EU i Lajcak zele da uniste Republiku Srpsku

dobicetequrac da izbijete oci.,

Hajde ti meni komšija objasni šta ti konstruktivno predlažeš da rešiš ovu mučnu situaciju? Ako mi kočimo, šta bi ti uradio da nas nateraš da prestanemo da kočimo?
Ja sam svoj plan izložio i mislim da je vrlo korektan, ne ugrožava suverenitet BiH, a daje prostor svima. Objasni mi usput i zašto si toliko protiv federalne BiH?

mozda ova ca mu moze da nam objasni sta misli da ce se poslije unitarizacije desiti?
zar nisu Hrvati odavno unitarizani pa gle cuda tamo kod njih ima manje Bosne nego u RS
a da ne spominjem kad su Srbi vratili Kosovo i siptare tamo stavili pod Beograd sta se jedno stotinjak godina poslije desilo
gle cuda siptari vise nisu pod Beogradom
i sta nam to govori
govori nam ako imas nekog u svojoj drzavi koji ne zeli pod tobom da bude jedino trajno resenje je da ga pustis da ode...
svi znamo da se niti Hrvati niti Srbi tamo nece nit islamizirati nit kad postati Bosnjaci sto znaci da ce Bosna i dalje biti drzava na papiru s stalnim konfliktima
tako da sam siguran da ce ovaj ca mu kad tad uviditi sta mu je jedino resenje...

Unitarizacija Bosne ne može da riješi problem ravnopravnosti naroda u
jednoj multietničkoj državi. Ako neko misli da može neka napiše, baš bih volio???

Lajčak predlaže a sve su veći izgledi da se stvaraju 3 federalne jedinice sa srednjom razinom vlasti
da ne širim temu na cijeli Lajčakov plan opisat ću samo onaj dio koji se tiče osiguravanja ravnopravnosti na slijedećem primjeru.

Primjer:
1.Federalna jedinica 80% Srbi 15% Bošnjaci 5% Hrvati
2.Federalna jedinica 10% Srbi 85% Bošnjaci 5% Hrvati
3.Federalna jedinica 5% Srbi 15% Bošnjaci 80% Hrvati

3.FJ će dati onolika prava Bošnjacima kolika Bošnjaci budu dali Hrvatima u 2.FJ
također će dati Srbima koliko oni budu dali Hrvatima u 1.FJ

Ovaj princip osigurava davanje jednakih prava svakome radi osiguravanja prava
svog naroda u drugoj Federalnoj jedinici.

Unitarizacija Bosne ne može da riješi problem ravnopravnosti naroda u
jednoj multietničkoj državi. Ako neko misli da može neka napiše, baš bih volio???

Lajčak predlaže a sve su veći izgledi da se stvaraju 3 federalne jedinice sa srednjom razinom vlasti
da ne širim temu na cijeli Lajčakov plan opisat ću samo onaj dio koji se tiče osiguravanja ravnopravnosti na slijedećem primjeru.

Primjer:

3.FJ će dati onolika prava Bošnjacima kolika Bošnjaci budu dali Hrvatima u 2.FJ
također će dati Srbima koliko oni budu dali Hrvatima u 1.FJ

Ovaj princip osigurava davanje jednakih prava svakome radi osiguravanja prava
svog naroda u drugoj Federalnoj jedinici.
pa iako je to verovatno jedino realno resenje sumnjam da ce to odrzati mulitnicnost jer ce oni 20% druga dsva manjinska naroda u entitetu verovatno otici vremenom svako u svoj gde cine apsolutnu vecinu.

pa iako je to verovatno jedino realno resenje sumnjam da ce to odrzati mulitnicnost jer ce oni 20% druga dsva manjinska naroda u entitetu verovatno otici vremenom svako u svoj gde cine apsolutnu vecinu.
Ako se ne budu osijećali ugroženi i imali sve što treba možda ipak ostanu,
nije baš mala stvar mijenjati kuću, sredinu, posao način života...

Primjer:

На основу чега Бошњаци имају право да њихова република буде најхомогенија, а уз то да чине највећу мањину од чак 15% у РС и Херцег-Босни?

На основу чега Бошњаци имају право да њихова република буде најхомогенија, а уз то да чине највећу мањину од чак 15% у РС и Херцег-Босни?
Ovo je primjer koji nema veze sa onim što bi trebalo da se dogovori,
nisu to točni podaci već pretpostavka da objasnim princip za ostvarivanje
ravnopravnosti

Back