Golub
Elita
- Poruka
- 17.902
Ja sam u svom prvom postu napisao kako doživljavam priču oko vakcinacije tamo gde živim, a živim u DE koja je deo EU, a tema se zoveJa nisam upucena na negu, a hvala Bogu i zdrava sam.
Nego bih te stvrano zamolila da batalis vise price o Nemackoj jer nemacki zdravstveni sistem ovde
nije tema.
EU razmatra nove moguće nuspojave inekcija mRNA COVID-19
Onda si ti počela da mi objašnjavaš kako funkcioniše zdravstveni sistem u DE i tu je krenula naša diskusija. Svaki moj post o DE osim jednog je odgovor na neki tvoj post. Mislim da nije primereno da me moliš da prekinem diskusiju, dok je ti forsiraš. Dakle, čim ti prekineš - prekinuću i ja.

Ali da se vratim temi.
Svedoci smo da sve države prilagođavaju brojke i izjave dnevno-političkim potrebama,
Sve vakcine su puštene u prodaju relativno proverene i nijedna nije dokazano sigurna. Koliko znam, virusolozi koji rade na razvoju vakcina kažu da proces provere bezbednosti neke vakcine traje do 10 godina. U ovoj situaciji trajaće znatno kraće zato što istraživači već imaju velike statističke uzorke.
Ali šta će biti ukoliko se stvarno ispostavi da je neka vakcina štetna? Misli li stvarno neko da će države to priznati i suočiti se sa posledicama koje se mere od milijardi do bankrota + izgubljenim izborima u sledećih xy godina?
Zato su i kineske statistike takve kakve su - može im se, baš ih boli uvo što će neko da provali da nisu tačne.