Evo di su naši novci!

Тихи

Starosedelac
Poruka
186.799
Vojvodini 61 odsto Metals banke
2. jul 2009. | 10:58 -> 12:19
Vojvodina će postati vlasnik 61 odsto akcija Metals banke, potvrđeno je na redovnoj sednici Skupštine akcionara te banke.

Prethodno je Izvršno veće AP Vojvodine uputilo pismo o namerama Metals banci, na osnovu kojeg su akcionari doneli odluku o izdavanju običnih akcija 25. emisije bez javne ponude.

Odlukom tri četvrtine prisutnih akcionara predviđeno je da Metals banka izda akcije 25. emisije u ukupnom iznosu od 3,784 milijardi dinara, odnosno 688.100 komada običnih akcija pojedinačne nominalne vrednosti od 5,5 hiljada dinara.

Kupci akcija su Autonomna pokrajina Vojvodina, Izvršno veće AP Vojvodine, koje ima nameru da kupi 636 hiljada akcija (što je oko 61 odsto ukupnog broja akcija banke) i DDOR Novi Sad koji ima nameru da kupi 52.100 akcija, a predviđeno je da se akcije plaćaju gotovim novcem.

Tako prikupljena sredstva namenjena su za povećanje osnovnog kapitala banke, postizanje njene pune likvidnosti i solventnosti, kao i jačanje konkurentske pozicije na tržištu, zaključeno je na sednici Skupštine akcionara.

Među najvećim deponentima Metals banke su institucije čiji je osnivač Pokrajina i veći broj lokalnih samouprava u Vojvodini. Od oktobra prošle godine u Metals banci je uvedena prinudna uprava, a ukupan gubitak banke u istoj godini je četiri milijarde dinara.

http://www.b92.net/biz/vesti/tema.php?id=129&nav_id=369026

----------------

Eto di su nasi novci i zasto nema para u budzetu za puteve, domove zdravlja, obdanista, narodne kuhinje. Zato sto vladajuci tadicev rezim trosi narodne pare na bankrotirane firme kao sto su bankrotirani B-92 i na kupovinu akcija propalih citaj bankrotiranih banaka kao sto je kupovina akcija bankrotirane Metals banke.

Dinkic i Tadic su ugasili neke od najvecih drzavnih banaka kao sto su investbanka i beobanka sa pricom da drzava ne treba da bude vlasnik nijedne banke, a sada narodnim novcem kupuju bankrotirane banke i na taj nacin pljackaju nas i onako ispraznjeni i opljackani budzet.

Skandalozna odluka zbog koje Pajtic i pajticevci treba krivicno da odgovaraju.

Kolk ja znam, Metals banku drža SPS-ovci...

ko sto vidis banku kupilo izvrsno vece vojvodine

nije mi jasno prvo kako je to pravno moguce - to je isto ko da kupi neku firmu skupstina republike Srbije.

Drugo pare u toj banci drze demokrate, sto znaci da je neki demokrata tu sigurno imao vecinski paket akcija, pa kad je ista banka bankrotirala, onda se gubitak nasih demokrata ispeglao tako sto su se obezvredjene akcije kupile za debele pare - narodnim novcem.

Jos jedna velika pljacka drzave Srbije.

Kolk ja znam, Metals banku drža SPS-ovci...

...Гле чуда,... када неко има комплекс.:think:
Никада нећу разумети да ли је то добро или не за нечију каријеру, па
онда наравно и за земљу за коју "комплексаш" има неку одговорност
(наравно, овде мислим на особу која стоји иза те скраћенице и која
гази све пред собом)

.

...Гле чуда,... када неко има комплекс.:think:
Никада нећу разумети да ли је то добро или не за нечију каријеру, па
онда наравно и за земљу за коју "комплексаш" има неку одговорност
(наравно, овде мислим на особу која стоји иза те скраћенице и која
гази све пред собом)

.

Srećo, što mi ti je?

Ko te sad napinje?

to se prijatelju zove uludo trosenje narodnog novca i kriminal na najvisem nivou :evil:
pa pazi ne bih rekao..konsolidovana banka sa vecinskim drzavim kapitalom moze da prozivede daleko jeftinije kamate..sto moze samo da pogoduje ljudima koji bi da se upuste u neki posao ali su im prepreka bile zelenaske kamate poslovnih banaka..(citaj pljacka)
meni se tu uopste ne svidja sto je AP vojvodina postala vlasnik a ne drzava Srbija e to je meni zabrinjavajuce.ne pokusava li vojvodina da udari temelje sopstvene narodne banke uz izmene statusa cini se da put vojvodine postaje sve jasniji

pa pazi ne bih rekao..konsolidovana banka sa vecinskim drzavim kapitalom moze da prozivede daleko jeftinije kamate..sto moze samo da pogoduje ljudima koji bi da se upuste u neki posao ali su im prepreka bile zelenaske kamate poslovnih banaka..(citaj pljacka)
meni se tu uopste ne svidja sto je AP vojvodina postala vlasnik a ne drzava Srbija e to je meni zabrinjavajuce.ne pokusava li vojvodina da udari temelje sopstvene narodne banke uz izmene statusa cini se da put vojvodine postaje sve jasniji

pa eto imamo komercijalnu banku kao do skora vecinski drzavnu, pa smo imali vojvodjansku i kakve su to one kamate proizvele?

jednostavno nema sanse to da se desi dok ne padne lopovski rezim Borisa Tadica i demokratske stranke

Sto reko nas narod , "pita se od g0vana ne pravi"

A ovo je tezak kriminal zato sto je ta METALS BANKA PROSLE FISKALNE 2008 GODINE NAPRAVILA GUBITAK OD 4 MILIJARDE DINARA

A sada kupovinom vecinskog paketa akcija drzava Srbija je sem aktive banke nasledila I NJENE DUGOVE

Tako da DUGOVE od 4 MILIJARDE NECE DA VRACAJU NJENI VLASNICI NEGO MI GRADJANI SRBIJE :evil:

Годишњи финансијски извештај за 2008

Величина за 2009. годину (према подацима из ФИ за 2008 ): 3 - Велико
Подаци годишњег финансијског извештаја (у хиљадама динара):
Укупна актива: 18.633.287
Капитал привредног субјекта: 3.860.554
Пословни приход:
Пословни расход:
Нето губитак: 4.063.623
Број запослених: 634

SAD CE GUBITAK BANKE OD 43 MILIONA EVRA IZ PROSLE GODINE VRACATI GRADJANI SRBIJE

pa ti pricas teoretski ja ti pricam u praksi sta se desilo.

desilo se da je budzet ostecen za najmanje 50 miliona evra.

eto to se desilo .
ne razumem pojam gubitak..banka moze da ima nerealizovana potrazivanja po razlicitim osnovama..recimo kamatama..
banka nije otisla pod stecaj tako da potrazivanja jos uvek vaze..a nisam video da pise da su ..otpisana. valjalo bi pre svega videti ko su ti "privredni" subjekti koji banci duguju pare

ne razumem pojam gubitak..banka moze da ima nerealizovana potrazivanja po razlicitim osnovama..recimo kamatama..
banka nije otisla pod stecaj tako da potrazivanja jos uvek vaze..a nisam video da pise da su ..otpisana. valjalo bi pre svega videti ko su ti "privredni" subjekti koji banci duguju pare

Dokle ces da pises nebuloze po ovom forumu?

pa jel znas ti sta je fiskalni gubitak

kad se ostvari fiskalni gubitak taj gubitak u poslovanju pokriva vlasnik svojim kapitalom , ili ako nema pare privredni subjekat ide u bankrot i proglasava stecaj.

e pa zato sto je postala vecinski vlasnik metals banke , obavezu da pokrije njene gubitke ima izvrsno vece tzv vojvodine , tacnije drzava srbija novcem poreskih obveznika.

pa jel znas ti sta je fiskalni gubitak

kad se ostvari fiskalni gubitak taj gubitak u poslovanju pokriva vlasnik svojim kapitalom , ili ako nema pare privredni subjekat ide u bankrot i proglasava stecaj.

e pa zato sto je postala vecinski vlasnik metals banke , obavezu da pokrije njene gubitke ima izvrsno vece tzv vojvodine , tacnije drzava srbija novcem poreskih obveznika.
jasno ko dan..tako se unistava zemlja

kazem samo to da nigde ne pise gde je i u sta banka plasirala svoj kapital pa napravila gubitke:think:

pa mi nemamo uvid u njhov finansijski izvestaj pa to ne mozemo znati

ono sto znamo da cim su te stvari uknjizene kao gubitak to znaci da su nenaplative

a gubitke iz prosle godine ce da pokrije novi vlasnik , drzava srbija zavlacenjem ruke u dzep preko poreza i akciza nama gradjanima Srbije.

pa mi nemamo uvid u njhov finansijski izvestaj pa to ne mozemo znati

ono sto znamo da cim su te stvari uknjizene kao gubitak to znaci da su nenaplative

a gubitke iz prosle godine ce da pokrije novi vlasnik , drzava srbija zavlacenjem ruke u dzep preko poreza i akciza nama gradjanima Srbije.

ne znaci da su nenaplative vec da je glavno i odgovorno lice zaduzeno za odlucivanje tako odlucilo..
secate se price o "stecajnoj mafiji"

Back