Evro ide na 110 dinara!

Дел наприме Интербру који је купио Апатинску пивару има укупну добит као бивша СФРЈ,нама њихова улагања јесу битна али њима нису толико њима је било битније да елиминишу потенцијалну конкуренцију

Nisi uzeo dobar primer, oni realno nemaju konkurenciju, jer ostali imaju mnogo manji obim proizvodnje od njih, govorim o samo o našem tržištu, eventualno ova bivša rodićeva pivara kod tebe u komšiluku, oni su im najbliži po proizvodnim kapacitetima.
Takva firma u ovom trenutku nema konkurencije, i njima je bitno da posluju normalno čak i sa manjim profitom, ali da posluju, a da su jaki, jesu, i kao grupa, a i ova naša članica grupe.

Analogijom se vrlo lako to sve projekuje i na ovu našu političku elitu, a videćemo kako će reagovati kada, i ako, dođe do situacije da bude ugrožen intreres ovog našeg "krupnog kapitala"...

U tome vidim potencijalni dodatni pritisak da smanje troškove države, ali videćemo u oktobru...

Дел наше политичаре не контролише наш крупни капитал (домаћи моћници)
има једна група која је под контролом служби и друга која је пот контролом разних страних политичких кругова

Дел наше политичаре не контролише наш крупни капитал (домаћи моћници)
има једна група која је под контролом служби и друга која је пот контролом разних страних политичких кругова

To već ne znam, pa ne mogu komentarisati... U prethodnom postu sam samo teorijski projektovao ono što si rekao za strance, na ove naše.

To već ne znam, pa ne mogu komentarisati... U prethodnom postu sam samo teorijski projektovao ono što si rekao za strance, na ove naše.

Делта Холдинг здужење код банака 1,2 милијарде еура

крупни капитал код нас су само банке а банке су сада иностране

а те иностране банке контролише неко већ дуги низ година

тако да долазимо увек на само једну и једину истину МОЋ је ИЗВОР И ЦИЉ све остало су средства за контролу

Ma ima svega, slažem se, eno kolega Tikomir je na drugoj temi objasnio da će Moskovska banka uleteti i dati državi kredite pa će za male pare otkupiti sve, tako da, kako god okreneš, ako ne bude ništa od mmf-a daće rusi kredit, tako da ne verujem u neki katastrofičan scenario, ali sve je moguće, to je samo moje mišljenje...

Ma ima svega, slažem se, eno kolega Tikomir je na drugoj temi objasnio da će Moskovska banka uleteti i dati državi kredite pa će za male pare otkupiti sve, tako da, kako god okreneš, ako ne bude ništa od mmf-a daće rusi kredit, tako da ne verujem u neki katastrofičan scenario, ali sve je moguće, to je samo moje mišljenje...
Ма нама исто се вата ко год да да те новце он ће их тражити назад
а одакле да их вратимо?

Domaća valuta u padu, danas evro vredi 77,65 dinara, ekonomisti predviđaju dalje slabljenje dinara

Domaća valuta poslednjih dana slabi, a zbog smanjenog priliva kapitala i investicija, usled svetske finansijske krize, ekonomisti očekuju da će evro do kraja godine dostići vrednost od 80, a možda i 82 dinara!

Odbrana dinara... Guverner NBS Radovan Jelašić obećao da će sačuvati stabilnost domaće valute

Prema saznanjima Pressa, na međubankarskom trgovanju u petak je vrednost evra prešla 78 dinara, pa je NBS reagovala i prodajom tri miliona evra zaustavila nekontrolisan pad dinara. Po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije evro će danas vredeti 77,65 dinara. Ovo je prvi put od 15. avgusta da evro vredi više od 77 dinara!

Ekonomista Centra za visoke ekonomske studije (CEVES) Duško Vasiljević kaže za Press da bi veće turbulencije na svetskom finansijskom tržištu lako mogle da dovedu do toga da evro vredi 82, pa i 83 dinara.
http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=48464&sectionId=33

Zaboravili smo da cestitamo godisnjicu postavljanja topika postavljacu,

a evro se jos batrga ispod 95din?! :whistling:

Ni narod ni politicari nisu spremni za susret sa istinom,jer bi sve to bilo bolno i vrlo traumaticno.Sve cene bi otisle visoko.Plate i penzije bi se znatno smanjile.
Postojeci kurs se odrzava vestacki na bazi uzimanja novih zajmova po svetu!
Pad dinara bi dugorocno bio dobar za nasu privredu,posebno izvoznu i doveo bi do otvaranja novih radnih mesta!
No,ipak verovatno bi bilo opasno ici na naglo obaranje vrednosti nacionalne valute.

Nase strane banke ocekuju masovan dolazak gradjana iz celog regiona i sire da orocavaju novac kod nas zbog najvecih kamata u EU?!

Da, ali to su kamate na kredit.
Kredit u Srbiji se prodaje masno bankama koje zele dobu investiciju. Zato imas toliko stranih banaka u Srb koje zele da budu "prva ruka". Njima se vise isplati da odobravaju kredite u Srb nego da investiraju u nesto rizicno a sta vrati manji profit. Svaki kredit u Srb je sa zaledjinom u necem vrednom.

Kamate na orocenu stednju su slicne ili manje nego u EUtopiji

Back