Etno sela

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Vidim ja neke planine okolo,i to povisoke...a kod nas je pukla ravnica,a oko etno sela Stanisici,nema brda nadaleko.🙂
Nema veze,fotke su lijepe u svakom slucaju.
Ja imam dosta slika iz Stanisica,posto zivim tu blizu,ako pronadjem stavicu koju.Inace,iako sam tu bila hiljadu puta,uvijek je zanimljivo za fotografisanje.
Skapirala sam naknadno, nisam htela da trazhim "briss", a znam Limune gde zhivish, shteta bi bila ne okachiti neku fotkicu, lepa je tema. :zag:

Evo nekih "umjetničkih" na brzinu,pošto ne mogu sad da pronađem ostale.

Prilozi

• FB_IMG_1604472243306.jpg
    FB_IMG_1604472243306.jpg
    92 KB · Pregleda: 13
  • FB_IMG_1604472248462.jpg
    FB_IMG_1604472248462.jpg
    105,2 KB · Pregleda: 11
  • FB_IMG_1604472233014.jpg
    FB_IMG_1604472233014.jpg
    85,8 KB · Pregleda: 10
  • FB_IMG_1604472240403.jpg
    FB_IMG_1604472240403.jpg
    82,6 KB · Pregleda: 11
  • FB_IMG_1604472252676.jpg
    FB_IMG_1604472252676.jpg
    102,6 KB · Pregleda: 11
  • FB_IMG_1604472203615.jpg
    FB_IMG_1604472203615.jpg
    90,8 KB · Pregleda: 12
  • FB_IMG_1604472269397.jpg
    FB_IMG_1604472269397.jpg
    48,7 KB · Pregleda: 11
  • FB_IMG_1604472223364.jpg
    FB_IMG_1604472223364.jpg
    64,8 KB · Pregleda: 12
  • FB_IMG_1604472226926.jpg
    FB_IMG_1604472226926.jpg
    91,8 KB · Pregleda: 16
Ja ne obilazim etno sela, iskreno me ne zanimaju nesto specijalno sem ukoliko zaista nisu mala, ususkana, ne za turiste napravljena i autenticna :)

No zaista ima par lepo skockanih :)

Etno-selo Tiganjica

Ako ste ikada prošli putem Beograd–Zrenjanin, onda sigurno znate gde je ovo mesto jer nije moguće da su vam promakli kula vetrenjača i celo selo opasano zidom od cigle i crepa.
A kad uđete, ne znate gde pre da gledate, da li u mini zoološki vrt sa srnama, emuima, ukrasnim kokama, divljim patkama ili na restoran, da li na dečije igralište, ponije, konje, krave, dvorište, rečicu, banatske kuće, Ljubišin etno-muzej… ma svaki prizor je čaroban i odiše duhom ovog podneblja.
18886-restoran-trofej-05.jpg

Hrana je tipično banatska, prepuna lokalno proizvedenih delicija poput čobanskog gulaša, čvaraka, šunke, kulena, domaće žute supe, štrudle s makom, domaćih peciva, raznih specijaliteta od divljači…
A dok vi uživate u hrani i piću a deca radoznalo obilaze svaki kutak imanja, jašu ponije ili velike konje, hrane krave i kozice ili igraju se na uredno sređenom i ograđenom igralištu – iz ugla se čuje zvuk bisernice i tambura koje svakim tonom podsećaju da ste u vojvođanskom raju.

etno_selo_tiganjica_1_th_3.jpg

Ima dvokrevetne i trokrevente sobe, a svaka je unikatna i odslikava davno prošlo vreme…
etno_selo_tiganjica_4_th_3.jpg

U blizini su rezervat prirode Carska bara, sportski aerodrom na kome se često održavaju jedriličarska takmičanja ili padobranski skokovi, Kaštel Ečka i grad Zrenjanin.
U Tiganjici možete provesti sat, dan, nedelju… čitav život – natenane.

Izvor:42magazin.rs

Ja ne obilazim etno sela, iskreno me ne zanimaju nesto specijalno sem ukoliko zaista nisu mala, ususkana, ne za turiste napravljena i autenticna :)

No zaista ima par lepo skockanih :)

Etno-selo Tiganjica

Ako ste ikada prošli putem Beograd–Zrenjanin, onda sigurno znate gde je ovo mesto jer nije moguće da su vam promakli kula vetrenjača i celo selo opasano zidom od cigle i crepa.
A kad uđete, ne znate gde pre da gledate, da li u mini zoološki vrt sa srnama, emuima, ukrasnim kokama, divljim patkama ili na restoran, da li na dečije igralište, ponije, konje, krave, dvorište, rečicu, banatske kuće, Ljubišin etno-muzej… ma svaki prizor je čaroban i odiše duhom ovog podneblja.
18886-restoran-trofej-05.jpg

Hrana je tipično banatska, prepuna lokalno proizvedenih delicija poput čobanskog gulaša, čvaraka, šunke, kulena, domaće žute supe, štrudle s makom, domaćih peciva, raznih specijaliteta od divljači…
A dok vi uživate u hrani i piću a deca radoznalo obilaze svaki kutak imanja, jašu ponije ili velike konje, hrane krave i kozice ili igraju se na uredno sređenom i ograđenom igralištu – iz ugla se čuje zvuk bisernice i tambura koje svakim tonom podsećaju da ste u vojvođanskom raju.

etno_selo_tiganjica_1_th_3.jpg

Ima dvokrevetne i trokrevente sobe, a svaka je unikatna i odslikava davno prošlo vreme…
etno_selo_tiganjica_4_th_3.jpg

U blizini su rezervat prirode Carska bara, sportski aerodrom na kome se često održavaju jedriličarska takmičanja ili padobranski skokovi, Kaštel Ečka i grad Zrenjanin.
U Tiganjici možete provesti sat, dan, nedelju… čitav život – natenane.

Izvor:42magazin.rs
Nisam nikad cula za ovo etno selo,a izgleda bas lijepo.

Evo jos jedno lepo mesto, uz Drinu :)

Etno selo Suncana reka

Na desnoj obali reke Drine, u sedištu gučevskog raseda, između planine Gučevo (Republika Srbija) i Majevice (Republika Srpska), u Banji Koviljači, nalazi se Etno selo “Sunčana Reka” (površine 7ha).
Etno selo “Sunčana Reka” pruža jedinstvenu oazu za odmor, opuštanje, sport i rekreaciju koja je i te kako potrebna ljudima koji su opterećeni svakodnevnim obavezama, ubrzanom tempu života, izloženi su stresu i nemaju dovoljno vremena da se posvete sebi i svojoj porodici.

Koliko sam procitala takodje imaju farmu, pakete za romantican boravak, medeni mesec, porodicu, team building...

smestaj-gk-nada01.jpg

gkdanica01.jpg

Sun%C4%8Dana-reka-iz-vazduha-650x496.jpg

Izvor:suncanareka.rs

Gostoljublje, Mionica

g3ik9lLaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWkdZN01EQV8vZThlZWVmYmMzNWQxYzBkMWJlNWNkN2FiMDA1MzAxZjAucG5nkZMCzQKAAIEABQ

Šta nudi: Ovo etno selo pravi je izbor za avanturiste i one koji vole šetnje po prirodi. U okviru seoskog kompleksa nalazi se vajat i nekoliko tradicionalnih drvenih kuća, a jedna je stara čak 200 godina. Selo krasi netaknuta priroda, šuma, potočići i izvori, a posetioci mogu uživati u šetnjama na obeleženim pešačkim stazama. Za one koji vole nešto aktivniji vikend, obilazak okoline moguć je i biciklima koji se ovde mogu iznajmiti.

77_xl_84hwWX.jpg

izvor:blic.rs

Etno selo Moravski konaci

Etno-selo Moravski konaci je turisticki kompleks smesten u Velikoj Plani i prostire se na 5 ha. Kompleks predstavlja staro srpsko selo sa kraja 19.veka i svi sadržaji su podređeni tome. Smeštaj je organizovan u drvenim autentičnim kućama, na principu sobe sa kupatilom. Raspolažemo sa 20 soba i 48 ležaja. Svaka soba ima sopstveno kupatilo, grejanje, klimu, TV prijemnik. Ishrana je organizovana u prostranom restoranu na obali jezera sa bogatom ponudom trdicionalnih jela i specijaliteta. Gostima nudimo opuštanje tokom leta na otvorenim bazenima, relaksaciju tokom cele godine u wellness i spa centru.

j8LPDP9.jpg

J6jCGB2.jpg

iAlWCfw.jpg

Etno selo Vrhpolje

Nalazi se u blizini Ljubovije , na samoj obali Drine.

Koliko sam procitala spolja je jako lepo, hrana je odlicna ali se svi zale na smestaj. Da je hladno i prljavo dosta. Vrlo skromno opremljeno. Mada su recenzije prilicno stare.
Dakle svakako preporuka za samo obici i rucati, ostalo proveriti. Spolja lepo deluje.

etno-selo-vrhpolje-1.jpg

maxresdefault.jpg

etno-selo-vrhpolje-5.jpg

Etno selo Babina reka

Na 70 kilometara od Beograda, u prigradskoj opštini Lazarevac, smešteno je etno selo Babina reka, pravi i ponosni predstavnik prirodnih lepota karakterističnih za Šumadiju. Imanje etno sela Babina Reka zavučeno je na kraj zaseoka, pa ako vam je potreban odmor u kome nećete čuti sirene automobila, niti bilo kakvu gužvu, ovo etno selo je pravo mesto za vas.

Jedna od glavnih atrakcija ovog mesta je i takozvana "Klupica zaljubljenih", pored koje se nalazi terasa sa velikim buradima u kojima se čuvala šljiva za rakiju. Ona su danas pretvorena u prostor za ispijanje domaćih pića i degustaciju ukusne hrane.

Babina%20reka%20iz%20vazduha.jpg

babina%20reka%20restoran.jpg

(Telegraf.rs)

Ribarska Banja - Etno selo Srndalje

Etno selo Srndalje i restoran - vodenica Srndalje nalaze se na 2 kilometra od Ribarske Banje, "sa druge strane brda".

Srndalje odlikuje prelepa i nezagađena priroda, čista reka bogata rečnom pastrmkom koju ljubazni domaćini uslužno peku. Selo je malo ali ima mnogo vrednih ljudi. Skoro sva domaćinstva proizvode svoju hranu, a sve što proizvedu, a premašuje njihove potrebe, nude posetiocima Ribarske Banje i njihovog sela.

Pored restorana - vodenice kojom upravlja Ribarska Banja u selu postoji još dosta manjih restorana u kojima domaćini nude svoje (može se reći) organske proizvode gostima, pa se tako u ponudi mogu naći praseće i jagnjeće pečenje, domaći (kozji, ovčiji, kravlji) sir, kajmak, domaće salate, kuvana jela, pogače ispod sača...

Za one koji ne mogu da se prošetaju do Srndalja i uzivaju u šetnji netaknutom prirodom, tu je vozić
"Trucko" koji svakog dana vozi goste kako od Ribarske Banje do Srndalja, tako i nazad.

etno-vodenica-srndalje-2.jpg

05.jpg

(ribarskabanja.net)

Back