Kad okupiraš neku teritoriju i onda organizuješ referendum, to je lažni referendum. Valjda je to očigledno. Ako hoćeš da referendum bude pošten i realno oslika stanje u društvu, onda mora biti organizovan u mirnodopskim uslovima. Ne kad proteraš stanovništvo.
Treba da se potsetimo, kad su kod nas bili pregovori u Rambujeu, NATO nam je ponudio da se posle 3 godine organizuje referendum i kosovski narod odluči kojim će putem da ide. Dakle mirno i pošteno. Vrlo nalik načinu na koji je i Crna Gora referendumom pošteno odlučila svoju sudbinu. Tako da smo mi imali fer i poštenu ponudu nego im je Sloba rekao "duvajte ga" i krenulo je bombardovanje. I sad ljudi pričaju bajke kako nas neko mrzi i hoće da nas uništi. Ne, niko nas ne mrzi, samo se ponašamo retardirano.
Nije tačno. Ove informacije možeš da nađeš na internetu očas posla. Zeleneksni je 2019 god. zakonom proglasio Ukrajinski jezik za obavezni u školama i javnom sektoru. I to je sasvim u redu, svaka suverena država treba da "gura" svoj jezik a svi drugi jezici trebaju da budu dozvoljeni ali drugog reda.
Fakat je tačno da je u Ukrajini dosta stanovništva govorilo Ruski, ali po meni nemaju prava da se bune. Ako živiš u tuđoj državi, onda je valjda red da poštuješ njihov jezik. Ja barem to tako gledam, u protivnom država nije suverena država nego banana država.