Evro ide na 110 dinara!

pa pazi ne moze srbija bukvalno da bankrotira kao preduzece, al kad ostane bez novca za vracanje uzetih kredita i odrzavanje kursa dolazi do reprogramiranja duga , a celu pricu opet placa narod kroz osiromasenje i dizanje poreza.

a sta da radim. ja sam pricao kuda vodi politika koju vi podrzavate - vi niste hteli da slusate - i tako to biva.

sad taj tzv porast standarda od 2000te do danas je bio lazan - baziran na kreditima i rasprodaji drustvenog bogatstva kojeg su stvorili nasi roditelji.

a nakon lude pijanke uvek po pravilu sledi bolno trezenjenje i mamurluk.

sada cete sve ono sto ste lako trosili da platite sve sa kamatom - dok ne propisate krv.

A ko to mi? Ti ne plaćaš porez?

A ko to mi? Ti ne plaćaš porez?

placam porez al ceh svaki put kad se ovakve stvari negde dese plati najvise sirotinja.

tj oni koji ne mogu da izbegnu placanje. a ja mogu ako hocu sutra da stavim kljuc u bravu.

jel znas ti koliko je nekoj drzavi kao sto je srbija tesko da dodje do deviza?

da bi dosao do deviza ti treba nesto da proizvedes, da to prodas negde van svoje zemlje za te devize pa da novac doneses nazad.

i te tesko zaradjene pare , ova vlast jako olako trosi.

i eto jelasic brani kurs pusta devize i sta je postigao time? jel gatrajno stabilizovao? sprecio je na mesec dva tri a nakon toga , kurs opet dodje tamo gde treba , stim sto srbija nakon toga 2 milijarde evra u kasi.

zar nije bolje bilo da su se te 2 milijarde potrosile na izgradnju recimo nuklearne centrale ili hidroelektrane - pa da posle proizvodimo i izvozimo struju

ili na izgradnju autoputa kroz celu srbiju?

ili na izgradnju metroa i obilaznica i mostova u beogradu?

a ovako potrosen je novac na nesto najgluplje moguce na sprecavanju neke robe, a novac je roba kao i svaka druga - da dostigne SVOJU REALNU TRZISNU VREDNOST

i evo ga opet na 97

15:25:22
97,0050

Poslednja izmena:
e vidis slab si sa matematikom.

sta je bolje , da prestanes sad odmah da trosis nezaradjen novac ili da se zaduzujes i trosis te pare i nakon toga imas obavezu da vratis ono sto si potrosio + recimo 20% vise iznad te sume na ime kamata? ili da reprogramiras dug kod druge banke, pa da ti kamata bude 40% preko sume koju si potrosio?

Istina, zato si ti tu da u procenat sve napišeš, zahvaljujem. :worth:

Nego, zar je u tim stvarima dobro primeniti princip "preko kolena" ili je neko postepeno prilagođavanje ipak bolja varijanta za sve?

pa ja sam taj princip i predlagao. da na period od 3 do 6 meseci kurs dostigne lagano svoju realnu vrednost.

al ovakvom politikom on je zamrznut na jedan nivo , sve dok drzava ima da trosi devize na njegovo odrzavanje, a kad istih ne bude vise bilo onda ce kurs da dostigne svoju realnu vrednost za 1 dan. a kad se to desi gomila ljudi ce da propadne i bankrotira i ostane bez icega.

i evo mi smo za zadnjih 2-3 godine potrosili najmanje 10-15 milijardi deviza na odrzavanje kursa. i sta smo time dobili?

jedan kratak period neke lazne stabilnosti nakon koje sredi malo duzi period trajne nestabilnosti.

Onda se verovatno nisi dobro izrazio, jer kad plaćaš porez i ti učestvuješ u otplati tih kredita, što i sam znaš.

Ne branim ja ovde ni Jelašića ni trenutno stanje, daleko od toga.

tacno al vec sada stvari postaju nezadrzive. zato preporucujem ljudima bekstvo iz ovog pakla od zemlje. kod god moze.

jer ovde ce stvari biti jako lose u narednih 10-20 godina najmanje.

a sve je to zbog katastrofalne politike vodjene u poslednjih 10 godina.

ja razumem vas sto navijate da dinar ostane jak - da bi vam prihodi u evrima bili sto veci -a l poenta je sto cela ta prica nema osnova i uporista u realnom

to tako moze da funkcionise - samo privremeno.

tacno al vec sada stvari postaju nezadrzive. zato preporucujem ljudima bekstvo iz ovog pakla od zemlje. kod god moze.

jer ovde ce stvari biti jako lose u narednih 10-20 godina najmanje.

a sve je to zbog katastrofalne politike vodjene u poslednjih 10 godina.

ja razumem vas sto navijate da dinar ostane jak - da bi vam prihodi u evrima bili sto veci -a l poenta je sto cela ta prica nema osnova i uporista u realnom

to tako moze da funkcionise - samo privremeno.

Gde bi im preporučio? Zapad? Rusija? Kina? Kanada-SAD?

Ne navijam ja da dinar ostane jak, jasno je kome odgovara jak dinar, i normalno da to nije dobro dugoročno zbog konkurentnosti privrede, da ne širimo priču.

I da, kako bre sada ispada da je samo poslednjih deset godina, i ovih 20+ u najavi loše, a ono pre toga je bilo med i mleko? Inflacija '93 godine, pljačka fondova osiguranja, dafina i ostali junaci...

I da, kako bre sada ispada da je samo poslednjih deset godina, i ovih 20+ u najavi loše, a ono pre toga je bilo med i mleko? Inflacija '93 godine, pljačka fondova osiguranja, dafina i ostali junaci...

Аман више:worth:

Докле ћете деведесете више извлачити из рукава за сваку свињарију ових данас , а свињарије трају већ 10 ( ДЕСЕТ) година...данашњих власти ?!?:roll:

Како сте почели , вратите се и у време WWII рата , па оног Првог и...никад краја.:roll:

Значи , ово што се САДА и ОВДЕ дешава је никад горе у овој земљи и што пре то схватите ( и поред наредби "својих" из врха да то негирате и пројектујете даље) , сви можемо да радимо и видимо како ће нам бити боље....ово пребацивање лоптице у туђе двориште , никоме не доноси бољитак:confused:

Gde bi im preporučio? Zapad? Rusija? Kina? Kanada-SAD?

Ne navijam ja da dinar ostane jak, jasno je kome odgovara jak dinar, i normalno da to nije dobro dugoročno zbog konkurentnosti privrede, da ne širimo priču.

Делл слажем се да ми двдесет година живимо лоше , али до 2000 су били ратови снакције ,изолација , па није било економски горе него сада

Аман више:worth:

Докле ћете деведесете више извлачити из рукава за сваку свињарију ових данас , а свињарије трају већ 10 ( ДЕСЕТ) година...данашњих власти ?!?:roll:

Како сте почели , вратите се и у време WWII рата , па оног Првог и...никад краја.:roll:

Значи , ово што се САДА и ОВДЕ дешава је никад горе у овој земљи и што пре то схватите ( и поред наредби "својих" из врха да то негирате и пројектујете даље) , сви можемо да радимо и видимо како ће нам бити боље....ово пребацивање лоптице у туђе двориште , никоме не доноси бољитак:confused:

Moraš pažljivije pročitati ono što sam napisao, jer ovo što ti pišeš apsolutno nema veze sa mojim postom.

Делл слажем се да ми двдесет година живимо лоше , али до 2000 су били ратови снакције ,изолација , па није било економски горе него сада

Bilo je loše i devedesetih, loše je i danas, ali to da je devedesetih bilo bolje nego danas, sve zavisi iz kog ugla se posmatra, nekom verovatno i jeste bilo bolje, ali većini sigurno nije, nema potrebe da širimo priču o devedesetim, gorivu u kantama, i ostalom.

I da me Sandrina ne shvati pogrešno, nikog ja ovde ne opravdavam, ili šta već...

B92:

Beograd -- Narodna banka Srbije (NBS) prodala je 42 miliona evra :klap: na međubankarskom deviznom tržištu, što je prva intervencija centralne banke od 25. februara.

U toku dana je indikativni kurs iznosio 96,4914 dinara za evro, a na kraju dana je formirana zvanična kursna lista za ponedeljak, 7. decembar, prema kojoj će zvanični srednji kurs biti 96,5657 dinara za evro.

Dinar je ove godine najslabiji bio 28. januara, kada je kurs bio 96,34 dinara za evro, a najjači je bio prvog radnog dana u godini, 5. januara, kada je zvanični srednji kurs bio 89,54 dinara za evro.

NBS je organizovala aukciju na kojoj je 42 miliona evra prodala po jedinstvenom kursu od 96,2 dinara za evro, u banci kažu da je NBS na međubankarskom deviznom tržištu intervenisala da bi ublažila prevelike dnevne oscilacije kursa i da bi pomogla uslaglašavanju ponude i tražnje.

Centralna banka je na medjubankarskom deviznom tržištu, na kojem se formira kurs dinara, od početka godine godine prodala 593,4 miliona evra, od čega 376,3 miliona evra u januaru i 175,1 milion evra u februaru

A pa slicna prica ko prosle godine. Isto u ovo vreme krenuo je evro od 80 ka 95......posle su ga spustili na 90 i kretao se celu godinu od 90-93.....Sad ce banda da ponovi pricu verovatno i nagurace evro na 105-110...pa ce da ga spusti na oko 100

ista prica stim sto su posle uzeli kredit od MMF-a i tim parama odrzavao se kurs. E sad te pare su se potrosile, i sad treba nova 1 milijarda evra da se odrzava kurs jedno 6 meseci, ili ovako da se prodaje svakih 3 meseca po 500 miliona evra od strane NBS na medjubankarskom trzistu.

Back