EURO 2012 (Panini)

Po meni album je napravljen dva meseca ranije da bi se na tenane popunjavao, a ne u dan ili dva...
Ovo je najlepsi paninijev album do sad, a ja kupujem po 2 kesice na dan sto smatram i najnormalnijim, duplikata nema jos, a za menjazu se cujemo...
Pozzzz

U utorak 3. aprila, u Vecernjim novostima i u Sportu ce biti poklon slicice. To je pisalo u jucerasnim Vecernjim novostima.

E sad koliko ce biti poklon slicica i da li ce u svakom primerku novina deliti iste slicice, nzm.

Bravo,bravo bravo!

Svaka cast na komentaru. Manje-vise za popunjavanje iz kutije, ali se apsolutno slazem sa time da Panini postaje monoton i ubija u pojam.
Topps (Bivsi Merlin) je zakon, po kvalitetu i po dizanju.
Aaaa, pa Merlin je Merlin, tu nema diskusije a Panin ih nikad nece dostici.
Ovaj Paninijev "stanc" po istom sablonu me asocira na to kao da je Panini Srpska firma. Ne bi me cudilo da sledece godine srozaju kvalitet papira od kojeg se pravi album, posto su slicice vec srozali sto se moze osetiti pod prstima.

@edit :
Samo muka da ti pripadne:
http://www.toppsonlinestore.com
LOL

:vatromet:EVO I NASSSSSSSSSSSSSSS

Fali nam sve, na pocetku smo...................

ali imamo duplikata zc/winx3d/tom i dzeri/juhu/cars2/garfield (luxor)/mehanicka/malo kraljevstvo/strumpfovi velika pustolovina/pop pixie/top tenis/hello kitty/ja volim princeze/andjelina balerina

javnite see sanja.arsenov@gmail.com :zmeda:

Hello, my name is levi and i am from germany. I collect panini sticker like you. I heard in serbija is another version of the panini euro 2012 album than in germany. In germany the album has space for special stickers of manuel neuer. What kind of special stickers does your serbian version have?

Is there anyone who would like to trade (swap) the german album against the album from serbia? That would be nice!
Regards

Nije mi jasna ta ideja kupovine cele kutije slicica i brzinsko popunjavanje albuma? U cemu je fora? To nije hobi ni uzivanje vec cista mehanika. Kupite onda popunjen album da ne bi trosili vreme i energiju na lepljenje.
Zar nije sladje i zanimljivije kupovati svaki dan po par kesica, pa menjati, praviti spiskove, drugim recima uzivati u hobiju?

Nisam ni malo zadovoljan albumom i slicicama, Paninijev ustaljeni sablon vec postaje dugatantan i pomalo vredja inteligenciju.
Standardan dizajn sa sarama, konceptualno totalno promasen, kolona sa spiskom igraca totalno nepotrebna a o amblemima necu ni da pricam. Ono je uzas!
Imali su dovoljno vremena da osmisle drugaciji dizajn a ne vec vidjeni da kopiraju.

Cela kutija se kupuje iz nekoliko razloga. Neko je pokušao da ih navede ali to nisu svi razlozi. Jedan od razloga je vreme jer nema svako vremena da se bakće sa sličicama svaki dan. Drugi je naravno cena, pogotovo ako skupljaš više albuma istovremeno. Ja recimo trenutno skupljam 4 različita albuma plus što popunjavam bar desetak starijih albuma, a složićeš se da je u tom slučaju svaki popust dobro došao. Dalje, neko je naveo da se sklapajuće slike ne uklapaju lepo. E pa, kad kupiš kutiju u njoj su uvek sklapalice koje su sečene od jednog te istog velikog komada i uklapaju se savršeno (bar je tako bilo za prošli EURO). I glavni razlog, bar što se mene tiče jer sam perfekcionista, u album ne želim da lepim kojekakve musave, izguljene, izlepljene, iskrivljene, sličice dobijene putem menjaža.
A ustalom, ko kaže da mora odma da se pootvara cela kutija. Otvaraj svaki dan po jednu ili dve kesice.

Što se tiče izgleda albuma, ne znam šta tu vredja inteligenciju. Upravo panini radi pravu stvar, a to su van vremenski suptilni albumi koji odolevaju zubu vremena tj. ne prave se samo zarad trenutne popularnosti sa raznim šarenilom i nekim kako neko reče 3d sličicama ili kojim god trenutno popularnim novotarijama. Ta suptilnost ih je i dovela na današnju poziciju a razni proizvođači ''modernih'' albuma su odavno završili svoju proizvodnju. Taj, kako kažeš šablon, i treba uvek da poštuju. Korica perfektna, najbolja do sada sa nekim stilizovanim motivima Poljske i Ukrajinske kulture. Pogotovo mi se sviđaju neravnine na korici. Što se tiče amblema ne znam šta je užas pa ako možeš pojasni. Svaki album ima neke sitne zamerke, recimo prošli EURO bi bio idealan da nije bilo na kraju igrača u pokretu, ovaj bi bio idealan da su podaci o igraču u albumu a ne na sličici, i već standardne maskote bi mogle da se izbace. Dizajn stranica perfektan. Moja ocena: 9.

Poslednja izmena:
Lepo je to druze ,drago nam je zbog tebe, kolekcionarstvo nije samo imati jednu istu stvar samo malo drugaciju.
Bar ne meni, volim drugacije albume ,razlicitih kultura. Album refletkuje mnogo stvari -stanje u zemlji i razvijenost zemlje.

Pogledas album i iz njega vidis mnogo toga iz njega. To je malo vise od preciznog lepljenja slicica.

Hello, my name is levi and i am from germany. I collect panini sticker like you. I heard in serbija is another version of the panini euro 2012 album than in germany. In germany the album has space for special stickers of manuel neuer. What kind of special stickers does your serbian version have?

Is there anyone who would like to trade (swap) the german album against the album from serbia? That would be nice!
Regards

Where is that special sticker? What number? I don't think that our issue has anything special.

Setite se samo 2010 koliko je bilo zamerki i na taj album.
Svako ima pravo na svoje misljenje,to je sigurno.
Meni se licno ne svidja nekoliko stvari:
1. Kvalitet papira je za svaku osudu,ocena 1 (a slicice ocena 0)
2. Previse bespotrebnih slicica (nikako ne mogu imati isti broj slicica WC i EURO albumi,pa i sve da igraju 32 reprezentacije i na evropskom.Uvek je postojala rzlika koju je panini pravio)
3. Album mozda jeste futuristicki,ali kako bas i nisam neki fan teletabisa,licno mislim da je veliki promasaj.Ipak glavna ciljna grupa osoba koji skupljaju slicice jesu 18+.
I da ne bude sve tako crno: cena 50 dinara,to je za pohvalu.

Ali ja cu kupovati kutije,jer nemam para za bacanje.Razlika uopste nije zanemarljiva.
A kako je neko ^ naveo kupis kutiju pa onda otvaraj po jednu kesicu svakog dana i budi srecni matori teletabis.

Poslednja izmena:

Regards
There are some special stickers on the laste page of the album. That stickers can be find in Coca-Cola packs, but they are not in sale yet.

020420121803.jpg

slicice su i u ovom albumu neujednacenog izgleda. Evo koje tipove sam ja ustanovio:

1.slicica sa poprsjem igraca, spreda, sa belom pozadinom
2.slicica sa poprsjem igraca, spreda, sa sivom pozadinom
3.slicica sa poprsjem igraca, spreda, slikana verovatno na treningu
4.slicica sa poprsjem igraca, spreda, ali u blagom poluprofilu, sa crnim osencenjem oko siluete igraca (slicice francuskih igraca)
5.ponovo timska slicica engleske reprezentacije nije kao ostale, ponovo je kolaznog tipa sa poprsjima nekih igraca, ne svih

moram da dodam da su po mom misljenju ljubicaste ivice "in action" slicica totalni promasaj.

SliciceAlbumi: "Lepo je to druze ,drago nam je zbog tebe, kolekcionarstvo nije samo imati jednu istu stvar samo malo drugaciju.
Bar ne meni, volim drugacije albume ,razlicitih kultura. Album refletkuje mnogo stvari -stanje u zemlji i razvijenost zemlje.

Pogledas album i iz njega vidis mnogo toga iz njega. To je malo vise od preciznog lepljenja slicica. "

slozio bih se sa ovim sto je napisao SliciceAlbumi. voleo bih da imamo vecu ponudu albuma, pa da sami odaberemo koji album nam se najvise svidja i da taj sakupljamo. da se izdavaci trude da izbace najbolji album, bolji od drugih.

Merlin's Euro 1996 Rules!

There are some special stickers on the laste page of the album. That stickers can be find in Coca-Cola packs, but they are not in sale yet.

020420121803.jpg

Hi gibica! Yes, thats exactly what i am searching for!

we in germany have this special coca cola stickers:

Panini_CCZ_Sammelalbum_6-640x372.jpg

is there anybody who wants to swap(trade) with me? or someone who can help me getting your serbian album?
that would be very very nice!
please contact me:

leventguercan@hotmail.com

thank you!

Nista specijalno, nista revolucionarno. Jos jedan Panini klasik!

Korice su super. Reljefni motivi su odlična ideja, kao i ljubičasta boja.

Unutrašnjost liči na prethodni EURO. Nabrojani igrači i statistika su mi ok, samo mislim da nisu trebali stavljati igrače koji nisu nastupali u kvalifikacijama. I naravno, igrači u pokretu - najveća zamerka. Ali...

Sličica još nema mnogo, ono što imam čini mi se Ok. Svidja mi se promena mesta podataka, tj pomeranje na samu sličicu (čisto promene radi). Isto, primetio sam na sličicama igrača hrvatske i grčke repke da ivice nisu urađene u jednoj boji, već u šarama. I naravno, timska slika od 4 dela...nadam se da će moći da se uklapaju bolje nego do sada. Sve u svemu, utiske ćemo sumirati i kada vidimo kako izgledaju popunjene strane.

Kada je u pitanju uzimanje kutije - naravno da je lepše uzimati kesicu dve iz dana u dan... ali ja evo već planiram nedelju dana da dođem do kutije i nemam vremena. Tek kada uzmem, naravno da neću stići odmah sve da pootvaram i polepim. Dve, tri, pet kesica dnevno ću otvarati i lepiti, tako da mi dođe na isto, s tim što uštedim 1000din!

Srećno sakupljanje svim ljubiteljima sporta, fudbala i kolekcionarstva!
Viđaćemo se neke subote kod česme.
Pozdrav!

Hi gibica! Yes, thats exactly what i am searching for!

we in germany have this special coca cola stickers:

Panini_CCZ_Sammelalbum_6-640x372.jpg

is there anybody who wants to swap(trade) with me? or someone who can help me getting your serbian album?
that would be very very nice!
please contact me:

leventguercan@hotmail.com

thank you!

I will send you the album, check your mail ;)

p.s. We still don't know which players will be on the special stickers, there is nothing about it on the serbian coca-cola website:
http://www.cocacola.rs/

Sto se samih slicica tice mislim da su ok uradjene, standardno kao i sve prethodne, nema nekih prevelikih odstupanja, osim sto su sada ubacili i podatke o igracima na samoj slicici. Slicice nisu nista bolje ili gore od slicica sa prethodnih evropskih i svetskih prvenstava.

Evo kako je to izgledalo nekada, od '74 do danas:

020420121807.jpg

Album cu popunjavati kao i svih prethodnih godina do sada, kupovacu po par kesica svakog dana, jer draz kolekcionarstva je upravo u postepenom popunjavanju albuma.

Back