EU se izjasnila: sa Kosovom Srbija ne moze u EU

Da li bi ste izdali Kosovo i Metohiju za ulazak ostatka Srbije u EU?

• DA

• NE

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Alekasandar3:
googleearthimageif8.jpg

Da Nang, SR Vijetnam

googleearthimagetf9.jpg

Ke San, SR Vijetnam

Бивше УС базе.

Glupstina.jpg

OVI DEFINITIVNO RADE PROTIV NAS!

Jerry Ropero:
znaci ti si za prodaju kosmeta u zamenu za ulazak u NATO? Ok , legitiman stav al onda glasaj i za njega na ovoj temi

Kao i obično, kad nešto proanaliziraš - pogrešiš. Ja sam vrlo praktična osoba i moj stav je da je u ovom trenutku za nas najbolje rešenje - podela Kosova. Kako - o tome bi se dalo diskutovati. Nije jednostavno, ali je jedino, koliko - toliko povoljno rešenje za Srbiju.

Na tu temu bi trebalo razgovarati i na tome insistirati, a ne igrati na kartu "sve ili ništa", a na kraju ćemo dobiti, kao i do sada - ništa.

Zato neću da glasam na ovako glupo postavljeno pitanje.

Ali, uostalom, cenim da bi najbolje bilo da počneš da se naoružavaš, pošto to obećavaš već mesecima i da polako kreneš put Kosova. Da osvojiš - sve, a Albancima da ne ostaviš - ništa.

Registra.:
Kao i obično, kad nešto proanaliziraš - pogrešiš. Ja sam vrlo praktična osoba i moj stav je da je u ovom trenutku za nas najbolje rešenje - podela Kosova. Kako - o tome bi se dalo diskutovati. Nije jednostavno, ali je jedino, koliko - toliko povoljno rešenje za Srbiju.

Na tu temu bi trebalo razgovarati i na tome insistirati, a ne igrati na kartu "sve ili ništa", a na kraju ćemo dobiti, kao i do sada - ništa.

Zato neću da glasam na ovako glupo postavljeno pitanje.

Ali, uostalom, cenim da bi najbolje bilo da počneš da se naoružavaš, pošto to obećavaš već mesecima i da polako kreneš put Kosova. Da osvojiš - sve, a Albancima da ne ostaviš - ništa.

Подела једноставно нема шансе, нико то неће.

То сигурно неће бити.

Peruzzi:
pametni ljudi. nece siptare

Па ако "неће Шиптаре" - НЕКА ИХ ТРАНСПОРТУЈУ У АЛБАНИЈУ........ само то ипак тако не изгледа... сети се да је Буш лично ишао у Албанију (оно када су му украли сат са руке)........

А сети се и тога ДА СТВАРНО ИСПАДА ДА ЖЕЛЕ НАТО-ДРЖАВУ У СРБИЈИ, па погледај шта су и како изградили на 10 000 хектара отете српске земље ...... мислиш ли да ће тек тако да оде та стока...

"Bondstil" i "Riga od Fere" ne plaćaju kiriju

Raseljeni Srbi iz Uroševca, na čijim su imanjima sagrađeni američka baza "Bondstil" i grčka "Riga od Fere", a posle sedam godina lutanja po beskućima izvan svog rodnog ognjišta rešili su da tuže te baze Kfora. Kako je za Glas potvrdio Jovan Tepavčević, jedan od stotine Srba iz Uroševca, kojima je imanje pretvoreno u baze Kfora, beskućnici će Kfor tužiti Međunarodnom sudu u Strazburu.

- Na tri kilometra od Uroševca, a pored puta Priština - Skoplje, na našim imanjima u selima Staro Selo, Selo Varoš i Negodin izgrađeni su američka baza "Bondstil" i grčka "Riga od Fere". Amerikanci su 1999. godine zauzeli 760 hektara i na imanjima Srba izgradili vojnu bazu, bolnicu, dve crkve, školu i druge objekte. Grčka baza "Riga od Fere" zauzela je mojih devet hektara plodne zemlje i pretvorila je u šljunkoviti prostor. Isto tako, zauzela je više od 100 hektara zemlje Peroševićima, Bovanima, Blagojevićima, Dželetovićima, Janićijevićima i drugim Srbima koji su proterani sa svojih imanja. Svi mi posedujemo kompletnu dokumentaciju, imamo tapije na svoju zemlju, o čemu smo obavestili Ujedinjene nacije, Unmik, ambasade SAD i Grčke u Beogradu i Prištini, Vladu Srbije i sve druge nadležne. Naša plodna zemlja je pre sedam godina pretvorena u pustinju, na kojoj su izgrađeni vojni objekti, a niko ne plaća kiriju. Poslednjei put kad smo išli da tražimo svoja prava, nisu hteli ni da nas prime. Advokatima na Kosmetu davali smo i po 600 evra samo da nam izvuku dokumentaciju - priča Jovan Tepavčević iz Uroševca, koji živi u Kruševcu.

On, kao i drugi Srbi iz Uroševca, kaže da su im Albanci za imanja nudili i po 300.000 maraka, ali da ih oni nisu dali.
- U "Bondstilu" i "Rigi od Fere" u početku su nam obećali da će se naša potraživanja rešiti između država, da će nam plaćati kiriju, ali od toga nema ništa. Zato smo rešili da tužimo američku i grčku vladu, odnosno njihove baze koje su izgrađene na našim imanjima, a mi nemamo gde da se vratimo - jada se Jovan Tepavčević. Tvrdi da nijednom Srbinu, na čijim su imanjima izgrađene baze, nije plaćen nijedan cent.

- Uzeli su nam imanja za džabe, a mi se potucamo od nemila do nedraga, najviše kao beskućnici pod kiriju po tuđim stanovima. Ne znam kako je sa drugim bazama Kfora na Kosovu i Metohiji, ali mi se čini da je situacija ista kao u Uroševcu. Bar tako smo međusobno obavešteni - kaže Tepavčević, pokazujući nam tapije na svoju zemlju. NJemu su snage Kfora, odnosno grčke baze "Riga od Fere" zauzele više parcela na potezima Nekodimsko brdo, Veliki Drum, Breg, i u drugim u zonama Nekodima, Varoši i Starog sela, na tri kilometra od Uroševca pored puta ka Kačaniku i Skoplju.
R. Barjaktarević
***********************************************************************************

РАЗБОЈНИЦИ! Шта друго рећи..... а оно што је најцрње нико до сада није помињао војну базу Грчке........

Cossack:
Подела једноставно нема шансе, нико то неће.

То сигурно неће бити.

Mi ne tražimo, njih baš briga i tako to ide. Da je naša inicijativa usmerena na takav jedan predlog, nisam baš sigurna da bi mogli da kažu da ne možemo ništa da dobijemo.

Ali pošto nije u našem mentalitetu da diplomatski delujemo, onda ćemo biti u debelom problemu.

Registra:
Mi ne tražimo, njih baš briga i tako to ide. Da je naša inicijativa usmerena na takav jedan predlog, nisam baš sigurna da bi mogli da kažu da ne možemo ništa da dobijemo.

Ali pošto nije u našem mentalitetu da diplomatski delujemo, onda ćemo biti u debelom problemu.

За случај да ниси приметила Косовско питање је све само не питање Косова. :-|

Back