Evro ide na 110 dinara!

Pa ako je devizni kurs pao za 25% za godinu i po dana to i nije tako strasno... mislim mogao bi da bude malo i stabilniji ali nije ni katastrofa... a i mislim da je nedavno u Srbiji uvedeno nekakvo swap trziste, ko hoce da se zastiti od valutnog rizika koji je ocigledno visok u Srbiji moze da kupi currency swap ugovore i da ne razmislja o deviznom kursu.

Pa ako je devizni kurs pao za 25% za godinu i po dana to i nije tako strasno... mislim mogao bi da bude malo i stabilniji ali nije ni katastrofa... a i mislim da je nedavno u Srbiji uvedeno nekakvo swap trziste, ko hoce da se zastiti od valutnog rizika koji je ocigledno visok u Srbiji moze da kupi currency swap ugovore i da ne razmislja o deviznom kursu.

Devizni kurs pao je 40-45% kada gledate $.!!!
I da je pameti u BG-skih gospodara pogurali bi preostale poljoprivredne seljake da rasprodaju sve sta imaju na trzista u kojima se placa $,ali,aliiii....
....to nisu EUropski "nofci"....

Ma uopste nije strasno kad nekome rata za kredit koju je i inace jedva placao skoci za 25%. Kakvi swap ugovori i nasa jadna populacija, o cemu ti pricas...

Ma uopste nije strasno kad nekome rata za kredit koju je i inace jedva placao skoci za 25%. Kakvi swap ugovori i nasa jadna populacija, o cemu ti pricas...

Mislim da privrednici koji se boje deviznog rizika mogu da kupe swap-ove za zastitu od deviznog rizika ili tako nesto, nisam bas siguran. Problem je sto devizni kurs slabi zato sto Srbija mnogo vise uvozi nego izvozi a priliv stranih investicija je veoma mali da bi pokrio rupu u trgovinskom deficitu i zato dinar slabi non-stop.

3531mxs.jpg

Back