EU protiv Svinjokolja

Ima kod nas u Ravnom selu blizu Novog Sada " Sovske zabijace " javni svinjokolj na ulicama po celom selu nesto kao koljacki exit , kontam da bi se prosecno nemacko dete istraumiralo za ceo zivot dok se ovde decica zadovoljno igraju oko zaklanih brava:mrgreen: ,misilm na srecu da su ga sada konacno ukinuli ipak je malo morbidno.

Ja sam bio jednom na tom klanju i smrz'o sam se k'o ona stvar jer se radi od jutra do veceri i po mrazu. Na srecu bilo je tople rakije, i cvaraka, i krofni, i... ma ne pamtim vise cega sve.

I nije bilo trke po dvoristu, vriske i fontana krvi ko u jeftinom hororu nego je majstor nekom masinicom svinje valjda omamljivao pre klanja. Onda su uzorke slali veterinaru, i kad baja kaze 'OK' kretali prvo da prze dzigericu... to se sprema i jede odmah, na licu mesta.

Dosta tezak rad, i surenje i tranziranje i ostalo, ali sto su cvarci... sto je sunka... sto je slanina, kobaje, kulen... i svargle i ostalo, ko voli... Ne da nema poredjenja sa bilo cim iz fabrike i samoposluge, nego k'o Bog i sesirdzija.

Po Zapadu se ogromna lova daje za 'prirodnu' hranu, pilice koji nisu monstrumi iz fabrickih kaveza, prasice hranjene zirom a ne mlevenim kokosijim izmetom, hranu pripremanu rukama a ne na traci, odsustvo hemijskih aditiva... a nas jos drma sindrom kolhoza i fabrike koje ce to sve bolje znati da naprave, onako bas naucno i socijalisticki napredno.
a dobro to ne dobijes odma na svinjokolju nego treba da se ceka ,a ja bas ne volim te cvarke ,zgrusanu krv i ostale proizvode koji se odmah konzumiraju(osim rakije naravno) al tacno je da se ne moze porediti sa kupovnim ,bas sam jutros imao ful svinjski dorucak posle duze vremena :slovacki kulen-ubica ,dve vrste slanine ,pecenica u ljutoj paprici ,sad mogu ponovo da legnem da spavam :-?

Ma naravno mora da se ceka, tamo se odma dobije samo dzigerica i - ne znam kako se zove ono sto se kuva u kazanu, razni delovi od glave itd? - od doticne svinje, mada moz' i neka krmenadla da padne.

Cvarci mi se tad nisu mnogo dopali - bili oni gumenjari lalinski, sa mlekom, a ja volim hrskave.

Poenta je u ovome - ako se ide na to da svako ko pravi sir i kajmak mora po zakonu da ima hladnjacu, i svako ko pravi kobasice mora da iznajmi tri svinjska psihologa, i svako ko ima kazan za rakiju mora da plati porez na svaki litar, onda se smisljeno zatiru mali proizvodjaci a ohrabruje ukrupnjavanje i fabricka proizvodnja.

A to je pogresno i stetno, i sto se tice kvaliteta i sto se tice cena i sto se tice tradicije.

Ima kod nas u Ravnom selu blizu Novog Sada " Sovske zabijace " javni svinjokolj na ulicama po celom selu nesto kao koljacki exit , kontam da bi se prosecno nemacko dete istraumiralo za ceo zivot dok se ovde decica zadovoljno igraju oko zaklanih brava:mrgreen: ,misilm na srecu da su ga sada konacno ukinuli ipak je malo morbidno.

Да, заиста је морбидно и лично никада не пристуствујем било каквом клању животиња, међутим мени је још морбидније и перверзније прописивати правила "О ХУМАНОМ КЛАЊУ" - ТО МИ ЈЕ ТЕК ДЕГУТАНТНО. Али, ако психопате и разне НВО ******ећи о некаквом "клању без бола али са струјним ударима" крену да стварно освајају свет - исто тако се може рећи и за биљке. И биљке имају осећања што је одавно научно доказано.

Тако да испада да треба да ЈЕДЕМО СОПСТВЕНА ГОВНА И У ТОМЕ ЈОШ И УЖИВАМО - као што је било описано као стварни догађај у говнарској Белгији на теми која је закључана.

Nije bre morbidno.

Klanje zivotinja je normalno u najbukvalnijem smislu reci - jer sve civilizacije odvajkada kolju i jedu zivotinje. Morbidno je ako te to klanje seksualno uzbudjuje, recimo, ali klati svinju, pile, kozu, ovcu koju ces posle da pojedes nije morbidno.

Ма јесте ако је на улици, па свиња сквичи, па липти крв - мислим ја одмах изгубим и помисао да једем месо неко време... не волим то ни да гледам ни да видим.

Dobro, jel' ti mislis da se svinje ne boje i ne muce u klanicama?

Pustali ovde neke filmove o tim fabrikama mesa i uslovima tamo, a onda i o klanicama gde ubijaju strujom. Drmusa se ono tele bogami dobrih pet minuta, i jos se nije ni smirilo dok baje ne pocese da ga tranziraju i bacaju delove na kuke i pokretne trake.

Mislim... Hipokrizija, sta drugo? Ju, kolju svinju, ne volim to da vidim ni da znam, samo volim da jedem kobaju.

Dobro, jel' ti mislis da se svinje ne boje i ne muce u klanicama?

Pustali ovde neke filmove o tim fabrikama mesa i uslovima tamo, a onda i o klanicama gde ubijaju strujom. Drmusa se ono tele bogami dobrih pet minuta, i jos se nije ni smirilo dok baje ne pocese da ga tranziraju i bacaju delove na kuke i pokretne trake.

Mislim... Hipokrizija, sta drugo? Ju, kolju svinju, ne volim to da vidim ni da znam, samo volim da jedem kobaju.

Потпуно си у праву, тј. ја уопште нисам добар саговорник за ову тему јер сам као клинац на тему клања имао трауму - и данас једем месо само у облику који не подсећа на неко живо биће, чак и риби одсецам главу и бацам ......

stopmassacre.gif

Sve je ovo lepo i humanije. A šta s "posmrtnim ostacima" ? Ajd ako već jedemo meso, ali, kosti ostaju ...

Da li ih treba sahranjivati, gde, treba li opelo, i sistemski utvrditi koja životinja kojoj religiji pripada ?! Ima li EU odgovore ?

stopmassacre.gif

Sve je ovo lepo i humanije. A šta s "posmrtnim ostacima" ? Ajd ako već jedemo meso, ali, kosti ostaju ...

Da li ih treba sahranjivati, gde, treba li opelo, i sistemski utvrditi koja životinja kojoj religiji pripada ?! Ima li EU odgovore ?

Ovo mi zvuci kao goruce pitanje, batalite standard, batalite cedomiskovicevske zavrzlame, batalite jug Srbije, sve bataljuj i da se izglasa rezolucija u skupstini Srbije.
Iskopati tunel ispod parka za ostatke zivotinja!

Back