i bolji standard a ja to u Srbiji ne vidim... i nije mi jasno
I šta sad da štedimo, dinare ili evre?![]()
Može li neko da mi objasni (ako ima neko stručan) šta je ovo sa kursom?
Hoće li dinar ojačati toliko da 1e vredi opet ispod 80 dinara ili je ovo samo "faza"?
Ne znam, moja logika je izgleda čudna jer kod mene jači dinar znači i bolji standard a ja to u Srbiji ne vidim... i nije mi jasno
I šta sad da štedimo, dinare ili evre?![]()
Da je taj kurs realan, onda bi i taj rast standarda bio realan, a ne samo matematicki.
Sto se tice stednje, ne isplati se stednja u dinarima, ni komercijalna ni u slamaricama, posto ce inflacija ove godina biti velika. Tako da sam pre pristalica stednje u evrima.
Kurs nece ici na 80, ali za potrebe izbora nije iskljucivo da ide i na 90. No to je kratkotrajno odrzivo, i moze se tu zaraditi na spekulaciji. Ako imas prihode u dinarima, onda treba kupovati evre kad je kurs evra slabiji, a prodavati kad ojaca i zaraditi na razlici.