Evolucija 'civilizacije', kapitalistički interesi ili nešto treće?

Ako sam dobro skontao, ili je već bilo, ili će barem jednom trebati biti neki događaj pri kojem će Rusi u svakom pogledu shebati amere, koji će se onda skinuti sa grbače svima ruskim prijateljima, saveznicima i prorusko orjentisanih grupica građana?

Ameri su tako doživeli Vijetnam, da su ih Rusi i Kinezi nadigrali epohalno.

Razmaženim carstvima su periodično potrebni vojni pohodi, osvajanja i pljačke, pobedničke parade i teror nad poraženima.

Amerika je zavisna o iživljavanju nad slabijima.

Da se podsetimo, političari u doba WW2 su bili mudriji i pametniji od ovih današnjih! Sastali se, dogovorili interesne zone i onda smo imali kakav takav mir u Evropi. Hladni rat je i tako bio samo za naivne budale, grupice na obe strane su odlično živele na račun toga 'rata'! :zcepanje:
Svaki zamrznut konflikt je razvojna šansa za one koji su na vlasti. Praziluk elita naciju vidi kao stado za šišanje a ne kao fundament dostojanstva pojedinca.

To će morati da se promeni.

Yugoslavia
An active policy of "containment" of Russia is carried out not only by conflicts in the East. In the sphere of interests overseas "partners" and their supporters are European countries. A good example is the events in Yugoslavia of the late XX – early XXI centuries Defiantly hack the cornerstone of the whole global political system – the Yalta agreement of 1944 and, more importantly, the Helsinki agreement of 1957 concerning the immutability of the post-war settlement in Europe – one of the main tasks "of the Yugoslav events." As in all previous conflicts, the United States wisely used the experience gained in Vietnam. Among the military goals of NATO was to test the new precision weapons, new aircraft systems and weapons, working out the tactics of their combat use, organisation of different forces involved in the operation, as well as the consumption of the accumulated obsolete weapons. NATO used banned military means and weapons such as cluster bombs. On the territory of Yugoslavia was dropped 152 of the container with cluster bombs. In a result, more than 5 million residents were left without electricity and water, and material damage to Yugoslavia totalled over $ 200 billion. [8]. The war in the Balkans can be considered as rehearsal and prologue for large steps the United States for the redivision of the world.
Testiranje F-117 je uspelo, iako je avion pao na ispitu! :zcepanje:I sami ameri su se i PRE obaranja zahebavali na račun toga 'letećeg šatora', a obaranje je bilo potvrda! “If it don’t look right, then it don’t fly right.”
https://www.quora.com/Why-was-the-F-117-retired-so-quickly

Testiranje F-117 je uspelo, iako je avion pao na ispitu! :zcepanje:I sami ameri su se i PRE obaranja zahebavali na račun toga 'letećeg šatora', a obaranje je bilo potvrda! “If it don’t look right, then it don’t fly right.”
https://www.quora.com/Why-was-the-F-117-retired-so-quickly
Nadam se da razumeš da ti leteći štakori nas doživljavaju kao zamorce na kojima su testirali oružje.

Danas mi težimo savezu sa državama i narodima koje nas smatraju eksperimentalnom stokom.

Mada me ne bi začudilo i da nas je neko iznajmio Amerima kao ријалити полигон za gađanje kopnenih ciljeva iz vazduha.

Nikada nisam mogao da dokučim žele li nam veće zlo naši vladari ili strani agresor.

Nadam se da razumeš da ti leteći štakori nas doživljavaju kao zamorce na kojima su testirali oružje.

Danas mi težimo savezu sa državama i narodima koje nas smatraju eksperimentalnom stokom.

Mada me ne bi začudilo i da nas je neko iznajmio Amerima kao ријалити полигон za gađanje kopnenih ciljeva iz vazduha.

Nikada nisam mogao da dokučim žele li nam veće zlo naši vladari ili strani agresor.
I meni je SUMNJIVO što je Zloba ČEKAO do 1999-e za operaciju 'Kosovo'? Dao je amerima vremena da se pripreme? Recimo za Suboticu su 1995-e imali samo ovo, zasnovano na starim kartama i to je trebalo proveriti i pripremiti za pilote i navođene projektile:

571556

Back