ETO IM EVROPA!

I opet tema gde se navede negativna strana priče o pristupu u EU i bombastičan naslov se automatski prilepi. Zar nismo razgovarali o besmislu toga? Šta da sad neko otvori temu sa jednom negativnom npr. Rusije i napiše ''Eto im Rusija''? Bio bi u pravu takođe? Ili tema sa pozitivnom slikom u ovoj istoj Rumuniji i napiše naslov ''Evo zašto treba u EU''? Gde bi opet bio u pravu.
Ne može se tako ljudi, pa na šta liči?

I opet tema gde se navede negativna strana priče o pristupu u EU i bombastičan naslov se automatski prilepi. Zar nismo razgovarali o besmislu toga? Šta da sad neko otvori temu sa jednom negativnom npr. Rusije i napiše ''Eto im Rusija''? Bio bi u pravu takođe? Ili tema sa pozitivnom slikom u ovoj istoj Rumuniji i napiše naslov ''Evo zašto treba u EU''? Gde bi opet bio u pravu.
Ne može se tako ljudi, pa na šta liči?

Mozda sam pogresio u naslovu, ali nisam hteo da menjam originalni tekst. u svakom slucaju, ja sam sinoc otvorio i temu o Rusiji, sa provokativnim i dvosmislenim naslovom. Nema razloga za nervozu, ima, i bice svakako i tema o pozitivnim aspektima EU.

E što mi krivo što smo siromašna zemlja, što nismo bogati kao zapad
pa da i mi možemo seksualno da se zadovoljavamo jedući go_vna lokalnih qrava ...

Pa i mi da gajimo pedofile, pederčine, lezbače i drugi ološ ...

Pa i mi da druge prostake kinjimo da ne mogu da putuju, da ih koristimo
kao jeftinu radnu snagu.

I mi drugima da otimamo teritorije i naučimo kako samo mi znamo šta je belo a šta crno.

A vrhunski bi bilo da uveče uz kokice gledamo na TV kako bombardujemo neku tamo bagru ...

E što mi krivo što smo siromašna zemlja, što nismo bogati kao zapad
pa da i mi možemo seksualno da se zadovoljavamo jedući go_vna lokalnih qrava ...

Pa i mi da druge prostake kinjimo da ne mogu da putuju, da ih koristimo
kao jeftinu radnu snagu.

I mi drugima da otimamo teritorije i naučimo kako samo mi znamo šta je belo a šta crno.

A vrhunski bi bilo da uveče uz kokice gledamo na TV kako bombardujemo neku tamo bagru ...

Laci, nema potrebe za ovim. Svi smo svesni da i ovako i onako imamo i pozitivnih i negativnih strana.

Nije nervoza u pitanju, samo komentarišem da je bilo tema ovog tipa, a da iste ne govore ništa. Postavljene tendenciozno i to je to.

Pa svaka je tema postavljena, manje - vise tendenciozno, ovo je pdf politika...ono sto sam hteo da kazem je: tema, itekako govori dosta, jer gradjani Srbije ce biti ti koji tek ceka ovo sto je zadesilo Rumune, a, mislim da je cak blago afirmativna prema Evropi, jer Rumuni odlaze u istu, po cenu i da decu ostave samu, bez roditelja...

vetj je lame postalo al neke stvari mi nikad nece dosaditi da kachim kad vidim ovako nesto ;)
mali reminder
6urwbw3.gif

Ja mislim da oni to namerno rade. Obaraju cenu ljudskog rada da bi mogli, izmedju ostalog, da se nose sa kineskom proizvodnjom gde je radna snaga mnogo manje placena nego u zapadnoj evropi sto poskupljuje njihove proizvode koje kineski pregaze na trzistu a zbog toga zapadnjacki privrednici sele fabrike u Kinu ili u nju ulazu da bi mogli da pariraju sto ostavlja zapadnajke bez ikakve plate.

ako se otvore granice otici ce 50% mladih a srbija ce se pretvoriti u zemlju baba i deda . bice nalik istocnoj srbiji gde u selima u pozarevackom kraju i celoj timockoj krajini ima gomila vila sa 4 i vise spratova u kojima zive samo babe i dede i pokoji unuk.

srbija ce postati zemlja nenaseljena a kroz otvoreni sengen taj medjuprostor ce da ispune siptari

Ja mislim da oni to namerno rade. Obaraju cenu ljudskog rada da bi mogli, izmedju ostalog, da se nose sa kineskom proizvodnjom gde je radna snaga mnogo manje placena nego u zapadnoj evropi sto poskupljuje njihove proizvode koje kineski pregaze na trzistu a zbog toga zapadnjacki privrednici sele fabrike u Kinu ili u nju ulazu da bi mogli da pariraju sto ostavlja zapadnajke bez ikakve plate.

ovo je vjerojatno vrlo blizu točne konstatacije, ali to sve skupa
vodi istom cilju, uništenju svega. Što Kina se razvija a nitko ne smanjuje
emisije ugljikovog dioksida, tamo u Rumunjsku će da postave štetne tehnologije,
t.j. prebace ih iz recimo Francuske. Da ne skrenem s teme htio sam da
kažem da ova pohlepa za novcem vodi nekontroliranom uništenju svijeta.

Naravno da vodi i uništenju moralnih vrijednosti što je mnogo važnije.

ako se otvore granice otici ce 50% mladih a srbija ce se pretvoriti u zemlju baba i deda . bice nalik istocnoj srbiji gde u selima u pozarevackom kraju i celoj timockoj krajini ima gomila vila sa 4 i vise spratova u kojima zive samo babe i dede i pokoji unuk.

srbija ce postati zemlja nenaseljena a kroz otvoreni sengen taj medjuprostor ce da ispune siptari

nego shta .... samo treba racionalno sagledati situaciju
realno stanje stvari, realnost, sadashnjost, buduchnost

ovo je vjerojatno vrlo blizu točne konstatacije, ali to sve skupa
vodi istom cilju, uništenju svega. Što Kina se razvija a nitko ne smanjuje
emisije ugljikovog dioksida, tamo u Rumunjsku će da postave štetne tehnologije,
t.j. prebace ih iz recimo Francuske. Da ne skrenem s teme hti sam da
kažem da ova pohlepa za novcem vodi nekontroliranom uništenju svijeta.

Naravno da vodi i uništenju moralnih vrijednosti što je mnogo važnije.

kina je kec iz rukava ....... "zapad", "demokratija", nishta ...... samo eurabia

Temu sam otvorio, ne zato da se podsmevam Evropi, vec zato sto mi je bilo zanimljivo razmisljanje na temu koliko ce ljudi u Srbiji ostati kad ukinu vize...to mi je bio osnovni motiv...a to sto si naveo, to stoji, samo ne znam kakve veze ima samnom i mojom temom:confused: A ja jesam u Evropi, ne samo geografski, ja sam gradjanin EU, verovao ti ili ne...i nemam problem sa vizama, ali to ne znaci da ne treba da pricam o stvarima koje se ticu svih Evropljana, i onih u EU i onih koji cekaju da udju...8)

A to... E pa vidi ovako... Naslov implicira na nešto drugo. Samo par država nije u toj grupi.

1) Ako treba da se napušta lokacija da bi se zaradilo onda je reč o individuama.
2) Nije potrebno napuštati zemlju da bi se recimo uvozilo/izvozilo ali su poslovna putovanja neophodna, a to nije napuštanje.
3) Stranci će gledati da pre zaposle svoje nego pridošlice, a toga je odavno bilo. Očekujem "uvijeniju" zakonsku formu. recimo - prednost imaju oni koji su u nekom mestu živeli recimo 10 godina.
4) Ljudi neće putovati odavde jer će se otvarati nova radna mesta. Nije li odavno jasno da je problem Srbije - stara populacija?
5) Najvažnije - niko neće ići odavde kada se bude cenio nečiji rad, a za to su krivi i oni poslanici koji (ne) donose zakone i onaj sindikat koji ne radi...

nego shta .... samo treba racionalno sagledati situaciju
realno stanje stvari, realnost, sadashnjost, buduchnost

Ja ipak, nikako ne bih isključila iz sagledavanja ni prošlost. Svi vrlo dobro znamo kad je počeo sunovrat. I ko je učestvovao u svemu i na koji način. I velika većina tih ljudi nikada nije za to odgovarala, a i oni koji su odgovarali za pojedina dela, kako čujemo, više su na slobodi, nego u zatvoru.

E, dok budemo imali takvu državu, neće nas hteti ni EU, a mi ćemo onako ponosno, kako to samo Srbi umeju, reći kako nas u stvar EU i ne zanima i kako mi ionako ne želimo s njima.

Nije nego.

Srbi ne treba ni najmanje da se brinu oko ovoga niti da se prenemagaju kako ce u Srbiji ostati da zive samo babe i dede? Zasto? Zato sto ce se to desiti, i Evropska zajednica nema pravzaprav nikakvih veza sa tim.
Srbi vec jesu najstarija nacija u Evropi (u stadijumu su demografske starosti), a sa ovakvim prirodnim prirastajem, koji ima tendenciju daljeg pada, i da svi mladi ostanu u Srbiji, starosna piramida postace sasvim obrnuta i to u skoroj buducnosti (sada ima oblik kvadra), tako da odlazak radne snage u EU nece biti krivac za opustosenu Srbiju.

nekome lose nekome dobro

Poljaci srećni kao nikad do sada
Blic - Pre 3 sata i 38 minuta

Poljaci su prema najnovijim anketama srećni kao nikada do sada, sve manje jure za karijerom, a sve više se posvećuju porodici i cene slobodno vreme.

Dok je na početku tranzicije 1989. godine osećaj da život ide dobrim putem imalo 28 odsto Poljaka, danas s optimizmom gleda na dosadašnji život i budućnost 54 odsto njih, pokazala je anketa agencije CBOS.

Apatičnih i u povremenom beznađu danas ima 28 odsto, dok su ti osećaji mučili na početku tranzicije 59 odsto nacije.

Poljaci su sve zadovoljniji i time što su postigli oni lično, njih 49 odsto tvrdi u anketi da ima čime da se ponosi, dok je pre 18 godina ponosno na sebe bilo svega 24 odsto Poljaka.

Poređenje sa prethodnim redovnim godišnjima anketama pokazalo je da je optimizam Poljaka počeo ubrzano da raste sa ulaskom zemlje u Evropsku uniju 2004. godine.

Poljacima se poslednjih godina a posebno otkako su stekli članstvo u Uniji menja i hijerarhija vrednosti, iako i dalje na prvom mestu ostaje porodica. Sve manje prosečni gospodin Kovalski nastoji da se ostvari samo na poslu, a od karijere postaju važnije druge stvari, pre svega prijatelji i slobodno vreme.

Dok je pre 10 godina za 77 odsto Poljaka karijera bila izuzetno važna, danas takvih ima svega 58 odsto.

Pre deset godina, 26 odsto Poljaka isticalo je značaj odnosa sa prijateljima i poznanicima, danas ih je preko 50 odsto.

"Rezultati ankete održavaju promene poslednjih godina. Sve manje nas brine budućnost i to da li ćemo izgubiti posao. Cenimo svoje slobodno vreme i želimo da uživamo u sve većem blagostanju", prokomentarisala je anketu za današnju "Žečpospolitu" sociolog Lena Kolarska Bobinjska.

da li su bila poslednjih pet godina tamo?
znash shta se deshava?

p.s. jedan primer- stopa nezaposlednosti u pogranicnoj temishvarskoj regiji- banatu je 0!
investicije ogromne...mahom italijanske
nashi se ubijaju da ih prebace i kod nas, ali.....nece
I?
Koja je veza zapadnih investicija sa standardom u Rumuniji i Bugarskoj?
Jesi ti bio u poslednjih pet godina?
Je l znaš kolika im je prosečna plata
, sa sve tim investicijama?
Što beže iz Rumunije i iz Bugarske, kad već zapadnjaci ivestiraju?

Back