Ja sam bio jednom na tom klanju i smrz'o sam se k'o ona stvar jer se radi od jutra do veceri i po mrazu. Na srecu bilo je tople rakije, i cvaraka, i krofni, i... ma ne pamtim vise cega sve.
I nije bilo trke po dvoristu, vriske i fontana krvi ko u jeftinom hororu nego je majstor nekom masinicom svinje valjda omamljivao pre klanja. Onda su uzorke slali veterinaru, i kad baja kaze 'OK' kretali prvo da prze dzigericu... to se sprema i jede odmah, na licu mesta.
Dosta tezak rad, i surenje i tranziranje i ostalo, ali sto su cvarci... sto je sunka... sto je slanina, kobaje, kulen... i svargle i ostalo, ko voli... Ne da nema poredjenja sa bilo cim iz fabrike i samoposluge, nego k'o Bog i sesirdzija.
Po Zapadu se ogromna lova daje za 'prirodnu' hranu, pilice koji nisu monstrumi iz fabrickih kaveza, prasice hranjene zirom a ne mlevenim kokosijim izmetom, hranu pripremanu rukama a ne na traci, odsustvo hemijskih aditiva... a nas jos drma sindrom kolhoza i fabrike koje ce to sve bolje znati da naprave, onako bas naucno i socijalisticki napredno.