Evolucija ili postojanje?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Astral-Blade:
"Мутације" које помињеш нису мутације него варијације у оквиру постојећег генофонда, тј. у оквиру постојећих врста, а еволуција наводно означава прелазак из једне врсте у другу. Међутим, тако нешто никада није забележено, нити постоје прелазни облици илити мутанти.
Ovo jednostavno nije tacno. Postoje na desetine primera dokumentovanih novih vrsta koje su se pojavile u zadnjih par stotina godina. Vecina tih primera su vrste koje imaju izrazito kratak rasplodni ciklus, sto samo potvrdjuje vaznost faktora vremena. Navescu samo jedan primer: Londonski podzemni komarac, nova vrsta komarca koja je evoluirala iz obicnog komarca, Culex pipiens-a.

I na verovatnu primedbu da nije moguce specijaciju posmatrati u laboratoriji: vocnu musicu, Drosophila pseudoobscura, je moguce naterati drzanjem u reproduktivnoj izolaciji i ishranom specificnom hranom, na allopatric specijaciju posle samo osam generacija (eksperiment Diane Dodd iz 1989).

Не може она бити ни по чему логична, кад не постоји. То што се та идеологија и мантра тако агресивно и без основе пропагира, то је нешто сасвим друго. "Мутације" које помињеш нису мутације него варијације у оквиру постојећег генофонда, тј. у оквиру постојећих врста, а еволуција наводно означава прелазак из једне врсте у другу. Међутим, тако нешто никада није забележено, нити постоје прелазни облици илити мутанти. П.С. Која се то околина није мењала стотинама милиона година, поготово у контексту тог паука којег помињеш?
Ja nisam govorio o varijacijama nego bas o mutacijama. Uostalom opsti tok evolucije je ocigledan jednocelijski organizmi, mekusci, ribe, vodozemci, gmizavci, sisari i na kraju covek. Geolozi su utvrdili da se tragovi rodova koji bi trebalo da su nize na evolutivnoj lestvici i nalaze u starijim naslagama stena. Naravno da prelazak jedne vrste u drugu ( mutacija ) nikada nije zabelezen. Da bi doslo do takve promene potrebne su hiljade godina akomulacije varijacija o kojima govoris. Sto se tice pauka tu sam prenaglio ali sam samo hteo da kazem da mislim da se za sve moze naci objasnjenje. Kreacionizam je ideologija koja pripada srednjem veku, ona znaci bankrotstvo nauke.

Sentient:
Ovo jednostavno nije tacno. Postoje na desetine primera dokumentovanih novih vrsta koje su se pojavile u zadnjih par stotina godina. Vecina tih primera su vrste koje imaju izrazito kratak rasplodni ciklus, sto samo potvrdjuje vaznost faktora vremena. Navescu samo jedan primer: Londonski podzemni komarac, nova vrsta komarca koja je evoluirala iz obicnog komarca, Culex pipiens-a.
Ово ти је школски пример проглашавања неке варијације у оквиру датог генофонда еволутивном променом? Па колега јел ти не видиш да је тај комарац и даље комарац :)
Sentient:
I na verovatnu primedbu da nije moguce specijaciju posmatrati u laboratoriji: vocnu musicu, Drosophila pseudoobscura, je moguce naterati drzanjem u reproduktivnoj izolaciji i ishranom specificnom hranom, na allopatric specijaciju posle samo osam generacija (eksperiment Diane Dodd iz 1989).
Не, опет је питање да ли је та мушица и даље мушица или је постала нешто друго, напредно чак.

stsocsoc:
Ja nisam govorio o varijacijama nego bas o mutacijama. Uostalom opsti tok evolucije je ocigledan jednocelijski organizmi, mekusci, ribe, vodozemci, gmizavci, sisari i na kraju covek. Geolozi su utvrdili da se tragovi rodova koji bi trebalo da su nize na evolutivnoj lestvici i nalaze u starijim naslagama stena. Naravno da prelazak jedne vrste u drugu ( mutacija ) nikada nije zabelezen. Da bi doslo do takve promene potrebne su hiljade godina akomulacije varijacija o kojima govoris. Sto se tice pauka tu sam prenaglio ali sam samo hteo da kazem da mislim da se za sve moze naci objasnjenje. Kreacionizam je ideologija koja pripada srednjem veku, ona znaci bankrotstvo nauke.
Извини, а по чему је то очигледан :confused: Зато што ти неко тако сугерисао? Наведи, објасни, докажи механизме који су по теби довели до тога. И како то да су човеку који се налази на врху те пирамиде, једини истински природни непријатељ једноћелијски организми. Прилично контрадикторно, зар не?

Што се овог другог тиче, како знаш колико су наслаге стена старе ? Јеси ли испитао било коју методу радиоактивног датирања? Јесу ли ти познате њихове полазне претпоставке? Знаш ли да су пронађени фосили трилобита у наслагама угља где никако не би могли бити по важећем геолошком (заправо еволуционом) схватању. Где су ти фамозни фосили прелазних облика којих би логично требало бити далеко више него тзв. коначних форми, где су на крају крајева живи прелазни облици?

Astral-Blade:
...јел ти не видиш...
U onom sto sam napisao bila je i ograda; da je ponovim, posto je ocigledno nisi video: Vecina tih primera su vrste koje imaju izrazito kratak rasplodni ciklus, sto samo potvrdjuje vaznost faktora vremena.

A to je ono sto evolucija u stvari tvrdi: nove vrste se pojavljuju preko infinitezimalno malih promena, tokom ogromnog perioda vremena. Ono sto vi kreacionisti izgleda smatrate za prelazni oblik, neko freaky cudoviste izmedju npr komarca i konja, u prirodi nije moguce.

U onom sto sam napisao bila je i ograda; da je ponovim, posto je ocigledno nisi video: Vecina tih primera su vrste koje imaju izrazito kratak rasplodni ciklus, sto samo potvrdjuje vaznost faktora vremena.

A to je ono sto evolucija u stvari tvrdi: nove vrste se pojavljuju preko infinitezimalno malih promena, tokom ogromnog perioda vremena. Ono sto vi kreacionisti izgleda smatrate za prelazni oblik, neko freaky cudoviste izmedju npr komarca i konja, u prirodi nije moguce.

Ovdje si uspio da demantuješ sam sebe!!!

Nitko ne traži freaky-a nego prijelaz između heidelbergensis-a i homo sapiens-a!!!

A njihove lubanje su jako različite!!Znači ako za evoluciju treba malih promena u velikom rasponu godina di je karika koja nedostaje????

Znam da je mozda vec bilo slicne teme, ali mene interesuje da li verujete u jedno ili drugo? Postoje dve teorije... Postojanje ili evolucija...
U svetu je javnost jako podeljena.. Ja licno verujem u postojanje... Iznecu dokaze za to... A vi evolucionisti i oni koji veruju u "praznoverje" probajte da me demantujete... Probacu da budem sto kraci...

Krenimo od pauka.... Evo vam jedan fosil koji je star 380 miliona godina... http://images.google.com/imgres?img...channel=s&rls=org.mozilla:en-US:official&sa=X
Reklo bi se da se nisu bas nesto promenili... Jer to i nista drugo nije nego pauk! Zar ne bi trebalo da evoluira u nesto drugo? A ono ostao isti... Tolikih godina...

Uzecu jos jedan primer... Imamo crva... Pokazem ljudima i kazem im "ovo je nas daleki predak"... Ljudi ce se smejati sto posto... A onda im kazem, cek malo to je trajalo milionima godinama... Mi smo se promenili... Oni su zaostali u razvoju... Pogledajte nas koliko smo porasli... Trebale su nam godine... Nasta oni stanu razmisljati i ozbiljno kazu, jeste u pravu si...
Mislim, poenta je da je evolucija glupost... Teorija koja nije dokazana... U sudu pravde vam trebaju dokazi! A ne teorije... Srbija je imala pametnu ministarku koja je ukinula ovu glupost u skolama... Covek je covek od svog zaceca...

Jesi li cuo mozda za Carlsa Darvina?
Ne znam kako neko moze da zapocne ovakvu temu?! Totalna glupost!
Pogledaj koliko smo evoluirali samo u poslednjem veku!

"POMOZ BOG BRACO SRBI":))

Ponovo otvaram temu jer su u Turskoj na Araratu nasli nesto vrlo zanimljivo... Dajem i neke linkove i dokaze!
Necu da se osvrcem na gluposti koji su mi pisali davno neki koji misle da Postojanje i Bog ne postoje, mada te dve stvari treba razdvojiti...
Dakle verujem u boga a ne u evoluciju! A VI EVOLUCIONISTI PUUUUUUUUKNITE

http://vesti.aladin.info/2010-04-28/185682-pronađena-nojeva-barka
http://www.naslovi.net/2010-04-29/poslovna-zena/pronadjena-nojeva-barka/1688495
http://www.b92.net/zivot/vesti.php?nav_id=192163&start=-15

Samo mi posaljite link gde postoje tvrdnje kako su po vama nastale ptice, sa dokazima i ja cu se lepo povuci. Do tada molim da se poklonite i da kazete POGRESILI SMO, ili bolje se pokrite usima i cutite... :worth:

Jesi li cuo mozda za Carlsa Darvina?
Ne znam kako neko moze da zapocne ovakvu temu?! Totalna glupost!
Pogledaj koliko smo evoluirali samo u poslednjem veku!

A ti. ako hoces da zivis u lazima zivi. ali nemoj druge da teras da veruju u nesto sto nepostoji i i nemoj da se vredjas. Ne znam kako moze neko da kaze ovako nesto a da ne pokrepi sa dokazima...
Evo ti jedan od mojih dokaza:
http://www.karike.com/blog/186769/darvinova-teorija-evolucije-laz-koja-traje/
http://siont.net/u-hristu/clanci/nelog_evolucije.php

I najvaznije zasto je CARLS DARVIN POGRESIO, JER NIJE ZNAO GENETIKU:
http://www.palelive.com/magazin/avantura/5435-evolucija-na-djelu.html

I ne znas ni malo o zivotu sem da se vredjas. TEMA JE NA MESTU!

Poslednja izmena:
A ti. ako hoces da zivis u lazima zivi. ali nemoj druge da teras da veruju u nesto sto nepostoji i i nemoj da se vredjas. Ne znam kako moze neko da kaze ovako nesto a da ne pokrepi sa dokazima...
Evo ti jedan od mojih dokaza:
http://www.karike.com/blog/186769/darvinova-teorija-evolucije-laz-koja-traje/
http://siont.net/u-hristu/clanci/nelog_evolucije.php

I najvaznije zasto je CARLS DARVIN POGRESIO, JER NIJE ZNAO GENETIKU:
http://www.palelive.com/magazin/avantura/5435-evolucija-na-djelu.html

I ne znas ni malo o zivotu sem da se vredjas. TEMA JE NA MESTU!

Sa ovim se slazem!!!
Evolucija je izmisljena i nastala je iz neke sujete i potrebe da se od coveka napravi savrseno bice, sto ce po evoluciji on jednoga dana i nastati!

dakle ja sam izneo cinjenice, sta evolucija moze da iznese o pticama, kako su nastale?
Molim link kao protiv dokaz i bez VREDJANJA!

HVALA :)
Joooj, pa kako to ne znas? Bio je, brate, prvo jedan mali reptil koji se zaskakivao i zaskakivao masuci nozicama sve dok mu nozice nisu dobile kozna prosirenja pa je reptilcic poceo da leti, leti, leti, pa mu onda od tog silnog letenja izniklo perje i eto ti ptice.Je li sad jasno?Evolucija je to dokazala! :hahaha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back