Espresso masinerija

I tone i tone kojecega jos pa eto .. necemo da pijemo kafu?
Nabavi espreso aparat koji melje kafu i ne pravi nikakav otpad. Čak i taj soc je odličan za biljke.

Razvrstavaj otpad tj kućno đubre plastika, papir, aluminijum. Od ostataka hrane pravi kompost pa prospi u baštu, vrt, šumu.

Ne kupuj sintetičku odeću niti mešavinu.

Vozi ekološki auto ili ako je stariji na plin.

Montiraj solarni panel.

Kupi inverter klimu i ostale kućne aparate. Ne peri na ruke nego u mašini za veš i sudove.

Drži bojler na EKO.

ZASADI NEKO DRVO ISPRED ZGRADE!

Poslednja izmena:
Nabavi espreso aparat koji melje kafu i ne pravi nikakav otpad. Čak i taj soc je odličan za biljke.

Razvrstavaj otpad tj kućno đubre plastika, papir, aluminijum. Od ostataka hrane pravi kompost pa prospi u baštu, vrt, šumu.

Ne kupuj sintetičku odeću niti mešavinu.

Vozi ekološki auto ili ako je stariji na plin.

Montiraj solarni panel.

Kupi inverter klimu i ostale kućne aparate. Ne peri na ruke nego u mašini za veš i sudove.

Drži bojler na EKO.

ZASADI NEKO DRVO ISPRED ZGRADE!
Radis li ovo ti?
Ja u mom selu prilicno prirodno i zdravo zivim, ponasam se, hranim.
Mene vise gradovi brinu sto se toga tice.

…može i fotografija posto si fotograf, ali ne ove sa interneta, nego iz svoje kuhinje.
Da vidimo tu 50eur masineriju.
ovaj prvi sa slike je $1650 nov, teško da si taj kupio za eur50.
Ti si slepac, nemaš ni 50 evra :kafa:

1000009165.jpg
1000009164.jpg

Taj Talea Ring sto si upravo postovao je danas polovan na eBay oko $200 pa naviše, tako da ga ti sigurno nisi platio 50 eur.
A iskreno, sa obzirom na tvoju reputaciju, sve dok na slici ne vidimo papir Dr.Mario nije ti ni za verovati da je to tvoja fotografija.😀

Sto se tiče mojih 50eur, “slika” kaže ..hvala i dovidjenja 😉

IMG_2254.jpeg

Taj Talea Ring sto si upravo postovao je danas polovan na eBay oko $200 pa naviše, tako da ga ti sigurno nisi platio 50 eur.
A iskreno, sa obzirom na tvoju reputaciju, sve dok na slici ne vidimo papir Dr.Mario nije ti ni za verovati da je to tvoja fotografija.😀

Sto se tiče mojih 50eur, “slika” kaže ..hvala i dovidjenja 😉

Pogledajte prilog 1781905
Delonghi je teška kanta, to nebi uzeo ni da mi poklone. Saeco apsolutni šampion u tim kućnim kafematima.

Saeco čak i za miele prave pa ti sedi i plači. Upravo si se javno pohvalio kako nemaš pojma.

Delonghi je teška kanta, to nebi uzeo ni da mi poklone. Saeco apsolutni šampion u tim kućnim kafematima.

Saeco čak i za miele prave pa ti sedi i plači. Upravo si se javno pohvalio kako nemaš pojma.
Prvo - pogledaj reviews za obe firme, pa se vrati da diskutujes
Drugo - Saeco je firma prošlosti, tj bili dobri dok ih Philips nije kupio pre 20-25 godina, sada su prosečni, a reviews im nisu naklonjene
Trece - Neće niko ništa da ti pokloni, moraćeš $2000 da se iskeširas za taj aparat iliti polovinu cene tvog voljenog ženskog Huyndai prdavca
Četvrto - potvrdi da uopšte imaš kafe aparat, jer ti jednostavno ništa više nije za verovati

I u doba interneta, sto ti izgleda ne kapiras, lako je sve proveriti, pa tako i ko pravi za Miele kafe aparate 😆

Overview

Miele Built-in Coffee Machine. Worth it? : r/Appliances

Miele does not make Cafe appliances; instead, GE Appliances makes Cafe appliances as a high-end, customizable line within their brand portfolio. Cafe appliances feature unique aesthetics and hardware options and are a distinct product line from the luxury appliance maker Miele.

Poslednja izmena:
Prvo - pogledaj reviews za obe firme, pa se vrati da diskutujes
Drugo - Saeco je firma prošlosti, tj bili dobri dok ih Philips nije kupio pre 20-25 godina, sada su prosečni, a reviews im nisu naklonjene
Trece - Neće niko ništa da ti pokloni, moraćeš $2000 da se iskeširas za taj aparat iliti polovinu cene tvog voljenog ženskog Huyndai prdavca
Četvrto - potvrdi da uopšte imaš kafe aparat, jer ti jednostavno ništa više nije za verovati

Nemaš blage veze gaglija je isto saeco samo lušććć

Nemaš blage veze gaglija je isto saeco samo lušććć
Nemam pojma o čemu ti pričaš….a ne znaš ni ti sam…

Gaglja…pretpostavljam to je ili Gaggia ili GE iz mog prethodnog,posta.

Gaggia je nekad bio konkurent Saeco (znaci potpuno drugi proizvođač poznat po komercijalnim masinama) kojeg je Saeco kupio i odmah zatim Philips kupio oba , i zapečatio im sudbinu…😆
Ne kažem da su to loši aparati, naprotiv, odlični, ali za moj ukus suvise komplikovani za svakodnevnu upotrebu.
Ja ih vidim ovako:
Gaggia za one koji hoce sami da melju svoju kafu na posebnom mlinu,i da spremaju kafu po svom ukusu u poluatomatskom aparatu.
De’Longhi super jednostavan za svakodnevno koriscenje uz puno opcija, super pouzdan, izbacuje ogroman broj kafa pre servisa, i izbacuje odlican espresso.
Saeco negde izmedju, nekad bio pravi brend, izgubio identitet od Philips preuzimanja. Nije popularan u Americi jer ne izbacuje dovoljno “vrucu” kafu, sto je jako bitno kad se prave duzi napici.

Tvoj krsic (ako je uopšte tvoj) nije ni u jednoj od gore navedenih kategorija, to je jedna stara, musava (bar fotografija tako deluje) sklopocija, koju, posto si stipsa, pitanje i kada si poslednji put servisirao ili očistio od kamenca, plus kupujes čipostersku kafu (sa one tvoje druge fotografine), tako da verujem da ti je i espresso blagi užas….😜

GE je General Electric koji pravi aparate za Miele, i nema nikakve veze sa svim pomenutim firmama.

Poslednja izmena:
I jedan post za ostale ljubitelje kafe..

Imam i jedan Lavazza Point aparat na kapsule, koji je napravljen pre 35 godina, i koristi iskljucivo specifican tip Lavazza kapsula, koje i dan danas se proizvode. Namenjen je bio za kancelarijsku upotrebu, znaci manji obim komercijalne upotrebe.
Ja sam ga slučajno otkrio kod jednog Italijana dok smo bili u gostima, koji je napravio fantastičan espresso,odusevio se aparatom, nasao na eBay i restaurirao jedan za svakodnevnu upotrebu.
Bukvalno izgleda kao ukras u kuhinji.

Izgleda ovako ( slika sa interneta), a ako nekog zanima, mogu i moj da slikam iz raznih uglova da dobijete potpuni predstavu o čemu se radi.

IMG_0167.jpeg

Aparati na kapsule kupuju samo babe i dede.

Ja redovno čistim aparat alkoholnim sirćetom od kamenca ima automatski program, čistim i podmazujem presu, imam i rezervne gumice, kafa je perfektna. Kupujem svakakve kafe bilo i afričkih, lavace, jacobsa, segafredo itd.

Favorit mi je ova lavaca

1000009260.webp

Dr Sucker se nalupao ko i obicno, a da i ne razume zasto…🙃

Prvo, za babe i dede Lavazza Pointe je kolekcionarski aparat, i u dobrom stanju vredi i više od $1000, ali si ti suviše plitak da razumeš vrednost ocuvanja tako jedne mašine (za koju naravno nikad nisi ni čuo)

Drugo, ispiranje sistema sirćetom je no-no za aparate (nekad davno se to preporucivalo) ali je dokazano da uništava membranu pumpe. Za čišćenje ima posebna tečnost, ali posto imas zmiju u džepu, jasna mi je tvoja logika.

Trece, smem da se kladim da stipsa kao ti ne kupuje Segafredo i slične kafe, ajd ova Lavazza Gusto i nije toliko skupa ( a iskreno nije ni neka specijalna) pa se možda nekad i otvoriš, ali bi se pre kladio da se držiš Lidl i ostalih čiposter proizvoda.

I na kraju, kao krunski dokaz da nemaš pojma o ovoj temi, je tvoja kupovina više kilograma kafe odjednom.
Prvo i najosnovnije za dobar espresso je da je kafa sveza, i da se pri kupovini obavezno gleda datum pakovanja. Iako je vakumirana, ona i dalje gubi svoju aromu vremenom….

..tako da…drži se tema tipa. auto za 2500 eur, jer tu možda nešto i znaš da kažeš…ove prefinjene teme pusti ljudima koji zaista uživaju u tome 😉

I prestani brate da lažeš više, svi su te dovoljno upoznali ovde, da bi bilo koga impresionirao nekakvim nebulozama koje svakodnevno sipas..,

Hvala na savetima.
Imam krupus citiz nespresso ali me izdao, nesto mu otkazalo.

Koliko sam ispitao delonghi je najukusniji u toj nekoj klasi mada kazu da i philips ima nekih pogodnosti sem sto kranji proizvod bezukusan i vodenjast.

Razmatram uzmem nekog longija koji moze se poveze na aplikaciju

Dr Sucker se nalupao ko i obicno, a da i ne razume zasto…🙃

Prvo, za babe i dede Lavazza Pointe je kolekcionarski aparat, i u dobrom stanju vredi i više od $1000, ali si ti suviše plitak da razumeš vrednost ocuvanja tako jedne mašine (za koju naravno nikad nisi ni čuo)

Drugo, ispiranje sistema sirćetom je no-no za aparate (nekad davno se to preporucivalo) ali je dokazano da uništava membranu pumpe. Za čišćenje ima posebna tečnost, ali posto imas zmiju u džepu, jasna mi je tvoja logika.

Trece, smem da se kladim da stipsa kao ti ne kupuje Segafredo i slične kafe, ajd ova Lavazza Gusto i nije toliko skupa ( a iskreno nije ni neka specijalna) pa se možda nekad i otvoriš, ali bi se pre kladio da se držiš Lidl i ostalih čiposter proizvoda.

I na kraju, kao krunski dokaz da nemaš pojma o ovoj temi, je tvoja kupovina više kilograma kafe odjednom.
Prvo i najosnovnije za dobar espresso je da je kafa sveza, i da se pri kupovini obavezno gleda datum pakovanja. Iako je vakumirana, ona i dalje gubi svoju aromu vremenom….

..tako da…drži se tema tipa. auto za 2500 eur, jer tu možda nešto i znaš da kažeš…ove prefinjene teme pusti ljudima koji zaista uživaju u tome 😉

I prestani brate da lažeš više, svi su te dovoljno upoznali ovde, da bi bilo koga impresionirao nekakvim nebulozama koje svakodnevno sipas..,
Misliti i srati za tebe je isto kao i za većinu penzionera :kafa:

Back