Esenesovac naredio ženama da čiste jaja sa zgrade na visini opasnoj po život!

pop80

Elita
Poruka
15.048
Koliko Vučićeve Esenesovce boli k za ljudske živote znamo još od ranije. Setite se onog lika koji se kao lud smejao na zgarištu Železničke Stanice u Novom Sadu dok su ispod ruševina izvlačili ubijenu decu.
Evo još jednog primera od danas. Neki Vučićev Esenesovac je naredio ženama da čiste zgradu nafilovanu jajima iako postoji realna opasnost da žene padnu sa te visine , polome vratove, poginu. Naravno, jadne žene koje rade za neku bednu platu da bi prehranile decu u ovoj korumpiranoj Srbiji ne smeju da odbiju naređenje jer bi ostale bez posla tj bez te crkavice koja im život znači!

Ovo treba ispitati. Postojili neka ustanova koja se bavi ovim? Naravno da postoji ali tamo su isto Ćacijevci koje boli k za ovakve stvari..

Prilozi

• Screenshot_20250523-135033_Facebook.jpg
    Screenshot_20250523-135033_Facebook.jpg
    129,6 KB · Pregleda: 9
Koliko Esenesovce boli k za ljudske živote znamo još od ranije. Setite se onog Esenesovca koji se kao lud smejao na zgarištu Železničke Stanice u Novom Sadu dok su ispod ruševina izvlačili ubijenu decu.
Evo još jednog primera od danas. Neki Esenesovac je naredio ženama da čiste zgradu nafilovanu jajima iako postoji realna opasnost da žene padnu sa te visine , polome vratove, poginu. Naravno, jadne žene koje rade za neku bednu platu da bi prehranile decu u ovoj korumpiranoj Srbiji ne smeju da odbiju naređenje jer bi ostale bez posla tj bez te crkavice koja im život znači!

Ovo treba ispitati. Postojili neka ustanova koja se bavi ovim? Naravno da postoji ali tamo su isto Ćacijevci koje boli k za ovakve stvari..
ovo je idiotizam!

Koliko Vučićeve Esenesovce boli k za ljudske živote znamo još od ranije. Setite se onog lika koji se kao lud smejao na zgarištu Železničke Stanice u Novom Sadu dok su ispod ruševina izvlačili ubijenu decu.
Evo još jednog primera od danas. Neki Vučićev Esenesovac je naredio ženama da čiste zgradu nafilovanu jajima iako postoji realna opasnost da žene padnu sa te visine , polome vratove, poginu. Naravno, jadne žene koje rade za neku bednu platu da bi prehranile decu u ovoj korumpiranoj Srbiji ne smeju da odbiju naređenje jer bi ostale bez posla tj bez te crkavice koja im život znači!

Po zakonu imaju pravo da odbiju ovo i ne mogu da dobiju otkaz.

brt koji bre zakon u ovoj Srbiji?!?

Problem je robovski mentalitet koji se razvio u poslednjih 30 godina.

Po zakonu taj koji ih je poslao da rade ako im se nesto desi sada nece odgovarati jer su one otisle da rade bez zastite. Moze da kaze da im je sve obezbedjeno ali da su ignorisale sve to i same odlucile da rade tako a po tom istom zakonu ne moze da ih natera da rade kao na slici.

Svi psuju Tita i komuniste a to je jedini period u istoriji Srbije da su radnici imali prava na poslu.

Tako je.

Po zakonu u mojoj firmi radnici imaju pravo da odbiju posao za koji misle da nije bezbedan ili ne dobiju adekvatnu zastitu da ga obave.

Kod mene takodje a ako dodje do povrede prvo ide alko test ako nije za sanitet.
Mada ja sam u EU i ovde se propisi strogo postuju, sef moze da dobije kaznu zbog mobinga ako je uporan da radis posao bez zastite a vec si odbio.

Kerkira sljaka da plati put na Krf,a pre svega za ljubav i naklonost glavnog Cacija

Kod mene takodje a ako dodje do povrede prvo ide alko test ako nije za sanitet.
Mada ja sam u EU i ovde se propisi strogo postuju, sef moze da dobije kaznu zbog mobinga ako je uporan da radis posao bez zastite a vec si odbio.
Eto resena stvar, nateras ove zene da opiche jednu za zdravlje pre nego sto pocnu da ciste prozore i pokriven si...
Ona koja ce da cisti , ona ce i da popije tu jednu za zdravlje i sve je ok..

Bas sam se pitao kako se resavaju okliznuca a eto dao si resenje ....

Ne mogu da dobiju zvaničan otkaz nego im jednostavno nakon isteka tromesečnog ugovora isti ne produže. Ovde je sad većina ljudi zaposlena na određeno i to je instrument da se drže u pokornosti.

Radio sam i ja tako, čak i u varijanti gde mi na kraju smene kažu da li treba da dodjem sutra na posao.
Dopizdelo mi tako pa sam gledao kako da odem i jedino se kajem što nisam otišao odmah posle srednje škole.

Поуздано знам да државне фирме у Београду, бар оне веће, не могу да натерају чистачице ни да шишају траву, што наравно није у њиховом опису посла, а камоли да раде нешто за шта се ангажују алпинисти.
Ту багру треба пријавити !

Послодавац не сме да да такво наређење.
То би представљало тешко кршење мера безбедности и здравља на раду, и може имати и кривичноправне последице за послодавца у Србији.

Ево зашто:​

1. Закон о безбедности и здрављу на раду Републике Србије:
    • Члан 13. и 15. обавезују послодавца да обезбеди рад на сигуран начин, без ризика по живот и здравље радника.
    • Рад на висини (виши од 1,5 м од тла или подлоге) сматра се посебно ризичним и мора бити прописно обезбеђен (радне платформе, сигурносна опрема, обучено особље).
  2. Забрањено је ангажовање радника на висини без:
    • обуке,
    • заштитне опреме (појасеви, ужад, платформе),
    • планиране процедуре рада и обезбеђења.
  3. Чишћење спољашње стране прозора с ослонцем на руку, без платформе или сидришта, представља директну животну опасност.
  4. Чистачица нема обавезу да изврши такво наређење — по члану 20. Закона, запослени има право да одбије да ради ако би тиме угрозио свој живот или здравље.
  5. Послодавац може сносити последице, укључујући:
    • новчане казне,
    • кривичну одговорност (у случају повреде или смрти),
    • забрану обављања делатности.

Ако имате сазнања да се таква пракса дешава, можете се обратити:

• Инспекцији рада (Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања),
  • или пријавити анонимно путем њиховог вебсајта или телефона.

Ništa novo za narod koji glasa za grobara i na vlasti drži lopove i ubice.

Back