Evro ide na 110 dinara!

nego ljudi procitah malopre da je NBS donela odluku da vise ne prodaje stranu efektivu MENJACNICAMA i menjacnice je preusmerila na poslovne banke

dal ovo znaci da se menjacnice lagano gase i da NBS lagano ostaje bez deviza ?

ako je tako opet cemo imati crno devizno trziste

Tema je evro, ne Tihijeva nacionalnost ;)

Pa niko i ne govori o nacionalnosti, draga...pitao sam za informaciju o turskoj liri i odnosu sa dinarom. To je vrlo bitno s obzirom da Turska želi u EU u kojoj je na snazi u većini zemalja evro...na taj način možemo izvesti odnos turska lira-dinar-evro.
Zašto nije dozvoljeno razgovarati sa Tihijem, pošto je o tome...ne treba se držati slepo kursa evro-dinar, s obzirom da sve to ima posebnu ekonomsku širinu...a s obzirom da osim Tihog u Raškoj živi mnogo Turaka, koji razmenjuju lire za dinare i evre, bave se trgovinom, kao i da je Turska zemlja u velikom ekonomskom zamahu, to se sve može odraziti i na stabilnost evra, a s obzirom na pomenutu trgovinu i na dinar...upliv evra, odliv evra i tako.

Dakle, voleo bih da mi neki Turčin to objasni, pod jedan...a pod dva, ja sam ga i pitao odmah kad će evro na stotku, obrativši mu se na osnovu njegove nacionalne pripadnosti...ne vidim da je to nešto što je spam

Dakle, pitanje je bilo: "Tihi, , kad će taj evro na stotku?" (umesto, pošto sam pogrešio) - Šta je tu spam - to je direktno pitanje.

Poslednja izmena od moderatora:
Ovim putem pozivam sve gradjane Srbije na svakodnevne podnevne proteste ispred skupstine Srbije ( pocev od 26januara u 12h ) sa zahtevom da se uvede evro ili srpski zlatnik a sve u cilju sprecavanja daljih mahinacija vlasti o kojima sam pisao na prethodnim stranicama. Moglo bi se zatraziti i:
1.oduzimanje imovine svim odgovornim licima iz bivse i sadasnje vlasti i podela iste svim gradjanima Srbije bas kao sto je to uradjeno sa akcijama ali ovaj put u punom iznosu ( prema nekim izvorima od imovine samo nekoliko bivsih i sadasnjih funkcionera mogle bi se isplatiti plate i penzije u iznosu od 10 000 eura - to su svi oni Milosevici... koji danas uzivaju u vilama u elitnim delovima Nikozije, Ciriha, Moskve... ).
2.podela plata svakom radniku u iznosu od 1000 eura iz sredstava NBS koja bi se kasnije obrtala prema uspesnosti svake firme pojedinacno ( time bi se visetruko povecale i penzije, dodaci, socijalna pomoc... ).

EVRO JE VEC NA STOTKI

Званични средњи курс за дан 26.01.2010: 97.5541

eur EUR 95,00 97,43 99,87

sutrasnji kupovni kurs bice tacno 100 dinara

bancaintesa: 99,99 :lol:

Prilozi

• bancaintesa_26_01_2010.png
    bancaintesa_26_01_2010.png
    13,1 KB · Pregleda: 10
Al' je neko srecan... z:p

Kad se radujes propasti sopstvene drzave i sopstvene valute onda si stvarno zagazio duboko u psihicke probleme... :dash:

neinteligentan si ti crnogorac i sa ekonomijom nemas blage veze da bi mogao to da razumes

dolazak dinara na svoju realnu vrednost nije propast domace valute

vec naprotiv njeno ozdravljenje

nasa drzava propada upravo sada izmedju ostalog zbog tog precenjenog dinara, jer sa precenjenim dinarom uvozna roba je jeftina , a domaca skupa, samim tim u srbiji se nista ne proizvodi nista se ne izvozi , nema stranih investicija u zemlju, ne otvaraju se fabrike i nova radna mesta, postojece se zatvaraju i sve se uvozi. Zbog velikog uvoza imamo ogroman odliv deviza iz zemlje, samim tim nesposobni smo da odrzimo deviznu likvidnost i da bi izbegli bankrot nonstop se zaduzujemo u inostranstvu sto nas jos vise zakopava i upropascava.

TO JE PROPAST a ne ovo za sta se ja zalazem.

Za likove koji se u ekonomiju razumeju ko Mara u krivog stojka profesor Mladjan Kovacevic daje objasnjenje zasto se ne moze uvesti evro u Srbiju i kakva je situacija sa dinarom

Ekonomista Mlađen Kovačević je ocenio da nema smisla govoriti o uvođenju evra umesto dinara u Srbiji, jer za to ne bismo mogli da dobijemo odobrenje EU, a, prema njegovim rečima, to ne bi rešilo probleme srpske privrede, koja je u "teškoj krizi".

Kovačević je istakao da je činjenica da u Srbiji postoji dvovalutni sistem, ali da je bitno naglasiti da je dinar precenjen, odnosno njegova vrednost prema evru ne odgovara realnoj snazi srpske ekonomije.

"Prošle godine smo pali na rang listi Svetskog ekonomskog foruma što se tiče konkurentnosti privrede i kad konkurentnost privrede jedne zemlje na toj listi pada, bilo bi prirodno da njena nacionalna valuta u odnosu na evro, na dolar, gubi na vrednosti", ocenio je on.

Kovačević je naveo da je vrednost dinara "ekstremno precenjena", što u velikoj meri pogađa izvoznike, kojih inače ima malo, a pogoduje uvoznicima, koji su se, prema njegovoj oceni, "obogatili zahvaljujući precenjenoj vrednosti dinara".

ekstremno precenjena znaci najmanje za duplo

Dalje - da je Tihi svercer kao sto neki lazu da jeste, Tihi bi podrzavao da dinar bude STO JACI, jer bi na taj nacin tihijeva uvozna roba kostala u dinarima manje samim tim bila bi konkurentnija i manje bi kostala . Al sobzirom da su moje teznje suprotne , jasno je da pomenuti lazu i da Tihi nije uvoznik vec izvoznik. A cega to ce ostati tajna z:mrgreen:

Poslednja izmena:
Dalje - da je Tihi svercer kao sto neki lazu da jeste, Tihi bi podrzavao da dinar bude STO JACI, jer bi na taj nacin tihijeva uvozna roba kostala u dinarima manje samim tim bila bi konkurentnija i manje bi kostala . Al sobzirom da su moje teznje suprotne , jasno je da pomenuti lazu i da Tihi nije uvoznik vec izvoznik. A cega to ce ostati tajna z:mrgreen:

Izvoziš oblice, priznaj a uvoziš bemzin i cigare :mrgreen:

Back