EU ukinula "Gospodjice"

• Začetnik teme Začetnik teme Ihlas
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ihlas

Ističe se
Banovan
Poruka
2.160
EU ukinula "Gospodjice"

Radio-televizija Srbije – pre 15 minuta

Evropska unija je odlučila da žene treba oslovljavati imenom, zbog stava da su titule "gospođica", ili "gospođa" - seksističke.

U Briselu je izdato i odgovarajuće pisano uputstvo o korišćenju rodno neutralnog rečnika, koje je obavezujuće sve evropske političare.

Žene se više ne smeju oslovljavati sa "gospođo" i "gospođice", već samo direktno - imenom, piše Dejli Mejl.

Feminstkinje su već ranije upozoravale da su titule "sinjora", "sinjorina", "frau", "frojlajn", "mis", "misis", "madam", "madmoazel" i slične "titule" uplitanje u privatni život žene, jer se zadire u njihov ljubavni život.

List dodaje da je titula "frojlajn" zvanično ukinuta, a nemačkim službenim aktima još 1972. godine.

Mislim da je ovo najbolja stvar koju sam cuo od EUa.Ni ja nikada nisam oslovljavao zene sa gospodjo ili gospodjice a jest da sam im persirao.Mislim da bi se trebao ukinuti i naziv Gospodin jer ta zvanicnost nam ne treba.

Mislim da je isticanje titule nesto zaista nazadno i mislim da nije bas logicno jer Gospodin je u prijevodu Bog tako da mi oslovljavamo jednu licnost sa Bogom sto je nezamislivo.Moguce je da se oslvljavamo dragi brate ili nekako drugacije pa cak i termin drug je nekako zamisliv od ovoga gospodja i gospodin.

Ma njima se ebe za gradjane, gradjanke i prava
Oni hoce bezlicno drustvo, bezlicnih ljudi, sivu tuznu i mutavu masu, buckurish svega i svacega, ljude koji ce cutati ici na posao i kupovati i kojima ce se zivo ebati za kulturu, obicaje, nasledje, poreklo, manire, istoriju
Bice to drustvo brojlera sa farme pilica koji jedu, se.ru, kokodachu i ne razlikuju se ni po cemu

Mislim da je isticanje titule nesto zaista nazadno i mislim da nije bas logicno jer Gospodin je u prijevodu Bog tako da mi oslovljavamo jednu licnost sa Bogom sto je nezamislivo.Moguce je da se oslvljavamo dragi brate ili nekako drugacije pa cak i termin drug je nekako zamisliv od ovoga gospodja i gospodin.

Nisi razumeo dobro,gospodin i gospodja ce ostati, ali kako je to vec jako dugo kod "gospodona" uvek sa prezimenom.
Znaci uvek je Herr Müller ili Frau Müller,bilo i ostalo.

Gospodjica jeste jako uvredljivo jer barem zadnjih dvadesetak godina ima barem 30% zena koje se nisu udavale , a imaju 40 ili 50 godina.

Znaci, zvuci ruzno,posprdno te zene oslovljavati sa Frojlajn Jovanovic,Müller.

Moja najbolja prijateljica je neudata, a ima jel preko 4 banki i znam da je uzasno povredjena ako je neko nazove gospodjicom jer to asocira na usedelicu.

Ja zelim ozeniti jednu plavokosu gospodjicu iz Ukrajine i naciniti je svojom gospodjom. Imali bismo cetvoro djece i zivjeli na slatkom Krimu. Nedjeljom bismo isli u crkvu a posle na kupanje u Crnom Moru.

Moja sestra ne bi bila poklonjena nekom Ukrajincu, nego moze da se uda za onog u kog se zaljubi.

Nisi razumeo dobro,gospodin i gospodja ce ostati, ali kako je to vec jako dugo kod "gospodona" uvek sa prezimenom.

Gospodjica jeste jako uvredljivo jer barem zadnjih dvadesetak godina ima barem 30% zena koje se nisu udavale , a imaju 40 ili 50 godina.

Moja najbolja prijateljica je neudata, a ima jel preko 4 banki i znam da je uzasno povredjena ako je neko nazove gospodjicom jer to asocira na usedelicu.

Pretpostavljam da Vi spadate u tu kategoriju...

Mislim da nisi u pravu
Saopstenje kaze da se titule potpuno ukidaju i da se zene imaju oslovljavati samo imenom

Evropska unija je odlučila da žene treba oslovljavati imenom, zbog stava da su titule "gospođica", ili "gospođa" - seksističke.

U Briselu je izdato i odgovarajuće pisano uputstvo o korišćenju rodno neutralnog rečnika, koje je obavezujuće sve evropske političare.

Žene se više ne smeju oslovljavati sa "gospođo" i "gospođice", već samo direktno - imenom, piše Dejli Mejl.

Back